Router do 50e

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 24. Dec, 2016, 03:27

ale kde je toto 500eur... mikrotik by stal nejaku stovku, antenka dvacku alebo tricku
za 500eur som uz dlho ani pocitac neskladal nieze wifi :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10616
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa quicky » So 24. Dec, 2016, 10:04

Prepáč vyznelo to extra draho (naposledy si sem postoval nejaké ideálne ssd za 700eur tak som neratal,že ideš v tejto cenovej) :D
King is back from VACation :D

lacino88
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Ut 18. Aug, 2009, 20:02

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa lacino88 » So 24. Dec, 2016, 10:41

Ano jedna sa o poschodovy rodinny dom, doteraz mam uz dobrych par rokov stary TP link (ten lacny, biely, s jednou antenkou). Ale keďže mi zienka na Vianoce prislubila zrychlenie internetu zo 100 na 300mbps tak uz nebude stacit ani po kabli.
Doterajsi router stacil vykryť cast dvoru, a priestory kde sa najcastejsie nachadzame (na poschodi obyvacku spalnu a na prizemi kuchynu, ale uz na wecko a starsiu cast domu nestacil). Hlavne by som privital rychlejsie wifi a trocha vacsi dosah.
Tak ci tak uz len pre tych 300mbps si to pyta vymenu. Poradte prosim nieco konkretne co by mohlo tiez na par rokov splnat svoj ucel (zapojim, nastavim a nestaram sa viac). Vdaka.
CASE CoolerMaster RC-690-KKN1 PSU SuperFlower 650W Gold MB MSI Z97 Gaming 3 CPU Intel i5-4690k + SCYTHE Mugen MAX GPU ASUS Strix GTX 970 RAM Kingston 2x8GB HyperX SSD Samsung 840 EVO 240GB HDD WD Black 1TB Monitor NEC EA244WMi TV Samsung UE48H6470

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 24. Dec, 2016, 11:08

no ako tak pocuvam, zrejme by si mal mat wifinky dve.

Ked ti niekto seriozne spravi to co som popisoval s externou antenkou napr. https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-5-GHz/An ... 5-GHz.html tak to bude fungovat. Ale musi to robit niekto kto uz taketo veci ma za sebou, nesmie to byt prvykrat.

Inak je jednoduche a bezpecne riesenie stavit na dve APcka v rozlicnych castiach domu, nebrat tie najlacnejsie a prepojit ich kablom.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 24. Dec, 2016, 11:25

pripadne este... https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... -bila.html

tam mi vadi integrovana antena so ziskom az uzasnych 2,2dB, avsak celkovy radiovy output vyzera byt 25dBm co je ukrutne niekde inde ako beznych 13-18dBm co maju ine zariadenia. 25dBm je zhruba PATNASOBNE silnejsi signal nez 18dBm (kazde tri decibely navrch su dvojnasobok cize 21dBm je presne dvakrat silnejsi signal nez 18dBm, 24dBm je presne dvakrat silnejsie nez 21dBm a teda styrikrat silnejsie nez 18dBm).
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4647
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa Chris » So 24. Dec, 2016, 15:19

A ja idem vymenit listy k podlahe s priestorom pre kabel a vrtat a tahat kable.
Kabel je kabel proste.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
palci
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 543
Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
Bydlisko: Podbrezova/Brno

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa palci » So 24. Dec, 2016, 18:08

A to neni lepšie mat tie powerline adaptéry? Je to kábel :D

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10616
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa quicky » So 24. Dec, 2016, 18:26

Ale treba mať kvalitne cca 100e..

Mám aj lacnejší set tplink a ten dáva tak 40mbit..Druhý čo som bral s kľudom 200+
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4647
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa Chris » So 24. Dec, 2016, 18:34

Quick: daj link

Dam kabel za 10cent meter, zasuvky po 5-10€ a lista stoji 6€ 2,5-3m. Dokopy mozno 50€ a rychlost/stabilita stale super.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10616
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa quicky » So 24. Dec, 2016, 19:21

Hodím neskôr z pc....

