Strana 1 z 1

4x UPGRADE CPU

Napísané: So 29. Júl, 2017, 21:27
od užívateľa m2fizy
Zdravim,

potrebujem sa uistit, aby som nahodou nenakupil nieco co mi "nepojde" ...

Jedna sa upgrade CPU na viacero dosiek a na viac "platforiem"

1) MSI - P45 Neo-F (MS-7519) - socket 775 + Intel Celeron E3500 (Wolfdale-3M) ... CHIPSET P45 ...
... pripadny upgrade ...
1A) Xeon / X5482 / SLBBG (E0) / 771 / 4core / 3,2GHz / 12MB / 1600MHz / 150W / 0.85–1.35 V / 8x / Harpertown (45nm) / November 11, 2007
1B) Xeon / X5472 / SLBBB (E0) / 771 / 4core / 3GHz / 12MB / 1600MHz / 120W / 0.85–1.35 V / 7.5x / Harpertown (45nm) / November 11, 2007
1C) Xeon / E5472 / SLANR (C0) / 771 / 4core / 3GHz / 12MB / 1600MHz / 80W / 0.85–1.35 V / 7.5x / Harpertown (45nm) / November 11, 2007
1D) Xeon / E5462 / SLANT (C0) / 771 / 4core / 2,8GHz / 12MB / 1600MHz / 80W / 0.85–1.35 V / 7x / Harpertown (45nm) / November 11, 2007

... podla dostupnych informacii ... by doska s P45 (775) nemala mat problem s upgrade na socket 771 ... samozrejme s upravami socketu aj CPU ... skor ma zaujima ci to "technologicky" ta doska poberie ... max na nu je myslim Q9650, resp. Q9550 s TDP 95W, takze teoreticky XEON s 80W by mal byt v pohode, resp. podla dostupnych info ( http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/P45_N ... 7519).html ) doska zvlada aj C2X konkretne Core 2 Extreme QX9770 s TDP 136W ... takze aj pripadne 120/150W je ok ? ... alebo sa mylim ? ... skuste sa vyjadrit !

---
2) MSI - K9N Neo (MS-7260) - socket AM2 + AMD Athlon 64 3000+ (K8 - Orleans) ... CHIPSET nForce 550 ...
... pripadny upgrade ...
2A) Phenom / X4 9600B / B3 (HD960BWCJ4BGH) / AM2+ / 4core / 2,3GHz / 4x512KB + 2MB / 1800MHz / 95W / 1.20 - 1.25 V / 11.5x / Agena / August 15, 2008

... podla dostupnych informacii ... by to nemal byt problem, kedze tento konkretny CPU uz bol na tejto doske pozitivne otestovany ( http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/K9N_N ... 7260).html ) ... opat skuste poradit resp. sa vyjadrit.

---
3) MATSONIC - MS9127C - socket 478 + Intel Celeron 2.4 - SL6VU (Northwood) ... CHIPSET VIA P4X400 ...
... pripadny upgrade ...
3A) Pentium / Pentium 4 HT 3.0 / SL6WK (D1) / 478 / 1core / 3GHz / 512KB / 800MHz / 81,9W / 1.475–1.55 V / 15x / Northwood (130 nm) / April 14, 2003
3B) Pentium / Pentium 4 HT 3.0E / SL7PM (E0) / 478 / 1core / 3GHz / 1MB / 800MHz / 89W / 1.200-1.425V / 15x / Prescott (90 nm) / February 1, 2004

... podla dostupnych informacii ... by doska mala zvladnut "Support Socket 478 for Intel(R) Pentium(R) 4 1.5GHz~3.06GHz or faster Processor" ale zas ine informacie hovoria ze "This board supports Intel Pentium 4 and Celeron processors with 400/533 MHz FSB." a dalej "- Intel Pentium 4 Socket 478 processors w/400/533 MHz FSB, - Intel Celeron Socket 478 processors w/400/533 MHz FSB, - (Willamette or Northwood core CPUs only)"

(zdroj 1 https://www.phc.sk/p/13535/matsonic-ms9127c-socket-478, zdroj 2 https://www.evertek.com/viewpart.asp?auto=16448

... opat skuste poradit resp. sa vyjadrit.

