AVR!

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1381
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24
Bydlisko: PE+-

AVR!

Príspevok od užívateľa zedolsi » Št 14. Aug, 2014, 18:22

Ahojte, potreboval by som kúpiť nový router a asi aj switch nakoľko mám aj IP TV tak nech sa to nebije.

Internet mám tento http://www.skylan.sk/sk/internet.php(aj keď to asi veľa neprezradí) od nich mam aj IP TV.
Kábel dotiahnutý do bytu mám zapojený do set-top boxu z tade z prvej pozície ide kábel do routra. Chcel by som ten hlavný kábel napojiť do switchu a z neho do set-top boxu, do PC a routra a hlavne do AVR! alebo treba do AVR pripájať kábel z routra? pretože teraz mi vypisuje (fyzické pripojenie - OK, Router Access - OK, Internet Access - ERROR) a ide ma z toho poraziť nemôžem nájsť chybu :(

Pripojené chcem mať: PC, 2x notebook, iPad, 2xiPhone

V budúcnosti plánujem NAS.

Cenový limit uff netuším po čom sa to pohybuje ak sa zmestím do neviem napr 200€ budem rád ak do 150€ budem ešte radšej...

idem teraz objednávať z alzy stojany na repro tak ak to bude z alzy bude to fajín ;)
Naposledy upravil/-a zedolsi v Po 06. Okt, 2014, 10:54, upravené celkom 1 krát.
NTB MacBook Pro 13" Retina 2015 i5 2.7GHz, RAM 8GB, Iris 6100, SSD 256GB PHONE iPhone 11 PRO - 256GB Watch Series 3 (42mm)

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 697
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: Router + switch

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Pi 15. Aug, 2014, 09:42

switch by nemal ist az za stb? Resp. preco ten switch chces dat pred stb? AVR -> Router.

Užívateľov profilový obrázok
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1381
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24
Bydlisko: PE+-

Re: Router + switch

Príspevok od užívateľa zedolsi » Pi 15. Aug, 2014, 09:50

neviem nevyznám sa v tom tak sa pýtam, googlil som už moc ale nejako som si není istý :) STB má jedne vstup a 4 výstupy tak možno switch ani nieje treba
NTB MacBook Pro 13" Retina 2015 i5 2.7GHz, RAM 8GB, Iris 6100, SSD 256GB PHONE iPhone 11 PRO - 256GB Watch Series 3 (42mm)

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 697
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: Router + switch

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Pi 15. Aug, 2014, 12:17

Aky mas STB? AVR potrebuje IP tak to strc do routra, dhcp prideli a malo by to ist.

Užívateľov profilový obrázok
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1381
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24
Bydlisko: PE+-

Re: Router + switch

Príspevok od užívateľa zedolsi » Pi 15. Aug, 2014, 12:31

STB mám tento http://www.tangotv.sk/juice-set-top-box ten prvý PRO nemôžem ho inde nájsť :D

teraz to mám tak zapojené že kábel je pripojený do STB z tade z prvej pozície ide kábel do routra a z druhej pozície ide do AVR keď dám diagnostiku siete tak mi zobrazí že fyzické pripojenie je OK, prístup k routru je OK ale prístup na internet - error :(
alebo to mám pripojiť tak že z routra privediem kábel do AVR? môže byť chyba tam? to ma teraz napadlo lento bude komplikované ťahanie káblov nakoľko prívod mám na chodbe kde je aj router, preto som rozmýšľal že prívod odstrihnem dam tam koncovku tú dam do switchu, zo switchu dám jeden výstup do routra a druhý do STB ale to asi nepôjde či? a inak som si všimol že v koncovke nemám 8 káblov ale len 6? dve bočné pozície sú prázdne :?
NTB MacBook Pro 13" Retina 2015 i5 2.7GHz, RAM 8GB, Iris 6100, SSD 256GB PHONE iPhone 11 PRO - 256GB Watch Series 3 (42mm)

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4890
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Router + switch

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 15. Aug, 2014, 12:40

AVR musi ist do routera. STB mu IP adresu nepriradi.

Odfot to, ako to mas poprepajane (router), lebo mam pocit, ze tam mas poriadny mrdnik.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 697
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: Router + switch

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Pi 15. Aug, 2014, 12:52

Ved uz 2x ti hovorim ze AVR do routra a malo by ti to ist :)

Užívateľov profilový obrázok
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1381
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24
Bydlisko: PE+-

Re: Router + switch

Príspevok od užívateľa zedolsi » Pi 15. Aug, 2014, 13:28

prídem domov a skúsim :facepalm:
ak to nepôjde pofotím to a dám to sem :D ak to pôjde tak sa hodím o zem lebo budem musieť vŕtať ďalšie diery cez stenu, vstavanú skriňu ach :smutny:

EDIT: Ďakujem páni problém vyriešený :) takže switch ani router kupovať nemusím ;)
NTB MacBook Pro 13" Retina 2015 i5 2.7GHz, RAM 8GB, Iris 6100, SSD 256GB PHONE iPhone 11 PRO - 256GB Watch Series 3 (42mm)

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"