Strana 1 z 4

SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 10:13
od užívateľa GASPi
Chcem sa spytat, ci moj vyber na kupu 500GB je spravny?
Samsung 850 EVO 500GB za cca 160€ --> https://www.alza.sk/samsung-850-evo-500 ... 66.htm?o=1

Predpokladam, ze alternativa k nemu je Crucial MX200 500GB, kde je cena uz cca 180€.

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 10:38
od užívateľa Leon
Áno, najlepší :)

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 11:17
od užívateľa Chris
preco je 850Evo take lacne ? Maju taky obrat, ze si dovolia ist s cenou tak dole, alebo kde je chyba. (nepoznam pozadie, ani som recenzie nepozeral)

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 11:46
od užívateľa MaxPayne
nerieš,,stalo aj 200e a viac, je to parádne ssd,ja som mal predtým mx100 a teraz 850 evo a je to cítiť,,rýchlejší štart Windows atd

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 12:04
od užívateľa stiv
Spravny v danej cene. Inac nicim zaujimave mainstream ssd ktore stoji kazdy tyzden inac.

PS: jedno mi uz same od seba zdochlo

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 13:09
od užívateľa matúš
Chris napísal:preco je 850Evo take lacne ? Maju taky obrat, ze si dovolia ist s cenou tak dole, alebo kde je chyba. (nepoznam pozadie, ani som recenzie nepozeral)
Zhruba pred pol rokom som čítal také špekulácie že samsung stavá nové mega-fabriky ktoré im umožnia vyrábať SSD vo veľkom množstve a tým pádom za nízku cenu. Cieľom malo byť zabrániť tomu aby im Intel prebral trh s novou inteláckou 3D Xpoint technológiou. Xpoint zničí tradičné SSD výkonom, tak sa samsung snaží konkurovať cenou - aspoň dovtedy kým sami nevyvinú podobnú technológiu.

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 14:32
od užívateľa shiro
posledne ked som dival, stalo o 10e viac :-)

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 14:37
od užívateľa mp3turbo
>> preco je 850Evo take lacne ? Maju taky obrat, ze si dovolia ist s cenou tak dole, alebo kde je chyba.

nie je ziadna chyba :

a) je to TLC, cize potrebujes menej fyzickych buniek
b) je to 3D NAND, co si vedel, a zda sa ze Samsung konecne
1) economies of scale - rozsah vyroby umoznuje zlacnovat jednotku, kvoli rozlozeniu fixnych a znizovaniu variabilnych nakladov
2) ziskava zaujimavy podiel na trhu, zacina predavat masovejsie mnozstva, co je znovu bod cislo 1
3) zrejme odladil kvalitu cim znizil zmatkovost == zase moznost znizenia ceny ked nemusis ratat s odpadom 10% ale len 3%

je to SSD ako kazde ine. Ach pardon, ma nizsie latencie, myslim ze nizsiu spotrebu ale to ma nezaujima lebo ja seriem na hurbanovske vevericky, velryby a Antarktidu, rozhodne ma vyssi vykon ako je bezne a ukrutne vyssiu vydrz za cenovku plusminus rovnaku ako maju klasicke planar teda 2D technologie. Zaruka ? Ano, dlhsia ako je standard.

Naozaj tam nie je prilis vela chyb.
Veselo do toho.

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 14:49
od užívateľa GASPi
Vdaka za reakcie.
Este jedna otazka, bude vykonovo odlisny od stavajuceho Crucial M4, kde mam OS? Nechce sa mi totiz moc do preinstalovania systemu. Beriem ho skor ako pridavny ulozny priestor.

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 15:10
od užívateľa MaxPayne
radšej by som to dal naopak, OS na nové Evo

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 16:25
od užívateľa pipo137
Ako neni to markantny rozdiel (presnejsie minimalny), ale uz aj na pohlad je 850 EVO rychlejsie od M4
Mam oba, 256GB M4 (len v oem verzii od Micronu) a 500GB 850 EVO ;)

PS: a naco preinstalovavat... Ved to len cez hocijaky sofrware (acronis, magician) prenesies z jedneho disku na druhy ;)

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 17:03
od užívateľa GASPi
pipo137 napísal:PS: a naco preinstalovavat... Ved to len cez hocijaky sofrware (acronis, magician) prenesies z jedneho disku na druhy ;)
To je mozne, aj ked maju rozne velkosti? S tymto nemam ziadne skusenosti.

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 17:06
od užívateľa mp3turbo
jasne, v pohode.

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 17:14
od užívateľa pipo137
Tak tak ;)

Ako jasne, keby si chcel preniest 320GB dat na 250 disk, tak to by asi neslo... :-D ;)

Re: SSD 500GB

Napísané: Pi 11. Dec, 2015, 17:24
od užívateľa GASPi
To mi je jasne :).
Som bol v tom, ze dokazu len klonovat (1:1), pripadne preniest particiu (tj. by som mal na 500GB = 256GB + 2. particia zvysok).
OK, tak vdaka, prestudujem a mozno by som aj siel do tej migracie.