---
4) MATSONIC - MS9147C - socket 478 + Intel Celeron 1.7 - SL69Z (Willamette) ... CHIPSET VIA P4X333 ...
... pripadny upgrade ...
3A) Pentium / Pentium 4 HT 3.0 / SL6WK (D1) / 478 / 1core / 3GHz / 512KB / 800MHz / 81,9W / 1.475–1.55 V / 15x / Northwood (130 nm) / April 14, 2003
3B) Pentium / Pentium 4 HT 3.0E / SL7PM (E0) / 478 / 1core / 3GHz / 1MB / 800MHz / 89W / 1.200-1.425V / 15x / Prescott (90 nm) / February 1, 2004

... podla dostupnych informacii ... by doska mala zvladnut "Support Socket 478 for Intel(R) Pentium(R) 4 ... 1.5GHz~2.8GHz or faster Processor"

zdroj https://www.phc.sk/p/11624/matsonic-ms9147c-socket-478

... opat skuste poradit resp. sa vyjadrit.

---
ZAVER ... podla mojich zisteni ...
1) upgrade by mal byt v pohode (minimalne s verziou 80W, mozno aj 120W a 150W zalezi asi na napajacich kaskadach) ...
2) opat upgrade v pohode ... dokonca otestovane na rovnakej doske ... takze podla mna pohoda ...
3) + 4) ... no a tu som dost v "pomykove" ... kedze logicky doska zvladne "IBA" CPU so zbernicou/FSB 400 alebo 533 ... a procesory "co som vybral" idu na 800 MHz FSB ... takze to asi logicky nepojde ? Dalej na tej "lepsej" doske a teda s P4X400 ... je uvedene ze podporuje "Northwood (130 nm) jadra" to ale znamena ze podporuje aj 800 MHz procesory ? ... kedze Northwood "jadra" su aj 800 MHz ... alebo sa jedna IBA O 400 a 533 MHz verzie ?

---
VOPRED DAKUJEM ZA VSETKY RELEVANTNE INFORMACIE A RADY OD KOHOKOLVEK A AKEKOLVEK !!! ...

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ne 30. Júl, 2017, 10:45
od užívateľa patro16
k 1) tuto dosku som mal a pouzival s E5420(s oc na 3Ghz) a bez problemov, zaroven podporuje VRD 11.1, takze ani xeony s 120W nebudu robit problem ale toho 150w by som asi uz neriskoval - doska ma predsa len 3-faz nechladenu nap. kaskadu.

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ne 30. Júl, 2017, 15:35
od užívateľa m2fizy
takze "tvoj" ... E5420 / 2.5GHz / 12MB / 1333HMz / 7.5x / 0.85–1.35 V / 80 W / LGA 771 / Harpertown (45nm) ... isiel v pohode a este si ho aj taktoval na 3GHz (+500MHz proti stock) ...

... z toho vyplyva ze 1C) Xeon / E5472 / SLANR (C0) / 771 / 4core / 3GHz / 12MB / 1600MHz / 80W / 0.85–1.35 V / 7.5x / Harpertown (45nm) / November 11, 2007 ... by teda mal byt uplne v pohode ... a radsej asi zvolim verziu s 80W ... kedze sa jedna evidentne o kvalitnejsie jadro ako napr. X5472, ktory ma TDP 120W ... bude to aj energeticka uspora a urcite aj vyhoda v pripadnom taktovani (co je asi irelevantne, ale clovek nikdy neviem).

... super dakujem za jednu "dilemu" vyriesenu ...

... vies sa vyjadrit aj k ostatnym upgrade-om ?

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ne 30. Júl, 2017, 16:46
od užívateľa patro16
k ostatnemu sa ti vyjadrit neviem

ak mas moznost ber tie 80w verzie - maju naozaj lepsie jadro a aj zvysenu tcase, ja som ho kupoval hlavne ze menej kuri ako ostatne 120w+ verzie, este stale ho pouzivam na 1.20V/3Ghz (default isiel myslim s 1.10V) akurat som mu davnejsie doprial lepsiu mb (Asus P5Q Pro),

ak chces ale robit oc tam sa mi zdaju lepsie prave x54xx, tu som mal skusenost s x5460 - pretocena na 4Ghz pri 1,25V ale v zatazi kurila riadne oproti tomu e5420(s oc).

