Router do 50e

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
palci
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 543
Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
Bydlisko: Podbrezova/Brno

Router do 50e

Príspevok od užívateľa palci » St 14. Dec, 2016, 16:31

Ahojte,

momenltane mam pozicany https://www.alza.cz/tp-link-tl-wr1043nd-d515738.htm?o=1 som s nim spokojny ale chcem ho vratit. Jeho problem je ze nema AC-cko co mi pride do buducna naprd

Nasiel som na alze toto:
https://www.alza.cz/zyxel-nbg6515-d3861 ... toChange=1

Pouzitie bude take, ze chcem mat fajn pokrytie, rozumnu rychlost, gigabitovy ethernet a spominane AC-cko. Moznost flashovania openWRT je pre mna iba plus.

(ak ma niekto nieco podobne napredaj feel free to offer)

Užívateľov profilový obrázok
palci
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 543
Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
Bydlisko: Podbrezova/Brno

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa palci » Pi 16. Dec, 2016, 15:25

Mate nejaku skusnost s tymto kuskom TP-Link Archer C1200?

Pripadne nejaky dobry mikrotik. Nastavit si to hadam budem vediet

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Pi 16. Dec, 2016, 19:22

k Archeru sa neviem vyjadrit; k tomu druhemu urcite budes - ked nahodou na nieco narazis tak ti proste pomozeme. My alebo kvanta inych ludi a komunit po celom internete.

Su niektore "platformy" ako napriklad Mikrotik, pfsense alebo zopar dalsich ktore sa jednoducho uchytili kvoli rozlicnym dovodom.
S Mikrotikom moze byt problem ze AC masiny nie su zrovna uplne lacne. Skus pozriet ich vyrobky, mozno ta nieco zaujme. Jeden z najlepsich ktori sa tomuto venuju v nasej krasnej neskorumpovanej republike je firma i4wifi
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10790
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Pi 16. Dec, 2016, 19:41

https://www.alza.sk/asus-rt-n18u-d2142205.htm

Ak chceš router s AC, tak ten rozpočet zdvojnásob - potrebuješ niečo, čo bude mať kvalitné oddelenie a zosilnenie signálov...ja tiež som bol najprv, že "muh meh mih mah ja cééém AC", no potom som vytriezvel a zistil, že tých 70€ je suma za poriadny klasický router a nemám výčitky.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
palci
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 543
Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
Bydlisko: Podbrezova/Brno

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa palci » So 17. Dec, 2016, 12:15

diki moc. presvedcil si ma ze mam kaslat na AC
mp3turbo napísal:i4wifi
vies mi poradit nejaky dobry ten mikrotik bez AC?

Ta cena 50 je iba orientacna, moja TOP priorita je nech to funguje, nech to nemusim restartovat. ten 1043 od TP linku funguje :)

Ale ak mi turbo neporadi nic od mikro asi vezmem ten asus co posielal lol.

Kazzdopadne diki za rady chlapi

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2732
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa 16cmfan » So 17. Dec, 2016, 12:42

PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4647
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa Chris » So 17. Dec, 2016, 12:43

Ak chces mam AC napredaj s Gbit a kopirovanim po sieti 112-114MB/s pri vacsich suboroch
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1755
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa Andrew007 » So 17. Dec, 2016, 14:26

A hlavne si nahraj advanced tomato do N18u, ten klasický od asusu zaťažuje cpu .

https://advancedtomato.com/
Spoiler: ukázať
ego si nehonim

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10790
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa loleqboleq » So 17. Dec, 2016, 16:31

Ovplyvňuje nejako prevádzku to zaťaženie CPU? Pýtam sa z vlastnej zvedavosti.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4371
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa Odar » So 17. Dec, 2016, 16:34

Jasne. Tak isto, ako vytazenie CPU v normalnom pocitaci. Akurat sa to tyka procesov, ktore bezia v routeri.
..

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10790
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa loleqboleq » So 17. Dec, 2016, 16:43

Takže je to skôr, aby sme uľavili HW a možno nespôsobili, že nám skôr odíde do večných lovíšť? Čo sa snažím zistiť, či to má aj nejaký priamy súvis s výkonom a podobne.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4371
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa Odar » So 17. Dec, 2016, 17:09

Ked ti ide CPU v pocitaci na 100 %, skor ti odide? :facepalm: Pomalsie routuje, uplatnuje firewall pravidla . . .
..

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10790
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa loleqboleq » So 17. Dec, 2016, 19:29

Ak sa zahrieva, ak to prehrieva ostatné súčiastky, tak to pokojne môže evokovať takýto efekt.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10616
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa quicky » So 17. Dec, 2016, 19:49

ja som nahodil na AC68U merlin a rozdiel 0 :) ako nevsimol som si absolutne nic...aj tak jedine stabilne riesenie bolo u mna dat powerliny (200MBit idu ako nic; pri wifi aj ked kvalitnej to islo jak sa tomu chcelo)
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
palci
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 543
Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
Bydlisko: Podbrezova/Brno

Re: Router do 50e

Príspevok od užívateľa palci » Ne 18. Dec, 2016, 13:25

AHojte, tak ja som nakoniec zobral ten asus. Podla porovnania mal lepsi CPU. Snad to bude ok :) Este ho mozem stale vratit ak nebude sluzit

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"