amd a10 -7890K

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » St 04. Máj, 2016, 17:22

akoze v smoku nemam ziadny fps dropy :D ... ked dam na najnizsie detaily je to cca podobne ... no ked dam este aj rozlisenie mensia tak fps idu dole a nie hore :D... myslim ze tu grafiku vymenim a vyskusam to tak ...


co sa tyka pro hracov asi maju troska viac nadupany procak pretoze na 144hz monitoroch potrebujes 432fps aby si ho plne vyuzil :D myslim tie i7 :)

ja potrebujem len 180fps aby mi to nizsie neslo verim ze sa mi to podari stou r7 370 gaming 2g ... ak nie tak cely pc predam pridam 400e a poskladam si nejaku brutal masinu lebo uz mi to lezie na nervy :D


zatial dakujem vsetkym za odpovede a keby ste mali este nejaky dotaz alebo napad ako boostnut moj PC tak dotoho

ps:niekde som cital ze zvysenim hz ramiek je mozne zvisit fps ... ja mam 1600hz ramky keby kupim 2000hz ramky tak by to malo zrychlit ci? :D

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11336
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa loleqboleq » St 04. Máj, 2016, 17:33

samozrejme, kľudne choď do 370tky, dobrá cena, ale ja by som šiel aj tak do 950tky
http://www.cnews.cz/recenze/geforce-gtx ... nu-r7-370/

a nie do k-čkovej i5...
CASE: Define Mini C + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI B450M Mortar CPU: Rezeň 3900X + Scythe Ninja 5 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 (Ťamťung B-Die) SSD: Adata SX8200 480GB + Corsair MP510 960GB HDD: 2x WD Red 4TB Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » St 04. Máj, 2016, 18:37

myslis tuto? https://www.alza.sk/msi-gtx-950-gaming- ... 4530#popis

ako je o 10e drahsia co nieje vela ale ma 128bit zbernicu... myslis ze nieje lepsie ist rovno do 256 zbernice?>

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1883
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa spencer » St 04. Máj, 2016, 18:50

chlape preskoč všetky parametre papierové a hej sa študuj youtube google obrázky a recenzie tam uvidíš realné rozdieli v hrách nie vždy musí byť širka zbernice kľučoví parameter . keby sa riadime týmto tak voči mojej 750TI so 128-bit by bola 8800GT s 256-bit zbernicou raketa . takže jedine grafy a videa . papiere ťa zaujmajú až vtedy keĎ vyberáš výrobcu . samozrejme potom už zvažuješ aj či to zvladne zdroj a vystupy z grafiky ....
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11336
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa loleqboleq » St 04. Máj, 2016, 20:24

kilLeRko0o napísal:myslis tuto? https://www.alza.sk/msi-gtx-950-gaming- ... 4530#popis

ako je o 10e drahsia co nieje vela ale ma 128bit zbernicu... myslis ze nieje lepsie ist rovno do 256 zbernice?>
pozri, moja GTX 275 z 2009/2010 mala 384-bitovú zbernicu, GTX 280/285 dokonca 512-bitovú zbernicu

tu máš rovno aj so slabým CPUčkom
http://www.cnews.cz/testy/radeon-r7-370 ... absim-cpu/
čo je ešte aj slabšie CPU, pri silnejšom neraz má 950 ešte viac navrch
http://www.cnews.cz/recenze/geforce-gtx ... nu-r7-370/
CASE: Define Mini C + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI B450M Mortar CPU: Rezeň 3900X + Scythe Ninja 5 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 (Ťamťung B-Die) SSD: Adata SX8200 480GB + Corsair MP510 960GB HDD: 2x WD Red 4TB Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 392
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa Dr.80 » St 04. Máj, 2016, 21:24

ked ti ide o vykon v csku kupuj nvidiu, nie amd grafiku. maju sice vyssi vykon ako nvidie za rovnaku cenu ale tu ide o optimalizaciu a csgo je podstatne lepsie optimalizovane na nvidie. kamos ma R9 290x a dropuje mu to nizsie ako mne na 960.