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ne 30. Júl, 2017, 18:29
od užívateľa m2fizy
No ako nemam zaujem to OC-ovat hned ... resp. niekedy mozno ano ... ale skor ako nastroj "vyuky" pre bratovho chalana ...

... zatial je to 5rocny "kid" takze urcite sa to OC-ovat nebude ... ale zas nikdy nehovor nikdy ... ale myslim ze sa na to nedostane a ak tak ako hovorim iba v "ramci vyuky".

Kazdopadne som aj ja za 80W verziu kedze je to to iste ako ... X5xxx ... akurat menej "kuri" resp. "zere" = lepsie jadro ... a lepsie OC (mozne).

ZAVER: ako ma to 4 jadra ... a 3GHz myslim ze to 5YO decku je v pohode ...

PS: neviem ci to idem riesit ... kedze dnes sa zacala "doska" spravat neako divne ... skusim tu nieco napostovat ... mozno pomozes aj s tym ... ale to asi vecer alebo zajtra ... uvidim ... mozno je to aj CPU ... skusim este niekde splasit tie "led" stavove diody dozadu aby som vedel co sa deje ak tak.

PS2: ... ta x5460 je podla webu 120w ... skusal si ho s tou p45 ? ... alebo inde ? ... podla toho by potom nemal byt problem ani s 150w (kedze nema problem ani s QX9770 s TDP 136W), kedze si ho OC na 4GHz (z 3,1GHz).

PS3: ... inac skus este poradit ... na upgrade mojej stavajucej "raritky" ... s Maximus Formula (X38) a E8500 (@ 4GHz) ... mal bys om zaujem tiez o neakeho xeona ... tu mi najlepsie vychadza X3360 (4/2,8/12/1333/95w) alebo X3363 (4/2,8/12/1333/80w) alebo C2Q9550 (4/2,8/12/133/95w) ... z netu so cekol ze 775 pri x38/x48 (a asi aj viac) neberie X5xxx xeony ... ale iba X33xx ... takze preto take volby (naviac ten x3360 a C2Q su 775, ten x3363 je 771) ... so asi na volbe Q9550 alebo X3363 ... ceny su 22,5€ (x3363), 23€ (x3360) a 25€ (q9550) ... su to v podstate rovnake jadra ... Yorkfield (45nm) resp. Yorkfield-CL (45nm) (pri x3363) a voltaze 95w vs 80w ...

... znova my vychadza len ten 80w bude najlepsi ... ale zas q9550 je quad (co poznaju aj lamy :D ... o xeonoch sa to tvrdit neda).

PS4: 1.2V ... uz je riadna stava ... ked si zoberies ze ma 0.85V - 1.35V

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ne 30. Júl, 2017, 19:19
od užívateľa pepkopav
2) MSI - K9N Neo (MS-7260) - socket AM2 + AMD Athlon 64 3000+ (K8 - Orleans) ... CHIPSET nForce 550 ...
... pripadny upgrade ...
2A) Phenom / X4 9600B / B3 (HD960BWCJ4BGH) / AM2+ / 4core / 2,3GHz / 4x512KB + 2MB / 1800MHz / 95W / 1.20 - 1.25 V / 11.5x / Agena / August 15, 2008
ja som na tej mb mal 9550,tak 9600B by tiez nemal byt problem....

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ne 30. Júl, 2017, 19:19
od užívateľa patro16
k ps2 - tu x5460-ku som prevadzkoval a taktoval s predchadzajucou p5q pro (8-fazove napajanie), ktoru som spolu s nim potom predal a neskor kupil dalsiu p5q pro, na tej msi-cke som mal len e5420 a prave z dovodu jej slabej napajacej 3-faz kaskady som ani nechcel experimentovat

k ps3 - ASUS Maximus Formula - support all 3xxx series Xeons. The 5xxx series is incompatible. Worked: X3363 (E0) > http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/#asus, tiez by som siel asi do tej x3363 rev.E0+adapter na 775

bezohladu pre aky cpu sa do tych 775 mb rozhodnes dat, obzeraj sa po revizii E0 - su to posledne najvyladenejsie kusy

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ne 30. Júl, 2017, 22:28
od užívateľa m2fizy
patro16 napísal:bezohladu pre aky cpu sa do tych 775 mb rozhodnes dat, obzeraj sa po revizii E0 - su to posledne najvyladenejsie kusy
jasne to mi je jasne ... vzdy vyberam posledne "revizie" ktore sa daju ... ci uz je to E0 alebo C0 resp. D1 ... atd. proste ak sa da ... tak co "najposlednejsiu".

