router/AP do kancelarie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3774
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 04. Feb, 2018, 22:03

V robote ficime na uplne basic TP Link routri TL-WR1043 a ked je nas tam viac (radovo 4+) tak sa casto stava ze ten dalsi sa uz nepripoji a chodime to restartovat jak idioti, tak som celkom rozhodnuty tam dat nieco normalne. router je v napratom sklade, treba kancelariu a zasadacky. kedze je tam uplne nahovno riesenia kabelaz a vacsina pracuje na notebookoch co nemaju lan port da sa ocakavat ze je potrebne zabezpecit dobre wireless pripojenie pre cca. 30 zariadeni sucasne (notebooky + mobily)

celkom pokukujem po tomto novom mikrotiku https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... html?cur=1 ale neviem ci nejake WIFI AP by nebolo lepsim riesenim. s nimi ale absolutne ziadne skusenosti nemam, tak privitam akukolvek radu.

dakujem
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3843
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Odar » Ne 04. Feb, 2018, 22:40

A z routera v sklade vies tahat LAN kabel do AP? Ak ano, vies si dat do skladu nieco s POE vystupom (napr. https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... html?cur=1 ) a nasledne k tomu lubovolny pocet APcok
https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... html?cur=1
https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... html?cur=1
https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... html?cur=1

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4214
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Chris » Ne 04. Feb, 2018, 23:10

Ak chces mydlove krabicky:

Skus pozriet Netgear R7000.

Alebo router a k tomu AP. Ale kupoval by som asi len 5Ghz uz len
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3774
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa molnart » Po 05. Feb, 2018, 00:02

ten netgear mi pride zbytocny, kedze cez mikrotik poskladam predpokladam lepsie riesenie a lacnejsie. 5Ghz je plus, ale nie nevyhnutnost. budova je v strede nicoho a sidlia tam 3 firmy, prakticky okrem vlastneho routra tam iny signal nechytam.

za AP sa mi celkom pozdava toto https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... html?cur=1

co sa tyka miktorik vs ubiquity ktore odprucate?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4214
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Chris » Po 05. Feb, 2018, 00:32

ako myslis, kolega pouzival tieto cez PoE a vraj celkom spoko.

https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... bs9rah7852
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1776
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Po 05. Feb, 2018, 09:48

ten router co mate je sice naprd, ale neskusal si donho len dat DD-WRT ? ja som mal problemy s podobnym TP-Linkom a po nahrati DD-WRT to zvlada prevadzku bez zaseknutia, aj ked samozrejme vykon mu to nezvysi
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X220 + Samsung SM841 128GB SSD + Hitachi 1.5TB HDD + Win10 Insider

beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 127
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa beggar » Po 05. Feb, 2018, 10:45

Presne tak, co tak skusit LEDE/OpenWrt? Prevadzkujem "rovnaky" (zalezi od verzie) router (sice v domacich podmienkach) s poslednou podporovanou verziou LEDE (cca 4-5 zariadeni pripojenych z toho 3 cez WiFi) a u mna momentalne spokojnost (stabilne/restartovat som ho nemusel ani napamatam).
cpu i5, gpu rx 580, ram 8GB

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3843
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Odar » Po 05. Feb, 2018, 11:17

Boze moj. To nejaka firma nema 200 EUR (prehanam) na komplexne vyriesenie wifi pripojenia v 3 miestnostiach? :facepalm:

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3774
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa molnart » Po 05. Feb, 2018, 11:18

napadlo mi openwrt, ale aj tak potrebujem nejaky backup router, lebo ak mi flash zlyha odstavim cely office.

odar, firma to neriesi, tu je kopa technickych antitalentov ktori vyvolavaju do UPC ze nejde net, pritom tam maju vlastny router ktory nikto netusi ako sa tam dostal. takze jediny kto to realne moze vyriesit som asi ja...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3843
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Odar » Po 05. Feb, 2018, 11:47

Tak to sprav raz a poriadne. Hod tam 2-3 APcka a bude po problemoch. Smodrchat to flashovanim firmware mozes, ale stratis tym cas a este ked sa cosi pojebabre, budes zly, ze si odpazil fungujuci router. Signal si vies premerat pomocou notebooku vo vsetkych miestnostiach a podla toho sa rozhodnut, ci ti to vykryju 2, alebo 3 APcka. Myslim si, ze ak vhodne umiestnis dve, mohlo by to stacit.

