Workstation 4K

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
zeusx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 12. Jún, 2011, 20:41
Bydlisko: Bratislava

Workstation 4K

Príspevok od užívateľa zeusx » Št 12. Okt, 2017, 20:33

Prosim skusenejsich o kontrolu a pripomienky k nasledovnej zostave, nakolko je to uz 3/4 roka co som si skladal predoslu pracovnu stanicu a ako pozeram, celkom sa veci opat pohli.

UCEL:
- audiovizualne aplikacie, prioritne strih videa (zatial najma FullHD)
- ziadne hry
- dolezita je rychlost encodingu, cize import/export MOV, H264, H265 atd.
- musi stihat prehravat i 9 FullHD videi naraz (multicam).
- ulozisko dat bude na externom servri prepojenom 10GBit linkou (preto tie dodatocne karty)

KONFIGURACIA - WORKSTATION:
MB - ASUS TUF X299 MARK 2 https://www.alza.sk/asus-tuf-x299-mark-2-d5007827.htm
10GBIT Karta - ASUS XG-C100C https://www.alza.sk/asus-xg-c100c-d5087038.htm
CPU - Intel Core i7-7820X - https://www.alza.sk/intel-core-i7-7820x-d4977502.htm
COOLER - SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4 - https://www.alza.sk/scythe-scnj-4000-ni ... 920693.htm
RAM - 2 x Crucial 16 GB KIT DDR4 2400 MHz CL16 Ballistix Sport LT Dual Ranked - https://www.alza.sk/crucial-16gb-kit-dd ... 413196.htm
SSD - Samsung 960 EVO 500 GB - https://www.alza.sk/samsung-960-evo-500 ... 50.htm?o=4
GPU - EVGA GeForce GTX 1050 Tí GAMING - https://www.alza.sk/evga-geforce-gtx-10 ... 565442.htm
CASE - Corsair 750D Obsidian Series - https://www.alza.sk/corsair-750d-obsidi ... 483526.htm
ZDROJ - EVGA SuperNOVA 850 G3 - https://www.alza.sk/evga-supernova-850-g3-d4995163.htm
MONITOR - 43" Philips BDM4350UC - https://www.alza.sk/43-philips-bdm4350u ... 8.htm?o=12
SOUND CARD - M-Audio M-Track 2x2 - https://www.muziker.sk/m-audio-m-track-2x2
REPRO - 2 x Yamaha HS 5 - http://www.hudobny-dom.sk/yamaha-hs-5-studiovy-monitor/

STORAGE:
NAS - QNAP TVS-671-i3-4G - https://www.alza.sk/qnap-tvs-671-i3-4g-d2432151.htm
10GBIT Karta - QNAP LAN-10G1SR-D - https://www.alza.sk/qnap-lan-10g1sr-d-d4923396.htm?o=1
HDD - 6 x WD Black 6TB (RAID 0) - https://www.alza.sk/wd-black-6tb-d4693142.htm?o=1

Dakujem.
DESKTOP : Intel Core i7-2600K OC 4,5 GHz + Noctua NH D14, ASROCK Z68 Extreme4, 2 x KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9, ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5, SSD Samsung 850 Pro 256GB, 2xSeagate 1,5TB ST31500341AS, 2xWD Green 3TB, WD Black 2TB, WD Green 2TB, DVD : ASUS DRW-24B3LT SATA, skrinka Chieftec BigTower CA-01b, zdroj Corsair AX750. NAS Synology ds213j+4TB Seagate.

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8401
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Št 12. Okt, 2017, 21:13

Tak toto vyzerá na veľmi zaujímavú zostavu. Ja by som načal asi najdôležitejšiu tému - o aký SW pre editáciu ide?
CASE: Corsair 400C PSU: Evga 750 G2 MB: MSI Z97 Gaming 5 CPU: Intel i5-4690k@4,6GHz + Noctua D14 GPU: GTX980Ti Morpheus RAM: 16GB Fury Black SSD1: Crucial M500 120gb SSD2: 850 EVO 500GB HDD: WD Red 2TB Monitor: Philips 4065UC Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog

zeusx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 12. Jún, 2011, 20:41
Bydlisko: Bratislava

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa zeusx » Št 12. Okt, 2017, 21:18

loleqboleq napísal:
Št 12. Okt, 2017, 21:13
Tak toto vyzerá na veľmi zaujímavú zostavu. Ja by som načal asi najdôležitejšiu tému - o aký SW pre editáciu ide?
Avid Media Composer
vyhladovo (mozno) DaVinci Resolve
DESKTOP : Intel Core i7-2600K OC 4,5 GHz + Noctua NH D14, ASROCK Z68 Extreme4, 2 x KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9, ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5, SSD Samsung 850 Pro 256GB, 2xSeagate 1,5TB ST31500341AS, 2xWD Green 3TB, WD Black 2TB, WD Green 2TB, DVD : ASUS DRW-24B3LT SATA, skrinka Chieftec BigTower CA-01b, zdroj Corsair AX750. NAS Synology ds213j+4TB Seagate.

