prechod z 8gb na 16gb ram

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7569
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 09. Feb, 2016, 19:46

Na to je hiberfil.sys, ten ma velkost celej RAM, kvoli tomu, co pises.
Teraz pozeram, zostava v podpise, pagefile.sys ma 1GB presne. Nic som nenastavoval, system riesi automaticky.
Ten druhy "swapak" swapfile.sys, ktory prisiel tusim s win7 ci ktorym OS a priznam sa ze neviem na co tam je, ma 16MB stale.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 171
Dátum registrácie: Ne 28. Sep, 2008, 18:47
Bydlisko: Michalovce

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa lionlion » St 10. Feb, 2016, 14:37

Otazka mozno OT, moze my sposobovat padanie hry (prevazne GTA 4, ale aj ine ale skor vynimocne) to ze mam vypnutu virtualnu pamet, alebo to sposobuju ovladace grafiky. Ovladace VGA mam este postarsie, tie nove robili problem s Fanom, ale tieto problemi mam odzaciatku a ovladace sa uz niekolko krat aktualizovali. Virtualnu pamet mam vypnutu od zaciatku. Obsac sa stane ze len tak sekne hra, hodim to do Win a potom spat a dobre, ale 90% vsetkeho to urobi tak, ze na monitore mi ukaze nieco podobne tomu http://h30434.www3.hp.com/t5/image/serv ... bl-1&px=-1 len hnedej farby, zvuk sa zasekne, na nic to nereaguje.... pomoze iba reset. BSOD som este nikdy nemal.

i5 3570k, 16GB DDR3 (4x4GB), MSI Z77A-G45, Gigabyte HD 7850, SSD Crucial M500 120GB, Win7 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7569
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa shiro » St 10. Feb, 2016, 14:52

moze sa diat hocico, zlezi iba na appke ako sa zachova.
mne napr. mrzol crysis, proste mrz a pomohol len reset.

zapni si virtualku a skusaj
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
LtK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 653
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa LtK » Po 15. Feb, 2016, 17:02

daj na minimalnu velkost alebo nejaky nasobok 8ich do 100MB a testni.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Po 15. Feb, 2016, 17:07

moze to byt - ale sa mi nezda ze by 16GB bolo malo pre GTA. Chlapci dobre vravia, zapnut swap vies online, takze proste vyskusaj. Daj tomu rucne nejaku hodnotu napriklad 8192kB = 8GB a poreferuj.

Inak bacha, stale to moze byt chyba ovladacov - ked prestane padat po zapnuti swapu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21172
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa dexterav » Po 15. Feb, 2016, 17:58

Prečo chyba? Defaultny stav swapu je zapnuty :-)
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
pali987
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: Po 12. Jan, 2009, 15:28
Bydlisko: Trebišov/Bratislava

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa pali987 » Po 15. Feb, 2016, 18:00

Mne tiez obcas par hier asi kvoli tomu zvyklo spadnut. Naposledy Metal Gear Solid V: The Phantom Pain asi kazdych 10 min, pritom RAM som nemal plne vytazenu. Nastavil som len tak skusmo swap na 1000 MB a voila hra ani raz nespadla odvtedy :D
CASE:Corsair 400C Carbide CPU: Core I5 4670K MB: Asrock z87 extreme 3 RAM: Kingstone Hyperx Savage ddr3 4x8gb SSD: Kingston SSDNow UV400 240GB PSU: Corsair HX850 OS: Windows 7 Ultimate 64 bit LCD: HP LP2275w

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4855
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa dendroid » Po 15. Feb, 2016, 19:43

Kolkokrat som to tu pisal a ziadna reakcia. Teda okrem mp3Turbovej kritiky, ze som sa nevyjadril exaktne ako na pisomke :D

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 171
Dátum registrácie: Ne 28. Sep, 2008, 18:47
Bydlisko: Michalovce

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa lionlion » Po 15. Feb, 2016, 20:39

Lenze mne nepada hra ako program, ze ma hodi do win z chybou aplikacie. Mne proste sekne cele PC a pomohne iba reset, nasledne pri nabiehani sa win tvari ze nebol vypnuty spravne. Skusal som to s Virtualnou pametou, ale zrejme bez zmeny, resp. nepomohlo. Pad hry je skor zavisli od narocnosti nastavenia grafiky, ale aj ked to dam na max. ta CPU, VGA, RAM este vzdy maju rezervu (CPU 60%, VGA 95%, RAM 40%). V Spravcovy uloh ak dam monitor prostriedkov kde je ram rozpisana detailnejsie, tak aj pri hrani mam este polovicu Free.

Ja to v mojom pripade vydim na grafiku, mozno ze skor jej ovladace. S vlastnych skusenosti uz nikdy nekupim AMD/ATI, V predoslom PC som mal HD3870 robila presne to iste, akurat ze ta to obcas spravila aj mimo hry, len tak ked som bol na nete alebo kukal film, pocuval hudbu. A vyreklamovat sa to nedalo lebo ju testovali a im to neurobilo. Nakoniec aj skapala, vlastne ide dodnes ale PC ma problem s nou nabehnut (niektore maticne to na druhy pokus daju same, ine musim restartovat rucne) ale ak nabehne potom uz vlastne ide akoby nic. A este predtym co som mal PC tam som mal Nvidia NX6200 a ta bola uplne bezproblemova, isla by dodnes keby som jej asi pred polrokom nepomohol (nechtiac som pohol s chladicom, povolila pasta a pravdepodobne zhorela)

Este ma napada ze to moze byt Windowsom (WIN 7 x64) lebo terajsiu aj predoslu som mal pod tym istym Win, akurat si uz nespominam ci ta predosla robila problem aj pri XP, lebo zo zaciatku som na predoslom PC mal XP az neskor som dal 7-cku.

Užívateľov profilový obrázok
LtK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 653
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa LtK » Pi 26. Feb, 2016, 11:57

zeby teploty ? Moja stara AMD 4830 sa tiez sekla a jedine riesenie bol restart. Pomohol extra vetron, odkryta bocnica => isla prec.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 171
Dátum registrácie: Ne 28. Sep, 2008, 18:47
Bydlisko: Michalovce

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa lionlion » Pi 26. Feb, 2016, 20:05

To urcite nehrozi, odhadujem ze pri zatazi moze mat tak 60-65 °C, je na nej WindForce 2x a celkove skrina je Zalman Z11 s full ventilatormi. Navyse az pri tom zamrznuti sa spustia fany na 100% dovtedy to odhadujem na 40-60%, lebo ju nepocujem. A taktiez niekedy zamrzne po 5 min. hrania a niekedy 3-4 hodiny nic.

Asnod
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2330
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Bydlisko: Spisska Nova Ves

Re: prechod z 8gb na 16gb ram

Príspevok od užívateľa Asnod » So 27. Feb, 2016, 21:48

Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"