vymen a vyskusaj ale brzda v tvojom pripade je cpu a nie grafika, aspon podla mna. na csgo netreba brutal masinu, staci ju len rozumne poskladat :) cize to znamena i5 oc na 4,5ghz cca, grafika staci 960 alebo nieco podobne a 8gb ram. na pripadnych 430fps na normalnych mapach do buducna ti to bude stacit. niektore mapy idu max 300fps a tie nove ako aj remake nuke ide okolo 200 (neviem kolko idu tie 300fps mapy ked dam viac fps cez konzolu)

raz som hral casual a narazil som na nejakych exotov co sa chvastali tym ake maju pocitace :D ja som sa len potichu rehotal ked napisal ze ma amd 8jadro a 2x 780ti :hysterical: amd procesory maju slaby vykon na jadro preto su na csko naprd a grafiky maju horsie ovladace takze tiez to tu je naprd.

ramky 1600mhz vs 2000mhz/viac ti pomozu len ak hras na apu grafike, inak ti to pomoze pri 100fps tak +-1fps :D
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1883
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa spencer » St 04. Máj, 2016, 21:28

chlapi a to ako potom hrávate hry ako sú crysis 3 alebo metro ? tam nedáte cez 150 FPS ani keby saposerete :D na čo vám je tých 144 HZ ? . veĎ predsa nejaký plynuly obraz alebo čo nie je až tak postatný ako vyššie detaily a rozlišenie . ja keĎ hrávam na 50 FPS úplná spokojnosť a mávam locknuté FPS na 60 prípadne 75 .
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11319
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa Broslowski » St 04. Máj, 2016, 22:03

to len preto lebo si nikdy nezazil 144fps na 144Hz monitore chlapce :) Preco by som mal hravat tristorocny Crysis 3 a Metro? :rolleyes: veď to mam X rokov prejdené. Na competetive je 144Hz monitor take + že si to nevieš ani len predstaviť očividne.


Ale k veci. Ako človek čo nie tak dávno experimentoval s AMD riešením vravím kašli na vec. Buď počkaj na ZEN alebo choď do intelu. ;)

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1883
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa spencer » St 04. Máj, 2016, 23:02

no to znie fakt zaujmavo . svoker ma vychytanu telku s 800 Hz akože e to plynule ma tam nejaké filtre a sračky ale mňa to až nejako nenadchne teda si to predstavujem ako nejaké 60FPS video . sorry za OT
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 392
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa Dr.80 » St 04. Máj, 2016, 23:04

60hz monitor je nieco ako ked clovek pusti ultra hd video a grafika/procesor mu to nestiha a tak to seka. na 144hz to ide nadherne ale samozrejme treba mat nato pc a az ptm riesit monitor. a v hrach ako battlefield si dam radsej high ako ultra s tym ze mam ptm 90-100fps a zazitok z hrania je ovela krajsi ako 60hz ultra :) a metro nepchat do diskusie kde sa keca o hrach kde ide o fps, metro sa da hrat aj pri 25 fps lebo to ma taky engine (viem z vlastnej skusenosti ze to bolo hratelne az az). a crysis je zase samostatna kategoria hry ktora nejde plinule ani na dnesnych kartach na absolutne max detaily ak sa nemylim :D teda mozno plinule ide ale nie 60fps a absolutne vsetko na max

tv ma imput lag takze telku sem pchat je tiez blbost :D a ked nieje video spravene na tych vela hz pri tv tak staci nejaka 100hz tv a obraz je bez duchov a plinuly ale tv pchat do konverzacie co sa tyka hier a monitorov je trosku blbost :)
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Pi 06. Máj, 2016, 17:24

OT: 144hz monitor ti da hlavne vyhodu ms co sa tyka fps hier ... hry ako crysis far cry BF atd... niesu fps hry takze ti staci mat 23-30 fps a hra ti ide plinule ... v csku cim viac fps tim viac info ti dokaze odoslat server pokial hras na 128tick servery tak ti server dokaze odoslat 128 info na jednu milisekundu = cim viac fps=plynulejsi obraz = vyhoda pre teba ... ked hram s chalanmi co maju 60 -100 fps na 128tick tak ani nevedia co sa deje na mape takze asi tak...