Inac super link ... dakujem ... urcite pomoze :good:

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ne 30. Júl, 2017, 22:49
od užívateľa m2fizy
pepkopav napísal:ja som na tej mb mal 9550,tak 9600B by tiez nemal byt problem....
Podla webu je ... Phenom X4 9550 (B3) / 2.2 GHz / 4x 512 KB + 2 MB/ 1800MHz / 11x / 1.15 - 1.25V / 95 W / AM2+ ... z toho potom vyplyva ze ta doska by mala rozchodit aj ... Phenom X4 9850 (B3) / 2.5 GHz / 4x 512 KB + 2 MB / 2000MHz / 12.5x / 1.20 - 1.25V / 95 W / AM2+.

cenou je to tiez "pakatel" ... 9600B (12,5€) vs 9850 (15€) ... ak nebude robit problem ta "zbernica" 1800 vs 2000

Podla tohto webu https://www.cnet.com/products/msi-k9n-n ... ies/specs/ ... ma ta doska max "Bus speed" iba 1000MHz ... a "Compatible Processors Athlon 64, Athlon 64 FX, Athlon 64 X2".

Potom je bud jedno aku rychlost ma ta zbernica ... pri CPU (kedze 9550 ma 1800MHz ... a doska by mala mat CPU s max 1000MHz, takze ani 9850 s 2GHz bus by nemal byt problem) ... alebo je to na tej stranke uvedene zle. Skusim to este niekde pozriet.

Tak nakoniec je to asi tak ze ten web to mal uvedene zle ... podla tohto http://www.ebay.com/itm/MSI-MS-7260-K9N ... 2179778846 a tohto http://archiv.aukro.cz/msi-ms7260-k9n-n ... 2726770906 webu ... ma ta doska podporovat az "Hyper Transport Bus • HyperTransport 1.0/2.0 supporting speed up to 1GHz (2000MT/s)" ... resp. "FSB • HyperTransport 1.0/2.0 supporting speed up to 1GHz (2000MT/s)"

z toho logicky vyplyva ze ani 9850 (s 95W a 2GHz bus speed) nebude problem ...

... ale zas tento web http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-P ... HBOX).html to vidi inak ... a sice ze "Bus speed - One 2000 MHz 16-bit HyperTransport link (4 GT/s)"

Dokelu ... ale aj ten 9600B co otestovali na tomto webe http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/K9N_N ... 7260).html je tiez s 1800MHz bus speed ... a podla nich ten CPU na tej doske fungoval ... rovnako ako ten tvoj "9550" ... takze asi to pojde aj s tou 2000 ? ... fakt uz teraz neviem.

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ut 01. Aug, 2017, 11:43
od užívateľa m2fizy
OFFTOPIC, BUT RELATED !!! - NECHCEL SOM ZAKLADAT NOVU TEMU, KED TU JE UZ ROZPISANE VSETKO PODROBNE A ZROZUMITELNE
m2fizy napísal:PS: neviem ci to idem riesit ... kedze dnes sa zacala "doska" spravat neako divne ... skusim tu nieco napostovat ... mozno pomozes aj s tym ...
Tak vyzera to tak, ze ta doska ma svoje "dobre aj zle chvile" ... resp. pokial je doska osadena iba HW (tzn. CPU, GPU, RAM) sprava sa uplne v poriadku ... problem nastane ked pripojim mechaniku (DVD RW napr.) ani vtedy sa to este neprejavi, resp. az napr. pri druhom "starte" (napr. po resete alebo vypnuti PC) resp. ked do mechaniky vlozim CD/DVD.

Mam taky pocit ze na doske bude bud pokazeny radic prave odpovedajuci za mechaniky/HDD ... alebo je pokazeny radic, ktory tymto periferiam dodava "ovladace" resp. nieco "ine" (obrazok3: http://imageshack.cz/image/I39) ... jedna sa iba o jeden cip (radic) nie dva ... len neviem ci ich ovlada ... alebo in dodava ovladace.

skusim tu postnut neake foto co som pofotil, mozno niekto pomozete.

