SSD 500GB

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
Bydlisko: Pezinok

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa paranoid.asian » Pi 11. Dec, 2015, 18:41

ano ide to, trva to sice a cisty reinstal s instalaciou zvysneho sw zaberie imho cca rovnako :) ak klonujes mensiu particiu na disk vacsi tak zvysok sa nastavi ako volne miesto.
Spoiler: ukázať
mb: asus P8Z68-V PRO/GEN3
cpu : intel i5-2500k @ 4500 mhz / 1.34 V + cryorig R1 Ultimate
gpu : msi gtx 1080 ti gaming trio @ default
psu : collerMaster 600W
ram : kingston 2x4GB DDR3 1333mhz
case : fractal design define xl
monitor : dell S2716DG

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Pi 11. Dec, 2015, 21:36

>> ano ide to, trva to sice a cisty reinstal s instalaciou zvysneho sw zaberie imho cca rovnako

to urcite nie - najdlhsie pri klonovani SSD na SSD trva najdenie externeho suplicka v zasuvke a pripojenie do elektriky. Za desat minut som schopny prevexlovat stare SSD na nove a za taky cas nenainstalujes Windows s ovladacmi. Bez sance. Nehovoriac o aplikaciach a o troch dnoch bohovania okolo nastaveni aby si mal veci tak ako si zvyknuty.

Pokial nemas rozbity stary Windows alebo pokial necitis nejaku silnu potrebu na nejaku novsiu verziu, u mna rozhodne klonovat. Rychlejsie, jednoduchsie, menej namahave 10x.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
Bydlisko: Pezinok

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa paranoid.asian » So 12. Dec, 2015, 20:03

Moze byt. Ja som to ale klonoval na 850pro zapojeny ako externy na usb cez magician.
Co mohlo byt sposobene prave tym usb a nie klonovanim. to beriem.
Spoiler: ukázať
mb: asus P8Z68-V PRO/GEN3
cpu : intel i5-2500k @ 4500 mhz / 1.34 V + cryorig R1 Ultimate
gpu : msi gtx 1080 ti gaming trio @ default
psu : collerMaster 600W
ram : kingston 2x4GB DDR3 1333mhz
case : fractal design define xl
monitor : dell S2716DG

Užívateľov profilový obrázok
FREE555
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 402
Dátum registrácie: So 06. Dec, 2008, 10:54
Bydlisko: Košice

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa FREE555 » Ne 13. Dec, 2015, 08:11

http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 3&t=110210

tu prečítaj ako som migroval z vadného HDD na SSD - za hoďku všetko hotové, tým že teraz už to poznám by to za polhoďku bolo.
Desktop: CPU: Intel i7 6700k + Scythe Mugen MAX MB: Asus ROG VIII Maximus Hero HDD: WD Green 2TB SSD: Samsung 850 Evo 500GB RAM: 4x8GB DDR4 Corsair Vengeace LPX 2666MHz GPU: Palit JetStream GTX1080 CASE: Fractal Design Define R5 Blackout Edition Windowed PSU: Corsair RM750i OS: Windows 10 Pro 64bit Display: 1x Asus PG279Q + 2x Asus MG279Q 144Hz IPS
Spoiler: ukázať
NB2: Lenovo Thinkpad T440s: 14" FullHD, Intel Core i7 4600 Haswell, 12GB DDRAM3, 256GB SSD, Windows 10 Pro + Ubuntu 16.04LTS
Phone: Samsung Galaxy Note 4; Storage: Synology DS215j + 2xWD Red 6TB in RAID1;Keyboard: Corsair K95 RGB Mx Brown, Mouse: Logitech G502; Sound: Mackie CR4, SteelSeries Siberia v2, Koss SB45, Razer Morray

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 13. Dec, 2015, 11:32

teba limitoval vykon HDD, paranoida limitovala priepustnost USB2 rozhrania na nejakych 30-33MB/s.
a ked bol vadny hdd, tak tam mohlo byt zopar dalsich faktorov.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2848
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa GASPi » Ne 13. Dec, 2015, 20:13

Pozeral som Acronis a klonovanie cez neho. Tak pojdem do toho.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 13. Dec, 2015, 20:31

rozhodne viem doporucit. Rovnako aj kopec dalsich nastrojov, Veeam Endpoint Backup (da sa pouzit aj na klonovanie diskov i ked je to trosku znasilnenie), R-Drive Image, Norton Ghost, free linux-based utility ktorych je asi desat, od Sandisku davaju nejake veci zadarmo k SSDckam, proste je toho fakt vela vela vela.

Nebat sa, nemas o co prist ked si nepomylis disky. To ale plati pre vsetky programy rovnako, chyba cloveka, nie programu. Pomaly, kludne, s rozvahou pozerat odkial kam kopirujem. Cele.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2848
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa GASPi » Pi 18. Dec, 2015, 13:24

Amaterska otazka: je nutne nove SSD pred klonovanim sformatovat (quick)?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Pi 18. Dec, 2015, 13:54

nie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2848
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa GASPi » Ut 12. Jan, 2016, 13:12

Nebudem zakladat novu temu, kupujem SSD do NB, kt. sa pouziva na kancelarsku pracu v cene cca 70€.
Uz mam objednany Samsung 850 EVO 120GB za 70€, avsak teraz som zbadal, ze za 74€ mozem mat raz taku kapacitu OCZ Trion 100 Series 240GB.
Odporucate ten OCZ, alebo mam ostat pri Samsungu? Pripadne poradte nieco v danej cene (min. 120GB).

https://www.alza.sk/samsung-850-evo-120 ... d=18854083
https://www.alza.sk/ocz-trion-100-serie ... 789850.htm

Vdaka.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ut 12. Jan, 2016, 13:31

zobral by som vacsi - proste len preto lebo je vacsi a za rovnaku cenu.
Na kancelarsku robotu je to uplne jedno. Nepretazis ten disk, nevybuchas mu zivotnost zapismi, nevidim dovod preco nezobrat vacsiu kapacitu ktora sa urcite hodi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20583
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 12. Jan, 2016, 13:34

asi tak
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
dilema
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1135
Dátum registrácie: Ne 22. Nov, 2009, 10:50
Bydlisko: Trenčín

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa dilema » Ut 12. Jan, 2016, 13:35

Ak tu kapacitu ten NTB realne zuzitkuje urcite aj vykonovo slabsi SSD ovela viac potesi ako rychly a kapacitne mensi ... Defacto potvrdzujem kolegove slova v prispevku vyssie.
CASE Unknown ZDROJ EVGA 500B MB GIGABYTE ?? CPU: i5 - 3570k Cooler: Box RAM Kingston 8GB /2x4GB/ DDR3 GPU Asus Strix GTX960 OC 2GB HDD SSD Samsung EVO 250GB , WD Green 2TB EARS /2x/ DVD-RW Samsung SH-223C Keyboard Logitech ?? Mouse Logitech MX1100 Slúchadlá Logitech G330 LCD ??

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7139
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa LordKJ » Ut 12. Jan, 2016, 13:37

alebo usetrit 20eur a kupit lacnejsiu 120tku :D
[......]

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20583
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: SSD 500GB

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 12. Jan, 2016, 13:43

pokiaľ ten trin ozaj stojí 70e, tak nemá šancu ani 120 za 50... :D
proste kapacita 2x a pri ssd zase kapacita neni len úplne číslo o ničom ako pri hdd
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"