Strana 2 z 4

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 14. Dec, 2018, 08:33
od užívateľa Marek125
Kde v to v Kodi nájdem ja som to tam preskumaval asi slabo, lebo som to tam nikde nenašiel sa sa tam zosilit trebárs iba Center?

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 14. Dec, 2018, 09:34
od užívateľa Odar
Z hlavy si nepamatam, ale isto to tam je. Mozno nejaky Add-on. Ak budem mat cas, tak ti to pozriem. Zatial by som skusil Google ;)

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 14. Dec, 2018, 12:24
od užívateľa Richard_12
Marek125: Neviem ti konkrétne odpovedať ale v Kodi ak vojdeš do Nastavenia systému/Audio, vľavo dole máš nastavenia a opakovaným stlačením potvrdzovacieho tlačidla ovládača "Ok" zmeníš nastavenia na "Expert" a objaví sa ti širšia ponuka zmeniť nastavenia. Sú tam položky ohľadom Downmix.

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 14. Dec, 2018, 20:31
od užívateľa Kyselinka
No ak mi niekto poradi, ako nastavit a bude to fungovat, tak budem stastny ako blcha. V kodi to samozrejme je, ale vobec to nereaguje, resp. nic to nastavenie nerobi. Uz som to pred casom vzdal :(
Obrázok
Screen je z notebooku, ale na HTPC je to identicke. Tam bezim na Libreelec a prave tam mi to nefunguje.

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 14. Dec, 2018, 20:40
od užívateľa Marek125
A keď má človek domáce kino 5.1 dá sa nastavovať dáko každý kanál zvlášť?

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 14. Dec, 2018, 20:40
od užívateľa Kyselinka
To uz si myslim nastavis cez receiver nie?

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 14. Dec, 2018, 20:51
od užívateľa Marek125
Nemám práve AVR mám len Z906 aj keď dám naplno center niekedy sa stane že nepočujem dobre hlasy až keď dám celkové volume hore ale to zas všetko vrieska ako sprosté a cítim sa ako v tom filme ale to aj zvyšok domu. Chcel som riešiť aj plnohodnotné AVR s dakym základným Atmos ale radšej som odložil a idem do projektoru tak by mi to pomohlo aspoň na začiatok.

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 14. Dec, 2018, 23:15
od užívateľa Odar
Pri prehravani filmu - settings - audio settings - Downmix: Center mix level

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 14. Dec, 2018, 23:18
od užívateľa Marek125
Super díky vyskúšam :)

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Ne 16. Dec, 2018, 11:21
od užívateľa Kyselinka
Ja to tam nemam :-(

//edit: tak som zistil, ze toto nastavenie je az od verzie kodi-18.0-Leia_beta4. No s touto verziou nie je kompatibilny moj skin, takze som nahrany :E :facepalm:

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Ne 16. Dec, 2018, 12:28
od užívateľa Odar
Vsak tych skinov je v Kodi prla prdel. Viem, ze zvyk je zelezna kosela, ale . . . vsak si skus stiahnut aktualnu verziu na inu masinu, alebo hoci aj na ten isty komp, ako portable a som si isty, ze najdes kompromis :good:

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Ne 16. Dec, 2018, 13:43
od užívateľa Kyselinka
Nemienim robit ziadne kompromisy xP
Z nastavenim toho skinu som stravil dost casu a momentalne je cas dost drahy :-)
Ale uz som nasiel upraveny skin na najnovsiu verziu: https://forum.kodi.tv/showthread.php?ti ... pid2796647
Len sa mi nejak nechce instalovat na HTPC prave alfa verziu Libreelecu. Mozno pockam na final, alebo to preinstalujem cez sviatky, ked ma pani domaca pusti k TV :-D

Este otazka: pohyb po stupnici v tom center mix levele sa prejavi hned, alebo treba restart?

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Ut 18. Dec, 2018, 10:17
od užívateľa kllr007
Nakoniec som objednal ako poslednú možnosť to Onkyo 3800 za 250 z nemeckého amazonu. Uvidíme keď dôjde snáď bude OK a bude vyhovovať. Ak nie myslím že za tú cenu sa nebude problém ho zbaviť a tým sa na to vykaslem :)

Z906 som nakoniec vylúčil keďže dosť často používam aj bluetooth a tam by to nešlo

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 08. Mar, 2019, 15:54
od užívateľa kllr007
AVR už nejaký ten piatok doma za mňa spokojnosť. (Až na to že nemá standby a teda pre BT treba manuálne zapnúť AVR. Rovnako CEC nefunguje a AVR said nezapina/nevypina automaticky.) Kamarát zháňa niečo podobné sú na trhu nejaké alternatívy k tomu do 300€ ? Chce to k TV požaduje 4K/HDR tak asi niečo novšie, Onkyo si u mňa skúšal no vyššie spomenuté nedostatky mu prekážali.

Re: Hi-Fi k TV ?

Napísané: Pi 08. Mar, 2019, 15:59
od užívateľa Dunar
Maš CEC spravne zapnute aj na TV aj na AVR? Podporuje to vôbec kabel, skušal si iny?