Zrekapitulujem to pre lepsi prehlad :
1) zapnem PC v poriadku ... vsetko citatelne statusy v poriadku ... prejde cez loading ... a napise ze nema z coho bootovat (nieje pripojeny ani kabel do dosky, ani k FDD, ani k ODD, ani k HDD ... inac ostatny HW je pozapajany (cpu, gpu, ram)).
2) nasleduje restart, resp. vypnutie a zapnutie ... pripojim ODD cez kabel na dosku a aj do "zdroja".
3A) doska sa zapne zbehnu posty ... vsetko v poriadku ako predtym ... napise ze nema z coho bootovat = nalozim do mechaniky CD/DVD a nasleduje restart ... po restarte sa zacne "crazyfest" a doska zblbne (obrazok1: http://imageshack.cz/image/ITR resp. obrazok2:
http://imageshack.cz/image/I35).
3B) doska sa zapne ale posty uz nezbehnu, doska ostane vysiet na "00A4" error statuse (rovnake foto ako v 3A)).
4) nasleduje restart/vypnutie ak by sa nahodou "rozchodila" ... ale nerozchodi sa.
5A) opakuje sa status 3B).
5B) PC sa zapne ale status monitoru hlasi ze neprijma signal ... obrazovka ostane cierna ...
6) pomoze len oddych a poodpajanie "ODD" ...
7) po "oddychu" sa doska (BEZ ODD) zapne ako v pripade 1).


Doska po "zastani" necha na displayi status "00A4" zatial som to nedokazal identifikovat ani neako "lepsie" dohladat ... ale logicky sa to "kazi" az po pripojeni ODD (HDD som zatial neskusal a ani FDD). Po tom ako nasleduje reset/shutdown ... sa doska (PC) pusti ale hodi uz black screen a monitor vypise ze nema ziaden signal ... toto sa opakuje aj po nasledujucom restarte/vypnuti ... az kym si doska "neoodychne".

Skute ludkovia poradit ... ze co je ten "status" 00A4 ... myslite ze je poskodeny ten radic (asi ano ked vyzera tak ako na foto) ... a zadalsie bude to rovnako blbnut cez SATA ? ... resp. co ak to skusim "oklamat" radicom do PCI (na sata)?

Vopred dakujem za rady ... a samozrejme skuste sa vyjadrit aj k uprage-om, o ktorych tato tema cela vlastne je ...

OFFTOPIC, BUT RELATED !!!

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ut 01. Aug, 2017, 13:07
od užívateľa patro16
- to mas asi IDE mechaniku ze? natvrdo vypni ide radic v biose a skus to so sata mechanikou > automaticky vies na com si.
- na tom obrazku3 to skor vyzera, ze sa to snazil niekto prepajkovat a nechal tam len zbytok tavidla.
- tiez mozes urobit update biosu - 1.9 je uz starsia.

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ut 01. Aug, 2017, 15:03
od užívateľa m2fizy
patro16 napísal:to mas asi IDE mechaniku ze?
ano IDE ... sata som zatial neskusal ... ale podla manualu ide o IDE/SATA radic ... resp. IDE/SATA Driver ... kazdopadne to "vypnutie" ma nenapadlo ... ale skusim urcite ... mam tu jednu SATA mechaniku "volnu" ... otestujem na nej. Popripadne vypnem IDE radic cez BIOS ako si spominal.
patro16 napísal:na tom obrazku3 to skor vyzera, ze sa to snazil niekto prepajkovat a nechal tam len zbytok tavidla
moze byt jedna sa totiz o PC z predajne (servisu) jednej firmy co "skoncila". A hned ma to zaujalo a uz som to skusal aj umyt alkoholom, zial bez uspechu ... bol som v tom ze to asi "vytieklo" aj ked sa nejedna o taky ten "kuzelovity typ", ktory rad vyteka, tak som si to pre istotu potreboval "ujasnit" resp. overit ... skusim este technicky benzin mozno to pojde lepsie.
patro16 napísal:tiez mozes urobit update biosu - 1.9 je uz starsia.
to ma uz tiez napadlo ... ale zatial som nepotreboval taketo "major" zasahy ... skusal som ako tie kompy pojdu po "repase" ... a 4/5 idu bez komplikacii ... akurat tento to neako "nedava".

