TV 55" do 600 Euro

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
maherich
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: Št 23. Jan, 2014, 01:08

TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa maherich » So 30. Jún, 2018, 14:52

Ahoj,
viem, ze k 55" TV je tu niekolko vlakien, ale nikde som sa nedocital, co by som potreboval.
Otec meni TV doteraz mal CRT :-) . Cenovy strop si dal na 600 Euro velkost sme dali 55".
Pozorovacie ulhly su nepodstatne. Pozera prevazne sport, ale zato skoro stale. Provider je UPC.
Chcel by na tom mat moznost aj preravat YOUTUBE pripadne spustit Browser ak by to bolo mozne nech nemusi koli tomu sediet pri pocitaci.
Z toho co som tu vycital ste doporucovali Hisense H55N6800. Ten sa ale uz bezne nepredava.
Je nieco ine, co by ste doporucili?
Dakujem.
Martin

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2852
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa Dunar » Ne 01. Júl, 2018, 07:30

Hisense H55U7A. Aktualne sice stoji az 700€, ale uz ma 100 Hz panel co je hlavne pri sporte viac nez plus. Tak ten doplatok stoji za zvazenie.

V opacnom pripade Samsung UE55M5502/5602/5572/5672.

Smart (teda net, youtube...) je v tejto kategorii standard.

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 998
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa Ivko » Ne 01. Júl, 2018, 21:56

Browsovať cez telku je ako za trest, to sú také doplnkové funkcie ktoré 80% užívatelov takmer nepoužíva. Ešte keby to človek ovládal nejakou externou klávesnicou, tak by sa ešte dalo, ale cez ovládač je to akurát aby človek nasral seba samého
To máš ako funkciu grilu u mikrovlnky, drvivá väčšina mikrovlnkou len ohrieva jedlo

maherich
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: Št 23. Jan, 2014, 01:08

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa maherich » Ne 01. Júl, 2018, 22:01

Ten Hisense sa mi celkom pozdava. 100 euro navyse ma zmysel dat ak je to naozaj lepsia volba.
Co sa tyka surfovania, tak s tym skusenost mam. Ako vravis je to hroza. A ked uz sme pri tom, da s k tymto telkam pripojit externa klavesnica alebo mys?

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2852
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa Dunar » Po 02. Júl, 2018, 07:44

Ku kazdemu TV so smart sa da pripojit TV alebo mys.
Takisto kazdy TV ma nejaku app na ovladanie mobilom, ci vie zrkadlit mobil na obrazovke. Takisto niektore TV maju specialne DO, ci sa za par korun daju kupit z Ciny rozne BT klavesnice, magic motion ovladace... Tych moznosti je "milion".
Takze hovorit o nejakom treste je nezmysel. To ze niekto je taky hlupy, ze surfuje obycajnym dialkovym, ked ma X inych moznosti predsa nie je problem televizora.

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2011
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Po 02. Júl, 2018, 08:27

No len pozor na tie telky, prave ja som mal tu H55U7A, vcelku rychla ale obcas neskutocne pomala :D co sa tyka upscalingu z HD (720p) na 4K, tak na tom nie je az tak zle, ale tie 3 metre su minimum ked ta ma byt pozeratelne, ja som teraz bez TV a hladam nieco ine, aj starsie FullHD modely, lebo ten obraz je na vacsine TV nepozeratelny (v Nayku bezala FullHD STV1 a Duel .. no nazvy tem sa ani citat nedali z 2 metrov taky brutalny interlacing na tom bol, vsetky lacnejsie Sony, Philips, Thompson, LG ..) vlastne jedine 2 TV kde sa na to dalo aspon pozerat bola Panasonic 50" a Hisense 50"
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2852
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa Dunar » Po 02. Júl, 2018, 08:58

To zas pozor. Castokrat za to tie TV nemozu!

Problem je ze v predajni toho vela nenaporovnavas. Tam je to casto aj zmrsenym signalom. Ked na tom mas 200 TV, signal vedeny cez nejake zosilovace, castokrat z nejakej masiny prepojenej cinchmi, ako to casto v predajniach maju, tak to ti o kvalite TV nepovie nic.

Ked uz tak si nahrat na kluc to co pozeras doma a tak skusat.

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2011
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Po 02. Júl, 2018, 10:27

Ja viem Dunar, ze to az take smerodajne nie je, no Hisense a LG boli vedla seba, kabel som prehodil bez pomoci predavaca ktory na mna asi nemal cas .. a vysledok rovnaky, Hisense to krajsie "rozpije". Pri pohyblivom obraze to je jedno, ale ak clovek obcas aj cita nieco staticke ako spravy, otazky v sutaziach a pod, tak vtedy to fakt vidno a maloktora TV to da. Asi len Samsung, Hisense, jeden Panak (nebolo ich viac) a drahe Sony to dali OK.

