WIFI s klient funkciou

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

WIFI s klient funkciou

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Po 21. Máj, 2018, 16:39

Ahojte, potreboval by som poradit router s klient funkciou (potrebujem z wifi siete dostat net do desktopu).

Momentalne ficim na Zyxel NBG 416N ale ten to zrejme limituje rychlostou svojej wifiny ( dosahujem 4ms odozvu, down 27Mbps up 40 Mbps)

Najlepsie daco z Alzy (poskulujem po tomto ale nebranim sa nechat si poradit) https://www.alza.sk/zyxel-nbg6604-d5123339.htm

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: WIFI s klient funkciou

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 21. Máj, 2018, 16:53

Kedysi dávno som používal https://www.alza.sk/asus-rt-n12-ver-di-d390719.htm.
Ak chceš niečo lepšie , tak skús https://www.alza.sk/asus-rt-ac53-d4411667.htm.
Akurát má iba 2xLan.Možno Ti to bude stačiť.

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: WIFI s klient funkciou

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Po 21. Máj, 2018, 21:56


Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1379
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: WIFI s klient funkciou

Príspevok od užívateľa Pronto » Ut 22. Máj, 2018, 11:35

Podla mna draha sranda, sak si kup ten USB klucik WiFi a htovo
Spoiler: ukázať
First: Gigabyte UD3R, Xeon x5675@4,3GHz, Asrock RX 5700, 4x4GB DDR3 1800MHz, Crucial MX500, 3TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
Second: Asus Rampage III, Xeon x5670@4,5GHz, Gigabyte RX 390x WindForce, 8GB DDR3 1833MHz, 1TB SSD Patriot, 650W Gold PSU

AUDIO
Headphones - Sennheiser GSP 300
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: WIFI s klient funkciou

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Ut 22. Máj, 2018, 11:45

ale usb kluc bude zas oproti routru limitovat asi rychlost usb 3 zbernice a router sa da potom vyuzit aj inak nie ako usb kluc

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1379
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: WIFI s klient funkciou

Príspevok od užívateľa Pronto » Ut 22. Máj, 2018, 11:48

A na co ine ho konkretne ty chces pouzivat?? Pisal si ze chces pripojit desktop na WiFi. Easy solved. Router musi mat zvlast napajanie, je velky, kuri, a 40eur?? Tu si kup Tendu a mas dva tyzdne na skusanie gratis, +0,70eura za 2 mesiace skusania.
Spoiler: ukázať
First: Gigabyte UD3R, Xeon x5675@4,3GHz, Asrock RX 5700, 4x4GB DDR3 1800MHz, Crucial MX500, 3TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
Second: Asus Rampage III, Xeon x5670@4,5GHz, Gigabyte RX 390x WindForce, 8GB DDR3 1833MHz, 1TB SSD Patriot, 650W Gold PSU

AUDIO
Headphones - Sennheiser GSP 300
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: WIFI s klient funkciou

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Ut 22. Máj, 2018, 12:32

jo len pri tom co si postol narazam zas na limit 300 Mbps...plus je to docasne riesenie do konca roka potom bude kabel

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1379
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: WIFI s klient funkciou

Príspevok od užívateľa Pronto » Ut 22. Máj, 2018, 14:51

Ak za docasne riesenie je v pohode pre teba dat o 27eur viac, tak potom si kup router. Rataj ale s tym, ze realny rozdiel v hre bude pravdepodobne nula cela nic.
Trochu matematiky: 300Mbps je 37,5MBps takze je uz len na tebe ci ti to je dost alebo potrebujes viac. Samozrejme ak mas nejaky slabucky net z toho routra, zazraky necakaj nai ked si kupis 400eurove CISCO, ak mas doma gigovy net ako ja, tak kludne aj ten tvoj Zyxel.
Spoiler: ukázať
First: Gigabyte UD3R, Xeon x5675@4,3GHz, Asrock RX 5700, 4x4GB DDR3 1800MHz, Crucial MX500, 3TB HDD, EVGA 550 B3, W10Pro + AOC Q3279VWF
Second: Asus Rampage III, Xeon x5670@4,5GHz, Gigabyte RX 390x WindForce, 8GB DDR3 1833MHz, 1TB SSD Patriot, 650W Gold PSU

AUDIO
Headphones - Sennheiser GSP 300
Micro System - Panasonic SC-PMX82EG-K DAB+

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9318
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: WIFI s klient funkciou

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ut 22. Máj, 2018, 16:14

tonci a aku rychlost potrebujes ze ti nestaci tych 300? Mozes pouzit aj wifi extender napr:
https://www.alza.sk/tp-link-re350-ac120 ... 254960.htm

2,4 je na 300mbps, ale v pripade ze si schopny to prepojit na 5Ghz tak rychlost je nieco cez 800. Tak ako pisal pronto, zalezi aj od netu, ktory mas, Mozes si spravit prepoj aj 1 gigovy, ked mas slaby net a bude ti hra lagovat. Osobne nevidim ani najmensi problem v pouziti tej USB wifi, ak mas dobru viditelnost a nejde to cez xy stien, tak straty na spojeni medzi PC a routrom musia byt minimalne
NB: Apple MacBookPro 2017

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 3077
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: WIFI s klient funkciou

Príspevok od užívateľa 16cmfan » St 23. Máj, 2018, 11:35

Tonci20 napísal:
Po 21. Máj, 2018, 16:39
Ahojte, potreboval by som poradit router s klient funkciou (potrebujem z wifi siete dostat net do desktopu).
Aky mas hlavny router ? Ma gigove porty ?

Dalsia vec.. mozes mat napisane marketingove zvasty 300Mbps, 600Mbps a dalej ale vsetky tie tvoje routre co ste tu davali maju LAN porty na 100Mbps.. takze viac z toho ako 12 megabajtov nepretlacis (aj to len s priamou viditelnostou a malou vzdialenostou)...

Cize napr. ak ti Wifinka ukazuje na strane klienta datarate 150Mbs tak vacsinou realne to znamena nieco medzi 90 - 115Mbps za idealnych vyssie spomenutych podmienok... u 300Mbps to vacsinou uz dava 225Mbps - tam uz ma zmysel si kupit Gigovy router

Takze matematiku by sme mali :)
#Igorjespasa

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"