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2347
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov
Kontaktovať užívateľa:

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Po 05. Feb, 2018, 12:03

Jeden Mikrotik a TPlink do modu AP ak bude treba... a mozno to Mikrotik vykryje aj sam, lebo podla toho co pises, ze musite ten teply link restartovat tak proste to pravdepodobne nezvlada... dual ap tiez nebude od veci, cast zariadeni moze byt na 5GHZ a mobily na 2Ghz napr.

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1774
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište
Kontaktovať užívateľa:

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Po 05. Feb, 2018, 12:35

lepsie riesenie nenajdes, sam si si ho zvolil pri tvorbe prispevku, riesenie uz mas, realizuj ho
PC i5 2500K@4,2 GHz NH-D14 RAM16GB GPU1060 SSD500GB HDD3TB PSU 400W LCD 24'' OS Win10PRO Router Mikrotik RB941-2nD-TC
Car Mazda 3 HatchBack 2014 RedSoul® G2.0l 88kW/120HP Wheels Mazda 215/45 18" Silver NavigationRear cameraCHSKY Horn
Phone  iPhone 7 Plus 256GB Jet Black Case All  Silicone Cases + 27pcs PowerBank Xiaomi Mi 10000mAh
Mac  iMac 21,5" Mid 2011 i5@2,5GHz RAM8GB GPU6750M SSD250GB macOS High Sierra Router Mikrotik 951G-2HnD

Užívateľov profilový obrázok
Broolly
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1888
Dátum registrácie: Pi 26. Sep, 2008, 07:40
Bydlisko: Košice

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa Broolly » Po 05. Feb, 2018, 14:19

nech napise kolko dotoho che vlozit takto to nema vyznam riesit.
keby ze je to normalna firma tam uz davno ma take nieco
https://www.zyxel.com/de/de/products_se ... DetailTab3
k tym apeckam od microtiku ci od UniFi sa nevyjadrujem radsej
pointa je ze mas len 3 kanaly na 2.4 1. 6. 11 aby sa ti to tam neku. aj to len ak ste v budove sami a nik iny tam nema uz wifi cize 2.4 by som rovno odpisal
Spoiler: ukázať
CPU: Intel 3570K 4.6 GHz, Watercooling: EK Supreme HF Actal + 4x 120 mm Noisblocker Multiframe S1 on XSPC RX480 + Laing Ultra + EK Top V2 + EK RES 250 Rev2, Silentstar Quad MB: Gigabyte z77x UD5 TH, RAM: Team DDR3 8GB (2x4GB) 2133MHz Xtreem Vulcan CL11, HDD: OCZ Vertex 3 max iops 240gb, 2x Samsung F4 320GB Raid0, Seagate Baracuda Green 2 TB, Seagate Pipeline 2TB DVD RW: Sony AD-7260S, Lite-On iHAS124 GPU: Asus Geforce 8800 GTS 512 DDR3 + EK 8800 GT SLI Ready, PSU: Seasonic Platinum Series Fanless 520 W, Monitor: 27"LCD Samsung P2770HD, CASE: Lian-Li PC-V 2110 Black Regulátor: Scythe Kaze Master, KEYBOARD: Microsoft X6, MOUSE: Logitech G700, GAMEPAD: Microsoft X360, SPEAKERS: Logitech Z906, Headphones: Superlux HD668B + AKG Velur,

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3774
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa molnart » Po 05. Feb, 2018, 19:47

ta firma pred rokom mala iba dvoch zamestnancov, nikto to zatial neriesil.
zacnem tymto https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/ ... html?cur=1 + TP link a budem to postupne rozsirovat ak to bude treba
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5748
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: router/AP do kancelarie

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 06. Feb, 2018, 01:26

ten TPlink som dakedy chvalil, ale asi je to kus od kusu..
kym som ho mal niekde, kde bolo VELA userov denne, bezal rok bez resetu. akonahle som tam dal mikrotiky, a tplink som stiahol tam, kde su 2-3users za tyzden, tak jemu kazdy tyzden *ebne, a treba ho resenut... a dokonca, nie kvoli bezdrotovym userom, ale nejde ani LAN user...

novy FW nepomohol (teda, prehratie..), rozmyslam uz len na ddwrt FW... proste ten 1043ND nestoji za vela..
mikrotik je super volba, ja odkedy som do tej psychosiete, ktoru som tu parkrat rozoberal dal mikrotiky /aspon na "riadiace" posty/, siet slape jak ma...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"