takze skusim kupit tu r7 370 gaming 2g a ked to bude na hovno tak uz len pockam na ZEN ako tu niekto pisal... inac nemam ohladom ZEN ziadne informacie tak keby ste tu nieco spomenuli tak by som bol len rad ze naco to vlastne cakam :D

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1883
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa spencer » Pi 06. Máj, 2016, 20:56

tak čo ja viem .. kedysi som dosť drtil cs 1.6 a tam som mal uriti čo mám za ms a alebo latency . proste vedel som byť takmer vždy prvý TDM + only pistols prípadne AK vs m16 . Chcem tým povedať len toľko že bol vtedy ako taky HW k dispozicii a všetci sa bavili a hry išli plynulo . teraz si akože kupiš cs go a je pre teba vyhoda ešte si kupiť brutal HW a ešte aj monitor s vysokou frekvenciou hej ? a keĎ to nemám tak mám o dosť nižšie šance na viťazstvo . trocha blbé mi to príde z hľadiska vyvoja .
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2904
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa wingo » Po 09. Máj, 2016, 09:50

Killerko
Keď meníš rozlíšenie a FPS sa ti nemení tak máš jasný CPU bottleneck. Jasnejšie to už byť nemôže ;) A Source engine je známy tým že je citlivý na single-thread výkon CPU.
Ak chceš predsa len meniť grafiku, choď do nVidie, má lepšie optimalizované ovládače ako AMD, menej závislé na single-thread výkone CPU. Navyše super vec pre GO je dať v ovládačoch Digital vibrance na max pre lepší kontrast na obrazovke.

Spencer - v časoch CS 1.6 sme to všetci drtili na CRT s 85-100Hz na LAN = minimálne sieťové latencie, to je trochu rozdiel oproti 60hz vs 144hz LCD a po internete. Samozrejme treba mať aj skill a reflexy, slabému hráčovi nepomôže pár milisekúnd k dobru ak sa netrafí alebo reaguje o desiatky/stovky milisekúnd pomalšie ako súper. Mne osobne stačí, že sa mi na plynulejší obraz lepšie pozerá (mám 120Hz monitor) aj keby mi to nemalo pomôcť k lepšiemu skóre. Čo mi aj moc nepomôže vzhľadom k mojim v priemere 50ms pingom a občasným lagom, holt, Wi-Fi internet :D
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K@4,6GHz, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 + 5x Arctic P14 PWM PST, ASUS VG279Q, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

kilLeRko0o
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Pi 09. Okt, 2015, 11:56

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa kilLeRko0o » Po 09. Máj, 2016, 18:09

wingo ... a co hovoris na ten zen ma to byt nieco lepsie kludne by som na to pockal a nemenil nic pokial to teda nema vyznam...

a ano v cs:go dam to najmensie rozlisenie a min detaily a fps mi viac klesnu ako idu hore :D


no ja mam v csku okolo 20 ping vzdy a kazda milisekunda mi je dobra:D

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2904
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: amd a10 -7890K

Príspevok od užívateľa wingo » Ut 10. Máj, 2016, 08:32

O ZENe zatiaľ nevie nikto nič konkrétne, a ak aj vie, nič nepovie lebo by mal prúser :D
Z toho čo som čítal tento rok sa chystá iba veľké jadro ako konurencia pre i5/i7 a do nového socketu takže tebe to nepomôže. Pomôcť ti to môže iba v prípade ak ZEN vyvolá cenovú vojnu s Intelom (tzn. všetko zlacnie) o čom silne pochybujem, AMD potrebuje každé €

Ak sa nikam neponáhľaš môžeš počkať na ZEN ale má prísť až v októbri a nemyslím si že situáciu na trhu výrazne zmení (v optimisticom prípade konečne pribudne alternatíva k i5 a i7).

Ak chceš teraz, ak máš dosť peňazí alebo si ochotný si ešte našporiť, kúp K-čkový i5 s doskou a nataktuj. Ak chceš čo nalacnejší upgrade choď do odomknutého Pentia a nataktuj ho čo to dá...
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K@4,6GHz, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 + 5x Arctic P14 PWM PST, ASUS VG279Q, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"