Strana 1 z 2

MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: St 18. Mar, 2015, 09:07
od užívateľa schwarz007
caute bol by dobri napad osadit do dosky MSI 970A-G43 4 x 4 gb ram (16 gb) 2133 mhz cl11... ??

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: St 18. Mar, 2015, 09:44
od užívateľa mp3turbo
podla pouzitia. Na Photoshop urcite ano. Na gamesy netreba. Na prezeranie internetu tiez nie.

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: St 18. Mar, 2015, 15:26
od užívateľa schwarz007
ide mi o zrychlenie loadingov planujem kupit aj ssd

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: St 18. Mar, 2015, 15:32
od užívateľa Broslowski
kup si SSD, 16GB ram nema ziaden zmysel. Kup si rychle SSD a mas vystarane - napr Samsung 850

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: St 18. Mar, 2015, 15:59
od užívateľa schwarz007
teras mam 2 x 4gb 1866mhz, takze spolu stým SSD by to malo fičať ?

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: St 18. Mar, 2015, 16:06
od užívateľa Broslowski
Ano kúp si hlavne rýchle SSD - kvantita pamäte ti nezrýchli load vôbec až zanedbateľne.

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: St 18. Mar, 2015, 16:10
od užívateľa schwarz007
no diki zatial ,..a co sa tyka ssd zalezi jeho rychlost aj od jeho kapacity ?

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: St 18. Mar, 2015, 20:15
od užívateľa mp3turbo
od kapacit 256GB (vratane) vyssie uz viacmenej nie. Su tam nejake rozdiely ale tie si pri desktopovom pouziti viacmenej ani nevsimnes.

Pri 128GB rozhodne pozor, tie su uz na dnesnu dobu pomale (okrem samsung 850pro) a zaostale. Neoplatia sa ani cenovo.
256ky nebrat tie najlacnejsie, pozeraj papierove parametre, nejake testy a kludne sem hod modely ktore sa ti zapacili. Ohodnotime.

Samsung 850pro, intel 730 a Sandisk Extreme su dnesne spicky. A patricne tolko aj stoja - zase az take strasne navysenie to nie je oproti ich pomalym bracekom, bavime sa radovo okolo 40eur podla konkretneho modelu.

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: St 18. Mar, 2015, 21:35
od užívateľa schwarz007
no ja by som bral aj ten samsung ale 128 gb,.. a chcem sa opytat ze ako to slape v pripade napr. ze os mam nainstalovany v ssd ale hry budu instalovane do hdd mam seagate 3.5, 1tb, 64 mb cach.

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: Št 19. Mar, 2015, 09:59
od užívateľa Broslowski
samozrejme funguje to. Ale nema to zmysel - hry ktore hravas a ocakavas zrýchlenie loadu davaj na SSD - kup si co mozno najvacsie SSD (sam mam competitive multiplayer games na SSD a singlovky na WD Black Raid ) vela ludi si mysli ze im bude stačiť aj krpec no v PC poväčšine skutočne nestačí.

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: Št 19. Mar, 2015, 11:49
od užívateľa schwarz007
hmm aj som si myslel a 128 gb je fakt malo na dnesne hry porozmyslam radsej o 256 gb.... strasne su predrazene tie ssd ale ked chcem rychlost tak treba cálovat co uz mam robit do pc uz dam tolko penazi ze moja zena ma zabije :D

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: Št 19. Mar, 2015, 12:55
od užívateľa Broslowski
Vobec momentalne je cena SSD pomerne nizka hlavne pre 250+ model :)cize bud rad ze si nekupoval pred rokom dvoma :)

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: Po 23. Mar, 2015, 20:52
od užívateľa j4ro
Broslowski napísal:kup si SSD, 16GB ram nema ziaden zmysel. Kup si rychle SSD a mas vystarane - napr Samsung 850
Čo sa nedozviem.

Vypni si pagefile.
Mal som 8GB, Watch dogs a Unity do pol hodiny kapali pre nedostatok pamäte, pri ultra textúrach behom pár minút.

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: Ut 24. Mar, 2015, 00:23
od užívateľa Broslowski
:facepalm: ty si prisiel po case na forum a ides teraz spamovat rozum do kazdej temy?

uplne bezna modelova situacia co si napisal fakt len co je pravda :D tebe sa deju veci ktore sa iným nedejú :) zaujímavé - btw prečo by som mal vypínať pagefile? :)

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Napísané: Ut 24. Mar, 2015, 10:27
od užívateľa mp3turbo
performance. Ja vypinam swap vsade kde sa len da, uz 10 rokov bezim na domacich masinach bez swapu. Windows memory management totiz neprilis rozlisuje medzi fyzickou a virtualnou pamatou, cim dochadza k bizardnym situaciam typu "mam 8GB RAM, 6GB swap file takze vlastne mam 14GB RAM, windows si odswapuje nejake aplikacie alebo ich casti pretoze kreten vytvori 7GB diskovu cache kedze pouzivam vela diskovych operacii".

Prisamvacku. X veci zacne chodit absolutne plynulo namiesto povodneho koktania.

K tomu sa este pridava sproste spravanie aplikacii ktore si alokuju pamat "ved jej je dostatok", takisto nerozlisujuc aka pamat to je. Schvalne si vyskusaj - spusti Chrome alebo Firefox alebo Outlook na masine ktora ma 4GB RAM, otvor si dvadsat okien, pozri kolko RAM zabera firefox a jeho moduly (flashplayerplugin*.exe plus plugin-container.exe atd). Potom si to iste otvor na masine ktora ma 4GB RAM a k tomu 20GB swap (alebo kludne aj 4GB alebo 8GB swap) a na masine s 16GB RAM s vypnutym swapom. Budes VELMI prekvapeny a chyba nebude v tvojom televiznom prijimaci.

Pokial sa ti tvoje aplikacie vlezu do pamate, napriklad 8GB je na kancelarsku robotu absolutne dost a len raz za rok pri nejakej vynimocnej udalosti dojde k takemu vytazeniu pamate ze ti vyskoci varovna hlaska nieco na sposob "blizime sa k limitu, daj bacha woe", tak dosiahnes vacsi vykon. Extremne dolezite hlavne na tociacich sa diskoch, ked mas swap na HDD.

Mam vela kamaratov ktorym som tuto vec poradil a vsetci sa odvtedy buchaju do cela ze co to ten Microsoft dokazal zase dokakat. A ja hovorim nie zase, ale uz od dob Windows98 sa to prilis nezlepsilo.

Ine operacne systemy sa nespravaju az takto sproste. Holt...



Executive summary : vypnuty pagefile ti robi dobre na pokozku a k tomu este aj na plet. Vypnuty swap a dostatok pamate je najlepsi recept odkedy swap vymysleli.