Strana 1 z 1

PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: Po 04. Dec, 2017, 12:13
od užívateľa SKRiPT
Zdravím,
v poslednom čase som nejako stratil prehľad o komponentoch a potreboval by som dnes na rýchlo poradiť nejaký komp čisto na grafiku Photoshop/Illustrator ale hlavne 3D, teda Autodesk Revit/CAD a podobné, čiže asi CPU s viacerými jadrami na výpočty a viacej RAM. Monitor a periférie netreba.

Cenový strop do nejakých 1500eur+- ale aj s originál windowsom.

Ďakujem :)

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: Po 04. Dec, 2017, 14:06
od užívateľa mp3turbo
z titulu lepsej optimalizacie tychto aplikacii by som isiel do Intelu a preklopil na 4.8GHz.

http://www.tomshardware.co.uk/intel-cof ... 037-9.html
https://www.anandtech.com/show/11859/th ... numbers/11

6 jadier intelu po 4.8GHz = 28.8GHz
8 jadier AMD Ryzen po 3.9GHz = 31.2GHz ale su pomalsie

pamate zober kolko dokazes (32GB ideal, cenovka 280eur, na frekvenciu az tak moc nepozeraj pri Inteli, neber to najdrahsie co existuje).

doska : niekde okolo 140eur
cpu : intel 8700k bez debaty za 370eur, nad 8600vkou ani neuvazuj pretoze je IBA o 120eur lacnejsia; nema vyznam usetrit pri tvojom rozpocte
ram : 280-300eur
bedna : radovo 60-70eur, co sa ti paci vies pouzit, su tam konstrukcne rozdiely ale ziadna tragedia to nie je v tejto cene
zdrojček : 70-80eur napriklad EVGA B3 750w (http://www.jonnyguru.com/modules.php?na ... y&reid=526)
chladic : isiel by som do bazarovej Noctuy, objavuju sa ponuky za 40,-eur (ticho, kvalita, atd)

spolu ~1000 eur vratane dépéháhá, zostava obrovsky priestor na grafiku
na adobe asi CUDA grafiky, ze ? Takze nvidia 1070ti v cenovke okolo 470-500eur

1080ti je totalne mimo rozpocet, zhruba o styri stovky ; 1060tku sa neoplati zobrat kvoli vykonu a portoom ; usetris len stovku aj drobne.

a sme na 1500 len tak fikne a to nemame windows za stovku, ale zase mame perfektnu masinu. 32GB RAM versus 16GB RAM spravi tak neskutocny rozdiel ze by si neveril - ak nezostane rozpocet, rozhodne kup 32GB RAM na inzerat z bazosu nez kupit novu 16GB. Daju sa tam najst pekne ponuky, teraz pozeram 2x 16GB za 180eur z Nitry (to mame hned stovku usetrenu co znamena Windows).


Poznamka prekladatela : keby si zobral zostavu s AMD Ryzen 1700 procesorom, bol by si zhruba o stovku lacnejsi. Kedze masinu chces pouzivat dlhodobo a nechces sa hrat s drivermi na chipset, testovat ktore pamate dobre chodia a nechodia a podobnymi vecami, vyhra pada na stabilny Intel pre ktory bol Windows10 optimalizovany od uplneho zaciatku (kedze vtedy nic ine neexistovalo) a kedze Adobe je TAZKO OPTIMALIZOVANY na Intel - poslednych 10 rokov Adobe softy na nicom inom nez na Inteli nebezali a ako vidis v benchmarkoch hore, je to sakramentsky poznat.

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: Po 04. Dec, 2017, 22:27
od užívateľa elementar

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: Ut 05. Dec, 2017, 04:27
od užívateľa mp3turbo
ja som uplne cisty blb : ako grafiku som mal poradit Nvidia Quadra P600, cenovka pod 160,-eur [!!!], styri vystupy minidisplayport 4K/60Hz.

Prevodniky na DP alebo HDMI.

This is true workstation graphic. Nie je orientovana na hry, nema ten pocet jadier atd, ale ten software ktory je k tomu pribaleny a certifikacie zrovna na Autocad a podobne aplikacie... super-virtualne pracovne plochy atd.

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: Ut 05. Dec, 2017, 09:36
od užívateľa Diablo1st
Ešte ste zabudli na SSD. Príp. k tomu ešte ďalší HDD.

Btw. dosť závisí, čo všetko budeš v tých programoch robiť. Ja som chvílu robil v Revite a bohato mi na to stačil 4core + 16GB RAM + FX1800. Ale nerobil som tam nič moc zložité, v prípade veľkých projektov neviem ako by to chodilo.

