router/AP do kancelarie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4659
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 04. Feb, 2018, 22:03

V robote ficime na uplne basic TP Link routri TL-WR1043 a ked je nas tam viac (radovo 4+) tak sa casto stava ze ten dalsi sa uz nepripoji a chodime to restartovat jak idioti, tak som celkom rozhodnuty tam dat nieco normalne. router je v napratom sklade, treba kancelariu a zasadacky. kedze je tam uplne nahovno riesenia kabelaz a vacsina pracuje na notebookoch co nemaju lan port da sa ocakavat ze je potrebne zabezpecit dobre wireless pripojenie pre cca. 30 zariadeni sucasne (notebooky + mobily)

celkom pokukujem po tomto novom mikrotiku https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... html?cur=1 ale neviem ci nejake WIFI AP by nebolo lepsim riesenim. s nimi ale absolutne ziadne skusenosti nemam, tak privitam akukolvek radu.

dakujem
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4832
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Odar » Ne 04. Feb, 2018, 22:40

A z routera v sklade vies tahat LAN kabel do AP? Ak ano, vies si dat do skladu nieco s POE vystupom (napr. https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... html?cur=1 ) a nasledne k tomu lubovolny pocet APcok
https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... html?cur=1
https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... html?cur=1
https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... html?cur=1
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4842
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Chris » Ne 04. Feb, 2018, 23:10

Ak chces mydlove krabicky:

Skus pozriet Netgear R7000.

Alebo router a k tomu AP. Ale kupoval by som asi len 5Ghz uz len
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4659
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa molnart » Po 05. Feb, 2018, 00:02

ten netgear mi pride zbytocny, kedze cez mikrotik poskladam predpokladam lepsie riesenie a lacnejsie. 5Ghz je plus, ale nie nevyhnutnost. budova je v strede nicoho a sidlia tam 3 firmy, prakticky okrem vlastneho routra tam iny signal nechytam.

za AP sa mi celkom pozdava toto https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... html?cur=1

co sa tyka miktorik vs ubiquity ktore odprucate?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4842
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Chris » Po 05. Feb, 2018, 00:32

ako myslis, kolega pouzival tieto cez PoE a vraj celkom spoko.

https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... bs9rah7852
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1997
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Po 05. Feb, 2018, 09:48

ten router co mate je sice naprd, ale neskusal si donho len dat DD-WRT ? ja som mal problemy s podobnym TP-Linkom a po nahrati DD-WRT to zvlada prevadzku bez zaseknutia, aj ked samozrejme vykon mu to nezvysi
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Užívateľov profilový obrázok
beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 144
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa beggar » Po 05. Feb, 2018, 10:45

Presne tak, co tak skusit LEDE/OpenWrt? Prevadzkujem "rovnaky" (zalezi od verzie) router (sice v domacich podmienkach) s poslednou podporovanou verziou LEDE (cca 4-5 zariadeni pripojenych z toho 3 cez WiFi) a u mna momentalne spokojnost (stabilne/restartovat som ho nemusel ani napamatam).
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA XPG Gammix D10 32GB, gpu MSI RX580 Gaming X 8GB

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4832
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Odar » Po 05. Feb, 2018, 11:17

Boze moj. To nejaka firma nema 200 EUR (prehanam) na komplexne vyriesenie wifi pripojenia v 3 miestnostiach? :facepalm:
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4659
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa molnart » Po 05. Feb, 2018, 11:18

napadlo mi openwrt, ale aj tak potrebujem nejaky backup router, lebo ak mi flash zlyha odstavim cely office.

odar, firma to neriesi, tu je kopa technickych antitalentov ktori vyvolavaju do UPC ze nejde net, pritom tam maju vlastny router ktory nikto netusi ako sa tam dostal. takze jediny kto to realne moze vyriesit som asi ja...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4832
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Odar » Po 05. Feb, 2018, 11:47

Tak to sprav raz a poriadne. Hod tam 2-3 APcka a bude po problemoch. Smodrchat to flashovanim firmware mozes, ale stratis tym cas a este ked sa cosi pojebabre, budes zly, ze si odpazil fungujuci router. Signal si vies premerat pomocou notebooku vo vsetkych miestnostiach a podla toho sa rozhodnut, ci ti to vykryju 2, alebo 3 APcka. Myslim si, ze ak vhodne umiestnis dve, mohlo by to stacit.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2935
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Po 05. Feb, 2018, 12:03