Kazdopadne budem dalej informovat ... o a po dalsom postupe ... zatial tu mam taku "popoluskovsku pracu" (rozdelujem cely sakel srobov a inych "veci" co sa pozbieralo v tej firme po stoloch :D).

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Ut 01. Aug, 2017, 21:26
od užívateľa m2fizy
Tak skusil so neake tie "triky" ...

... a vysledok je taky ze ... SATA ODD = rovnaky problem ako pri (IDE ODD) ... zaujimavejsie je ale ze aj ked som odobral ODD (SATA, IDE uz tam zapojena nieje) robilo to stale ... dokonca jeden krat to bolo "trochu ine" ako ten "povodny" status vid : http://imageshack.cz/image/I3b ...

Inac rovnaky stav ako ked bola pripojena IDE ODD ... stop na 00A4 / stavovy riadok / alebo monitor "bez signalu".

... do BIOSU sa mi nepodarilo zatial dostat ... skusim este povypinat ten "radic" ... a taktiez je tu este moznost toho update BIOS-u.

Vyzera to tak ze problem je bud aj pri IDE a SATA ... alebo je problem este niekde inde ... skusim zistit este co je ten "00A4".

UPDATE:
1) Tak po sekunde hladania som zatial nasiel nieco taketo ... "004A - Unknown BIOS error. Error code = 004A" (zdroj https://docs.oracle.com/cd/E19464-01/82 ... /POST.html)

2) nieco ine co som nasiel ... "00a4 - Power Supply #70 Inserted 6f [40 0f ff]" (zdroj http://ipmiutil.sourceforge.net/docs/UserGuide)

3) dalsia verzia ... "00A4 00A5 Programmable interrupt controller" (zdroj https://cache.industry.siemens.com/dl/f ... c627_e.pdf)

4) dalsia ... "00A4 – 00A5 2 bytes Interrupt controller" (zdroj https://www.prosoft.ru/cms/f/442200.pdf)

5) dalsia ... "00A4 UPS A-side is offline and Bypass is active" (zdroj https://www.ibm.com/support/knowledgece ... /ipha6.pdf)

6) dalsia ... "Code from log 00A4 > 00A4 SCSI initialization is started" (zdroj https://www.hardwareluxx.de/community/f ... 961-3.html)

7) dalsia ... "00A4-00A5 - Motherboard resources" (zdroj https://www.forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=8992)

8) dalsia ... " I/O Port: 00A4 - 00A5" (zdroj http://www.techsupportforum.com/forums/ ... 21266.html)

9) ... "00A4-00A5 Programmable interrupt controller" (zdroj https://www.scribd.com/document/4624875 ... Mate-430sg)

X) ... "00A4 - EMVSSAF2ERR - SAF/RACF error" (zdroj https://www.ibm.com/support/knowledgece ... /errno.htm)

XI) ... "4066 00A4 Scan interface basic assurance tests detected application-caused fault" (zdroj http://publib.boulder.ibm.com/systems/h ... 380571.pdf)

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: St 02. Aug, 2017, 14:42
od užívateľa m2fizy
Zdravim, tak som zas o nieco pokrocil ....

1) urobil som "flash" bios-u ... na verziu (poslednu) 1.C (s datumom 2010-01-18) ... prefleshovane ... ale zial nepomohlo a robi to stale to iste = status 00A4.
2) uz predtym som menil GPU, ze ak to blbne ono ... povodne GT430 menena za HD3650 ... rovnaky status = nepomohlo, pocitac vzdy zastane na 00A4
... grafika je urcite dobra aj jedna aj druha ... otestovane s AMD "PC".
3) skusim som aj zmenu ram ... rychlost rovnaka ... ale kapacita a vyrobca iny 2GB GoodRam vs 1GB Kingston KVR (RAM je urcite dobra aj jedna aj druha ... otestovane s AMD "PC") ... v INTEL (P45NEO-f) sa 1GB RAM KVR spravala tak ze PC sa nedostalo ako k postom ani "som nepocul pisknut speaker" a dookola sa restartovalo a snazilo sa pustit ... + povodnu 2GB GoodRam som skusal v "DIMM SLOTE 3" s rovnakym vysledkom atd. status 00A4
4) skusil som zmenit zdroj ... povodne AURUM 500W vymena za "prvu verziu" AURUM 500W (+/- rovnaky zdroj male odlisnosti) = rovnaky status 00A4

... vyzera to nakoniec ze sa nejedna o chybu "ODD" ci uz IDE alebo SATA ... ale "pes" je zakopany niekde inde.