Anoooo bez debaty ak máš možnosť je kábel priamo top a najlacnejšie riešenie...
King is back from VACation :D

lacino88
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Ut 18. Aug, 2009, 20:02

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa lacino88 » St 11. Jan, 2017, 16:44

A ak by sme sa bavili o klasickom jednom routri? V druhej casti domu to nie je az tak dolezite, a premyslal som, ze ten router co mam teraz (stary TP-link, s jednou antenkou co stal mozno 18e) potiahnem cez povalu na poschodie druhej casti a to tam postaci.
Ide mi hlavne o priestory co momentalne utihane aj ten stary TP-link, takze novy urcite pokryje aj viacej toho. Kedze ide o siet 300mbit, prijal by som giga po kabli a po wifine by potesilo apson polka rychlosti, 150Mbit. Pozeral som ze v tejto cenovej hladine najdem aj nieco s AC.
napr.:
http://access-pointy-routery.heureka.sk ... 200g-plus/
CASE CoolerMaster RC-690-KKN1 PSU SuperFlower 650W Gold MB MSI Z97 Gaming 3 CPU Intel i5-4690k + SCYTHE Mugen MAX GPU ASUS Strix GTX 970 RAM Kingston 2x8GB HyperX SSD Samsung 840 EVO 240GB HDD WD Black 1TB Monitor NEC EA244WMi TV Samsung UE48H6470

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10616
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa quicky » St 11. Jan, 2017, 17:37

Tieto mám teraz a idú s kľudom 180-250mbit:)
https://www.alza.sk/d-link-dhp-701av-st ... 159402.htm


Este mám tplink 4010 a tie išli veľmi biedne cca 40/60?
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10790
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Št 14. Jún, 2018, 13:02

Ahojte, prešiel nejaký čas a znovu hľadám nejaký router, aktuálne to bude ale len 70/70MBps net, ale to sa môže pokojne zmeniť a dokonca aj upgradovať na Gbit linku, takže jedno, čo určite chcem sú 1Gb porty zo switchu, v podstate podľa Alzy by to mali byť takéto produkty
https://www.alza.sk/lacne-wifi-routery- ... 6870117188
rád by som ale nemíňal veľa, kedysi som takto zobral Asus RT-N18U ale čojaviem, mal som problémy s kanálmi pre wifinu, kde som ich nakoniec musel nastavovať manuálne.

Vedia tie krabičky tak do 65€ ponúknuť niečo dobré?

Prípadne je aj nejaké Mikrotik riešenie? Nikdy som s tým nepracoval ale ak sa nemýlim, tak majú byť dosť kvalitka, či? Či to je pre laika impossible to configure? Našiel som takúto "user-friendly looking" srandu
https://www.alza.sk/mikrotik-rbd52g-5ha ... 305635.htm .
Naposledy upravil/-a loleqboleq v Št 14. Jún, 2018, 13:08, upravené celkom 1 krát.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2732
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Št 14. Jún, 2018, 13:07

Je tu riesenie https://www.alza.sk/mikrotik-rbd52g-5ha ... 305635.htm

N/AC 2.4/5GHZ WIFI, 1Gbit porty... nastavit to nie je tazke, ak si das poradit
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10790
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Št 14. Jún, 2018, 13:11

Krásne sme sa zhodli, pozrel som Alzu a presne som naklikal ten istý. A ono z toho, čo som narýchlo videl v rýchlom gajde, tak to vyzerá ako klasický router, nie? Teda ak tomu dobre rozumiem, že ak sa dostanem tu
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:F ... and_WebFig
tak to už konfigurujem ako hociktorý router, či? Ja aj tak nechávam v podstate všetko default, akurát samozrejme nastavím heslo, skryjem SSID a zapnem MAC filter a manuálne menežujem, kto sa môže prihlásiť aj za predpokladu, že vie SSID a heslo.
Naposledy upravil/-a loleqboleq v Št 14. Jún, 2018, 13:14, upravené celkom 2 krát.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"