Inak co sa sportu tyka, tak ten Hisense je fajn, len treba jemne ubrat zelenu
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Muhyng
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 875
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Poprad

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa Muhyng » So 07. Júl, 2018, 06:39

Ja len k tej externej klávesnici a Samsungu - svagrovci majú UE49MU6442 a externá klávesnica im práve na YouTube nefunguje. Podľa toho čo vraveli je to pri Samsungoch časté.

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2011
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa lepermessiah » So 07. Júl, 2018, 20:52

Ano, je to "ficura" tej aplikacie. Ja mam tiez ku jednej Samsung klavesnicku od Trustu a funguje, na novsej Samsung uz nie ..ale tam zas vyborne funguje kombo od MS, len prijimac musi byt viditelny, lebo za telkou je tak ruseny ze sa neda normalne fungovat..
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

maherich
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: Št 23. Jan, 2014, 01:08

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa maherich » Po 16. Júl, 2018, 17:22

Tak otec bol pozriet ako tie telky vyzeraju v reali v Nayku a prisiel domov, ze chce vacsiu! :) Jeho predstava je teda 65". Rozpocet navysil na 1000Euro. Hisense TV je v tejto cenovej kategorii hned niekolko. Viete nieco doporucit aj tu?
A este jedna otazka k 100Hz. Chapem tomu pri rychlych sccenach ma zmysel mat co najvacsiu obnovovaciu frekvenciu, ale aky to ma zmysel ak signal
TV vysielania, ktory prijimam, ma frekvenciu obrazkov omnoho nizsiu?

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2852
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa Dunar » Po 16. Júl, 2018, 20:08

Ma to zmysel taky, že ti to každy snimok zobrazi dvakrat a teda vnimaš obraz ako plynulejši, kedže je na obraze polovičny čas. Menej "duchov".
Ma to taky zmysel že narozdiel od "nestoherzoveho" panela dokaže korektne prehrať 24p filmy.
A ma to taky zmysel, že je tam kvôli tomu vykonnejšia elektronika a tie panely su kvalitnejšie = lepši obraz ako taky.

Pri 1000€ a 65" ale otca 100 Hz trapiť nemusi. Da sa ešte niekde kupiť starši Sony 65XD7505, ale je to IPS.
Keby si s tym prišiel par dni dozadu, za 999€ bol v Nay TCL U659906 čo je uplny highend a za tie prachy to bolo ako zadarmo. Konkurenčne modely inych vyrobcov su za 2000+ eur.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7640
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa shiro » Po 16. Júl, 2018, 21:15

Praveze kazdy snimok bude na obrazovke 2x dlhsie, nie 2x kratsie.
Za sekundu pride do telky 50 snimkov / hz / fps, telka zobrazuje 100 snimkov / fps / hz...kazdy snimok musi byt zobrazeny 2x tak dlhy cas. Panel sa musi nejak "spomalit" na 50Hz. Inac by to zobrazilo co, miesto tych druhych 50 snimkov, tmu? To by bolo pekne blikatko o frekvencii 50Hz :-)

Jedine cez to umele dopocitavanie, ktore dopocita tych druhych 50 snimkov, to bude pracovat tak, ako popisujes.
Ale tu bacha na kiksy, ktore to rado dokaze robit...elektronika nevie, aka bude dalsia scena, takze snimkova rychlost kludne moze kolisat. A kedze samotne dopocitanie nieco trva (100-200ms), tak to je casto pekne vidiet. Raz ako by to slo na 25fps, raz na 60fps...ked som toto videl na kamosovom LG a este na par inych telkach kadetade, skoro ma drblo. Neskutocne iritujuce. A obzvlast pri pohyblivych scenach.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2852
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa Dunar » Po 16. Júl, 2018, 21:52

:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Nesplietaj. Je to matematika 2. rocnik ZS a logika materskej skoly, aj tak mas problem s pochopenim.
Pri TV vysielani mas 50 snimkov. Na 50 Hz TV sa zobrazi 50 snimkov za sekundu (kazdy snimok 20 ms). Na 100 Hz sa ich musi zobrazit 100, teda raz tolko (kazdy jeden sa zobrazi 2x), za tu istu sekundu (10ms). Tak ako tam moze byt 2x dlhsie? Podla teba je sekunda natahovacia? :laugh:

Dopocitavanie s tym nema nic spolocne, to je nieco uplne ine.

//Ani cierny snimok sa nezobrazuje, to je tiez nieco ine.
Naposledy upravil/-a Dunar v Po 16. Júl, 2018, 22:08, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2011
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: TV 55" do 600 Euro

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Po 16. Júl, 2018, 21:58

shiro, podla mna to co si videl a co popisujes je zapnuty ClearMotion a ine vylepsenia obrazu a na anglickych weboch resp. vseobecne sa to vola Soap Opera Effect .. a inak, ano, niektore 100Hz panely zobrazuju tych dalsich 50 snimkov ako cierne, nie ze zobrazia kazdy snimok 2x po sebe, co ma v urcitych scenach tiez svoj vyznam, ale standardne sa zobrazuje 2x ten isty snimok
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"