Z posledneho postu my vychadzalo ... ze bud je "zly" bios ... alebo "PSU" ... pricom som si dnes potvrdil ze to nieje ani jedno z toho ... takze "status 00A4" je stale "neznamy charakter" ... a netusim momentalne co je pokazene ...

... uz normalne rozmyslam nad tym ci nieje "pokazeny" CPU ... akurat neviem ci isiel predtym a ako sa spraval pred "vynovenim a prepastovanim" ... CPU som ale zo socketu nevytahoval ... a ten povodny "mini" chladic intel som vymenil za Freezer Xtreme ... takze toto by tiez malo byt ok ... CPU sa asi neprehrieva ... jedine ze by bol samotny CPU poskodeny ... ???

Re: 4x UPGRADE CPU

Napísané: Pi 20. Okt, 2017, 13:41
od užívateľa m2fizy
... tak som tu znova aby som prispel "tym" malom zistenym ...

UPGRADE POVODNE MAL BYT NEAKY ... NO NAKONIEC Z TOHO VELA ESTE NEBOLO ...

1) pri spominanej "kazovej" MSI - P45 Neo-F (MS-7519) ... sa mi problemy nepodarilo odstranit = vykaslal som sa na upgrade a uvidime mozno ju este niekedy niekde pouzijem.
2) MSI - K9N Neo (MS-7260) - miesto 9600b som sa po "istote fungovania" rozhodol pre 9550 ... bol objednany no cinan tvrdil ze sa stratil po ceste ... podla mna ho nikdy ani neodoslal, takze teraz rozmyslam ... ci do toho znova idem ... ale asi ano za 10€ upgrade ako "svina".
3) MATSONIC - MS9127C - upgrade neuskutocneny, kedze som sa nedostal k vhodemu CPU.
4) MATSONIC - MS9147C - upgrade neuskutocneny, kedze som sa nedostal k vhodemu CPU.

5) pridalo sa mi tu par novych dosiek ... ktore som povodne potreboval menit za P45 ...
5A) ASRock - 775Dual-VSTA - povodne predpokladana ako vymena za P45 ... zial jedna sa o predoslu "genereaciu" C2D dosiek, vyhoda ale podpora DDR2-DDR a AGP-PCIe ... na dosku som osadil E8500 (co mi ostala po upgrade mojej "rare masiny") zial doska ho sice zobrala no mala problem s taktom (myslim ze dala 2,1 alebo tak ... cez taktovanie som sa dostal na 2,8 ale nic moc aj tak ... nasledoval upgrade na E4500, ktory ide bez problemov na svojom takte).
5B) GIGABYTE - GA-M61PM-S2 - "nahradnica" povodnej P45 ... zial s AMD co som moc nechcel ... xcel som osadit neaky 5xxx xeon ... zial ...

NOVY UPGRADE !!!

USKUTOCNENY :
1) ASUS RAMPAGE FORMULA (LGA775 / X48) and 8GB DDR2 1066 @ GTX660 s povodnym E8500 ... upgradovany na x3363 (stabilny po 4 hodinach v burne ... jediny problem detekovanie BIOS-om (posledne dostupny 1002b-R8.ROM, uvidime ci sa neobjavy neaky modovany niekde) ... nasledne problem aj v OCCT = nespustenie testov).

PLANOVANY:
2) MSI - K9N Neo (MS-7260) - tu sa v podstate nic nemeni ... planujem upgrade na 9550/9600B ... potom dam detaily az to bude "final" (cena okolo 10-11€).

3) GIGABYTE - GA-M61PM-S2 - spominana nahradnica ... planujem osadit X4 945 ... uvidime ci sa to "vyplati", kedze cenovo je trochu "drahsi" (25-28-30€).