Hi-Fi k TV ?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3016
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ut 04. Dec, 2018, 15:42

Rozmyam nad upgrade zostavy, chcel som ísť do soundbaru ale tak opýtam sa pred tým.
Zaujal ma Onkyo 3800, čo naň hovoríte ? Predné by som dal nalezato aby to vošlo pred TV to by snáď šlo nie ?
Som limitovaný priestorom a financiami. Preferujem preto aj bazár.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2461
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Dunar » Ut 04. Dec, 2018, 16:06

Kľudne vezmi to Onkyo. Na ozvučenie TV je to fajn. Hlavne narozdiel od soundbaru to ma dospely AVR, takže tam vieš do buducna kedykoľvek vymeniť repro.

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3016
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa kllr007 » St 12. Dec, 2018, 14:09

tak Onkyo padlo predal ho prv inému.
Takze nieco ine v podobnom standarde ?
Rozmýšľam aj nad niečím ako Logitech Z906. Hmm?
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2461
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Dunar » St 12. Dec, 2018, 18:13

Ak ti nevadi že to nema podporu najnovšich kodekov, tak kľudne.

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3016
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa kllr007 » St 12. Dec, 2018, 18:43

Toto je druhá vec ktorej plne nerozumiem. V čom konkrétne môže nastať problém resp ako sa to bude správať ?
Taktiež by ma zaujímalo či H55U7A má cez optiku passthrough 5.1 alebo iba stereo ? (Keďže surround by som potreboval jak na zariadeniach ktoré sú pripojené k TV (Pc/konzoly) tak integrovaný prehrávač).
Naposledy upravil/-a kllr007 v St 12. Dec, 2018, 19:10, upravené celkom 1 krát.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1414
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Marek125 » St 12. Dec, 2018, 19:07

Jednoducho to neprehrá nepôjde zvuk, mám toto riešenie pri TV a celkom spokojnosť PS4, Vero 4K a LG TV ide mi to cez passthrough. Svoj účel to splní no nieje to žiadna hitparáda. Poväčšine majú filmy na výber viacero kodekoch v tom istom jazyku tak no problém.

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3016
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa kllr007 » St 12. Dec, 2018, 19:54

Aha. Mal som kedysi Z506 ktoré mi vtedy ako tak stačili no medzitým už som si úroveň kvalitx posunul.
Uvidím možno to vyriešim kvalitným Stereom ako Solo9C napríklad.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1414
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Marek125 » St 12. Dec, 2018, 20:34

Ale to sa vyslovene týka len DTS-HD, TrueHD, Dolby Atmos čo tiež nemôžeš chcieť od kina za 2 kilá či koľko to teraz stojí. Ako píšem svoj účel to splní vytvorí ti to priestorový zvuk.

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3016
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa kllr007 » St 12. Dec, 2018, 20:45

To je v poriadku ale čo kvalitatívne ? Zasa silou mocou sa hnať za priestorovým zvukom. No veď uvidim, škoda sere ma to Onkyo a keď viem že by vyšlo na 200 tak čokoľvek v tej cene horšie sa mi kupovať nechce.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6944
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Št 13. Dec, 2018, 11:35

Mna pri stereu serie to, ze vo filmoch su dialogy strasne stlmene a nijako to neviem nastavit. Uz by som dnes isiel do 5.1.
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

hubula
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Pi 10. Okt, 2014, 10:14

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa hubula » Št 13. Dec, 2018, 12:39

Kyselinka -> si si isty, ze je to vseobecny problem a nie len konkretne tvojho setupu?

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1435
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa dargy » Pi 14. Dec, 2018, 00:23

Kazdy downmix z priestoroveho zvuku do sterea to sposobuje.

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2461
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Dunar » Pi 14. Dec, 2018, 07:45

Nemusi. To zalezi od toho aky dynamicky rozsah ma povodna stopa.

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1435
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa dargy » Pi 14. Dec, 2018, 08:12

To je samozrejme...a logicke.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4354
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 14. Dec, 2018, 08:22

Keď hráš z PC, vieš si dialógy zosilniť = vieš zmeniť pomer hlasitosti kanálov. Kodi to vie určite. Zdá sa mi, že aj MPC-HC.
..

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"