Jeden Mikrotik a TPlink do modu AP ak bude treba... a mozno to Mikrotik vykryje aj sam, lebo podla toho co pises, ze musite ten teply link restartovat tak proste to pravdepodobne nezvlada... dual ap tiez nebude od veci, cast zariadeni moze byt na 5GHZ a mobily na 2Ghz napr.
#rastlinkaniejehanba

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1934
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Po 05. Feb, 2018, 12:35

lepsie riesenie nenajdes, sam si si ho zvolil pri tvorbe prispevku, riesenie uz mas, realizuj ho
Comp MB|B450i CPU fan|Ryzen5 3600@4,2GHz Be quietDR4 DDR4|16GB GPU|5700XT SSD|500GB PSU|650W LCD|32''U32H850 OS|Win10PRO64SK
GLAN Router|Mikrotik hEX NAS|Synology DS218play 2×8TB WD Red TV|Samsung QE55Q60R Mobil  iPhone Xr
#mikrotiklover #iphone4ever #grammarnazi #dotalifetimeban #GLANlover

Užívateľov profilový obrázok
Broolly
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1893
Dátum registrácie: Pi 26. Sep, 2008, 07:40
Bydlisko: Košice

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Broolly » Po 05. Feb, 2018, 14:19

nech napise kolko dotoho che vlozit takto to nema vyznam riesit.
keby ze je to normalna firma tam uz davno ma take nieco
https://www.zyxel.com/de/de/products_se ... DetailTab3
k tym apeckam od microtiku ci od UniFi sa nevyjadrujem radsej
pointa je ze mas len 3 kanaly na 2.4 1. 6. 11 aby sa ti to tam neku. aj to len ak ste v budove sami a nik iny tam nema uz wifi cize 2.4 by som rovno odpisal
Spoiler: ukázať
CPU: Intel 3570K 4.6 GHz, Watercooling: EK Supreme HF Actal + 4x 120 mm Noisblocker Multiframe S1 on XSPC RX480 + Laing Ultra + EK Top V2 + EK RES 250 Rev2, Silentstar Quad MB: Gigabyte z77x UD5 TH, RAM: Team DDR3 8GB (2x4GB) 2133MHz Xtreem Vulcan CL11, HDD: OCZ Vertex 3 max iops 240gb, 2x Samsung F4 320GB Raid0, Seagate Baracuda Green 2 TB, Seagate Pipeline 2TB DVD RW: Sony AD-7260S, Lite-On iHAS124 GPU: Asus Geforce 8800 GTS 512 DDR3 + EK 8800 GT SLI Ready, PSU: Seasonic Platinum Series Fanless 520 W, Monitor: 27"LCD Samsung P2770HD, CASE: Lian-Li PC-V 2110 Black Regulátor: Scythe Kaze Master, KEYBOARD: Microsoft X6, MOUSE: Logitech G700, GAMEPAD: Microsoft X360, SPEAKERS: Logitech Z906, Headphones: Superlux HD668B + AKG Velur,

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4659
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa molnart » Po 05. Feb, 2018, 19:47

ta firma pred rokom mala iba dvoch zamestnancov, nikto to zatial neriesil.
zacnem tymto https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... html?cur=1 + TP link a budem to postupne rozsirovat ak to bude treba
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5863
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 06. Feb, 2018, 01:26

ten TPlink som dakedy chvalil, ale asi je to kus od kusu..
kym som ho mal niekde, kde bolo VELA userov denne, bezal rok bez resetu. akonahle som tam dal mikrotiky, a tplink som stiahol tam, kde su 2-3users za tyzden, tak jemu kazdy tyzden *ebne, a treba ho resenut... a dokonca, nie kvoli bezdrotovym userom, ale nejde ani LAN user...

novy FW nepomohol (teda, prehratie..), rozmyslam uz len na ddwrt FW... proste ten 1043ND nestoji za vela..
mikrotik je super volba, ja odkedy som do tej psychosiete, ktoru som tu parkrat rozoberal dal mikrotiky /aspon na "riadiace" posty/, siet slape jak ma...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"