MSI 970A-G43, a 16gb ram

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Príspevok od užívateľa j4ro » Ut 24. Mar, 2015, 11:17

Broslo, tu máš dve osobné skúsenosti. Všetci sa musíme učiť ;) ...
-------------------------------------------------------------------
Možno toto bude moja posledná reakcia na fóre :smutny:

Ale hlava mi neberie, ako sa odlišuje tento pírspevok označený za OT

od tohto
Broslowski napísal: :facepalm: ty si prisiel po case na forum a ides teraz spamovat rozum do kazdej temy?

uplne bezna modelova situacia co si napisal fakt len co je pravda :D tebe sa deju veci ktore sa iným nedejú :) zaujímavé - btw prečo by som mal vypínať pagefile? :)


Ano gratulujem dozral si ma pre tvoje vlastne dobro BAN papa :facepalm:
Naposledy upravil/-a j4ro v Ut 24. Mar, 2015, 11:59, upravené celkom 2 krát.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11365
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ut 24. Mar, 2015, 11:20

Toto samozrejme viem mp3:

Bavime sa ale o SSD
roky (4) pouzivam kombinaciu 8GB ram a autoswapfile na SSD bez jedineho problemu - swap mozem samozrejme aj natvrdo vypnut - nespozoroval som rozdiel - herne PC kazdy den vypinam/restratujem.

V NTB mam 12GB ram a nepouzivam swapfile nakolko sa PC nevypína niekedy aj mesiac.

Skôr je to teda dané používaním ako generalizovaním na všetky použitia PC, priplať si za ďalších 8GB ram je v tomto prípade hlúposť - chce zrýchliť loadingy v hrách - na toto lepšie poslúži ssd a 8GB ram ako hdd a 100000GB ram :)

j4ro ty uz zavri klapacku prosim ta lebo si trápny len čo je pravda. .. ak chceš mám tých osobných skúsenosti aj 100 nie len 2.. samozrejme neznevažujem mp3ho post má logiku usmernil som však že na situáciu vo vlákne ju nemožno aplikovať úplne. Za to tie tvoje posty sú čistý OT :) hlavne tento čo si dal len tak ďalej :good:

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ut 24. Mar, 2015, 18:16

suhlasim a potvrdzujem vsetko povedane. Na hry je 8GB a SSD v pohode, na zrychlenie loadovania samozrejme SSD bez debaty.

Ved koniec-koncov v Task Manageri sa velmi lahko pozrie ake mnozstvo pamate je vyuzitej...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
j4ro
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1013
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37
Bydlisko: Humenné

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Príspevok od užívateľa j4ro » Ut 24. Mar, 2015, 19:10

SSD bez debaty, ale aspoň 12GB tiež.

Tiež som bol spokojný, že mi stačí 8GB.

Vytriezvenie nastalo po vypnutí pagefile, keď som zistil, že vo virtuálke na disku toho nebolo zrovna málo.
Nikoho ale nenavádzam.

Odvtedy sa tým pri hrách zaoberám a novinkam na vypeckovanej grafike 8GB nestačí..

Vyťaženie ram sa postupne navyšuje a 8GB bez pagefile nie je problém prekročiť.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?

Užívateľov profilový obrázok
adriano94
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 683
Dátum registrácie: Pi 19. Sep, 2008, 20:40
Bydlisko: Snina partizánska 2538/29
Kontaktovať užívateľa:

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Príspevok od užívateľa adriano94 » Ut 24. Mar, 2015, 19:38

Je to pravda 8 GB nieje vela... pri Watch dogs je vyuzitie ram aj 7GB...
Spoiler: ukázať
MB: Gigabyte EX58 DS4 Cpu: Intel xeon X5650 4.4GHZ Cpu fan: Phobya Performance Kit RAM: Crucial 8GB DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport GK:Msi gaming R9 280x [/b] PSU: Silverstone Strider plus 600w. Case: Xigmatek Midguard

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11365
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Príspevok od užívateľa Broslowski » Ut 24. Mar, 2015, 23:03

Áno a preto je blbosť v tomto prípade vypínať swap file (8GB ram + SSD), ľudia get it na to to tam je :?

Užívateľov profilový obrázok
adriano94
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 683
Dátum registrácie: Pi 19. Sep, 2008, 20:40
Bydlisko: Snina partizánska 2538/29
Kontaktovať užívateľa:

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Príspevok od užívateľa adriano94 » Ut 24. Mar, 2015, 23:44

o swap file som ja nic nenapisal ;) pisem o 8gb pamate nehovorim ze to je malo ale na dnesnu dobu ani vela kazdopadne 8gb postacuje ale casom bude treba dokupit este :)
Spoiler: ukázať
MB: Gigabyte EX58 DS4 Cpu: Intel xeon X5650 4.4GHZ Cpu fan: Phobya Performance Kit RAM: Crucial 8GB DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport GK:Msi gaming R9 280x [/b] PSU: Silverstone Strider plus 600w. Case: Xigmatek Midguard

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11365
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Príspevok od užívateľa Broslowski » St 25. Mar, 2015, 08:21

máš recht :good: IMO ten potrebný prelom pre gamerov príde až pri natívnom 4K gamingu - ale to je len taká moja špekulácia (rovnako ako to že si myslím že je to ešte ďaleko ;) )

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21307
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Príspevok od užívateľa dexterav » So 28. Mar, 2015, 12:43

ja som pri vypnutí swapu nikdy nič dobré nepozoroval a určite nie zrýchlenie :)
dokonca som ho mal aj v ramdisku, aj na ssd stále rovnako dobre resp zle
inak toto je asik večná téma od doby prvého nasadenia swapu byť či nebyť :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: MSI 970A-G43, a 16gb ram

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 28. Mar, 2015, 18:08

vobec nie - ked tomu rozumies... lebo spravit swap v ramdisku, to uz je ina fajnovost.

Zavisi od situacie v ktorej si. Ako pri vsetkom. Pri pouziti swapu mozes zistit jedine spomalenie - zrychlenie rozhodne nie. Pri nepouzivani swapu mozes zistit jedine padanie aplikacii (ked nemas dostatok RAM) a jedine zrychlenie pretoze spomalenie proste nie je mozne.

Jednoduche. Ale ako vravim, ZAVISI OD KONKRETNEHO vyuzitia. Ked mas 32GB RAM a potrebujes 4GB, je uplne jedno ci mas alebo nemas swap, ci je dvesto terrovy alebo ci je na Raidovom poli z SSDciek.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"