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: Ut 05. Dec, 2017, 13:15
od užívateľa SKRiPT
Zložil som to teda zatiaľ takto:
CPU: https://www.alza.sk/intel-core-i7-8700k-d5117447.htm
MB: https://www.alza.sk/asrock-z370m-pro4-d5137134.htm
RAM: https://www.alza.sk/crucial-16gb-kit-dd ... 051901.htm 2x
SSD: https://www.alza.sk/samsung-850-evo?dq=2288266
HDD: https://www.alza.sk/seagate-barracuda-h ... 494384.htm
PSU: https://www.alza.sk/evga-supernova-550-g3-d4634725.htm
CASE: https://www.alza.sk/fractal-design-defi ... 536342.htm
Chladič: https://www.alza.sk/silentiumpc-fera-3- ... 076308.htm
OS: https://www.alza.sk/microsoft-windows-1 ... 872684.htm


Ono to nie je pre mňa a musí to byť z jedného obchodu, je to do práce kde modelujem rôzne veci v CADe, Revite, 3Ds Max,.. a už nám aktuálny PC dosluhuje, tak potrebujeme nový. A plánujeme na ňom robiť aspoň ďalších 5+ rokov. Doteraz sme mali i5 750 Lynnfield, 3GB RAM na tom PC čo renderujeme náhľadové obrázky v Revite, takže si myslím, že hocičo bude lepšie ako predchádzajúca zostava :-D
A budú sa tam renderovať len statické obrázky výstavných stánkov, nejaký interiérový dizajn,.., tak si myslím, že quadro je zatiaľ zbytočné a bude to zvládať ten CPU. Keď tak, máme ešte rezervu 400eur, neskôr sa niečo dokúpi.

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: Ut 05. Dec, 2017, 17:22
od užívateľa kvoco
Tie ram su odveci, procak ma nativne 2660mhz radic a zvladne toho podstatne viac

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: Ut 05. Dec, 2017, 17:24
od užívateľa stiv
V com ako? Horsie ako ine 2133? Nemyslim. Naviac ak ich napcha plny slot tak sa nebudu piect na sebe, ale bude medzi nimi prudit vzduch.

Case nema bocnicu, otvarat sa to bude ojedinele takze nevidim problem s tymi “odveci” ramkami.

Tiez som ale za 3600MHz v rovnakej cene alebo s min doplatkom. Poznas take?

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: Ut 05. Dec, 2017, 17:26
od užívateľa kvoco
Zeby mhz? Na vzhlad sa mozeme vy...tak aspon min tych 2660 by som dal

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: St 13. Dec, 2017, 12:34
od užívateľa SKRiPT
Tak nakoniec som to objednal tak, ako som postol vyššie ale ďakujem za rady. Tie ramky som už nemenil, keďže iné na centrále akurát neboli a potrebovali sme to čím skôr, a taktiež som tam nechcel dávať žiadne "dizajnovky" keďže to bude aj tak len pod stolom s nepriehľadnou bočnicou.

Len dokúpil som ešte GTX1070 na rendering v Lumione lebo iba s iGPU bol stratený, nedalo sa v ňom robiť- pri pohybe som mal tak 5FPS. Do quadro som nešiel preto, lebo čo sa týka Revitu, ten nepotrebuje žiadnu quadro alebo inú výkonnú grafiku a Lumion potrebuje hlavne čím viacej pamäte a čím vyššie číslo v PassMark na grafike- tak to majú písané na stránke, teraz už to je v pohode, Lumion beží na vyše 60 FPS :)

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: St 13. Dec, 2017, 14:02
od užívateľa mp3turbo
pekne.

Inak Quadro nie je o vykone, su menej vykonne nez "hracske" GTX10*0 karty - Quadro je primarne o workstation trhu, certifikovanych ovladacoch a aplikaciach, zarucenej kompatibilite, lepsom testovani a ukrutne uzsej spolupraci vsetkych vyrobcov (microsoft, nvidia, aplikacny software), zaruke, krasnom NView software ktory ti dokaze zvysit produktivitu napr. virtualnymi desktopmi a inymi vychytavkami atd.

Re: PC zostava na 3D(Autodesk Revit/CAD) do 1500eur

Napísané: St 13. Dec, 2017, 14:26
od užívateľa SKRiPT
Hej hej, čítal som si o tom a neoplatí sa quadro na takéto veci, GTX je v tom Lumione lepšia lebo tam sa to vykresľuje ako grafika v hre.

Tu sú inak nejaké testy :)

Intel i7-8700k @stock
Crucial 32GB DDR4
ASUS DUAL GeForce GTX1070 O8G
Windows 10 Pro 64-bit

-----3DMark-----
TIME SPY 1.0
SCORE 6 166

https://www.3dmark.com/3dm/23934043

Fire Strike 1.1
SCORE 16 174

https://www.3dmark.com/3dm/23934210

-----3DMark-----
SCORE: P20 127

-----Cinebench R15-----
OpenGL: 134,25fps
CPU: 1427cb