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1784
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » Št 12. Okt, 2017, 21:20

6 diskov do raid 0? to si odvazny

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8817
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa Andre » Št 12. Okt, 2017, 21:26

repro fluid audio f5, fx8, focal alpha 50, 65, pripadne este adam f7 ( nie f5)
od zvukovky co potrebujes? vstupy,vystupy,...
monitor 32" 4K IPS
i5-2500K 4.6GHz | Scythe Fuma + 2x Noctua F12 | MSI Z77A-G43 | 32GB DDR3 | Asus Strix GTX 960 4GB 1400/8000 | Samsung 850 EVO | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red | Dell P2414H 80Hz + X-Rite Optix XR
Audio-gd NFB-12 > Adam F5 + UMIK-1 REW / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads / Audio-Technica ATH-M40x + Brainwavz pads + reverb + Meier Crossfeed Foobar

zeusx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 12. Jún, 2011, 20:41
Bydlisko: Bratislava

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa zeusx » Št 12. Okt, 2017, 21:34

Andre napísal:
Št 12. Okt, 2017, 21:26
repro fluid audio f5, fx8, focal alpha 50, 65, pripadne este adam f7 ( nie f5)
od zvukovky co potrebujes? vstupy,vystupy,...
monitor 32" 4K IPS
Od zvukovky nic, iba kvalitny vystup a pohodlny (velky) volume control.
Monitor 4K 32" je priserne male, na tom sa neda realne pracovat. 4K nie je kvoli videu, ale kvoli pracovnej ploche (Windows a aplikaciam), a preto 40" je minimum. Zvacsovanie pismen na mensom displeji nie je riesenie, kedze je potrebna velka pracovna plocha.
DESKTOP : Intel Core i7-2600K OC 4,5 GHz + Noctua NH D14, ASROCK Z68 Extreme4, 2 x KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9, ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5, SSD Samsung 850 Pro 256GB, 2xSeagate 1,5TB ST31500341AS, 2xWD Green 3TB, WD Black 2TB, WD Green 2TB, DVD : ASUS DRW-24B3LT SATA, skrinka Chieftec BigTower CA-01b, zdroj Corsair AX750. NAS Synology ds213j+4TB Seagate.

zeusx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 12. Jún, 2011, 20:41
Bydlisko: Bratislava

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa zeusx » Št 12. Okt, 2017, 21:36

PROMETHEUS napísal:
Št 12. Okt, 2017, 21:20
6 diskov do raid 0? to si odvazny
Data su k dispozicii na dalsich 3 miestach. Zatial to riskneme;)
DESKTOP : Intel Core i7-2600K OC 4,5 GHz + Noctua NH D14, ASROCK Z68 Extreme4, 2 x KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9, ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5, SSD Samsung 850 Pro 256GB, 2xSeagate 1,5TB ST31500341AS, 2xWD Green 3TB, WD Black 2TB, WD Green 2TB, DVD : ASUS DRW-24B3LT SATA, skrinka Chieftec BigTower CA-01b, zdroj Corsair AX750. NAS Synology ds213j+4TB Seagate.

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8817
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa Andre » Št 12. Okt, 2017, 22:27

schiit fulla 2
i5-2500K 4.6GHz | Scythe Fuma + 2x Noctua F12 | MSI Z77A-G43 | 32GB DDR3 | Asus Strix GTX 960 4GB 1400/8000 | Samsung 850 EVO | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red | Dell P2414H 80Hz + X-Rite Optix XR
Audio-gd NFB-12 > Adam F5 + UMIK-1 REW / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads / Audio-Technica ATH-M40x + Brainwavz pads + reverb + Meier Crossfeed Foobar

Užívateľov profilový obrázok
kvoco
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 228
Dátum registrácie: Po 18. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: BA, MT
Kontaktovať užívateľa:

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa kvoco » Pi 13. Okt, 2017, 09:13

nativna podpora ramiek je 2666 MHz a ten procesor zvladne daleko viac...
Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15, GIGABYTE AORUS Z370-Gaming 7, Corsair Vengeance LPX Red 32GB DDR4 3200MHz, Samsung 960 EVO 1TB + HDD Seagate 2TB, MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G, Corsair 400R Carbide + Corsair RM750i, DELL UP2716D

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3732
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa Chris » Pi 13. Okt, 2017, 14:47

co ta vedia pouzivat 10Gbit karty od Asusu ? :)

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8401
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Pi 13. Okt, 2017, 22:36

zeusx napísal:
Št 12. Okt, 2017, 21:18
loleqboleq napísal:
Št 12. Okt, 2017, 21:13
Tak toto vyzerá na veľmi zaujímavú zostavu. Ja by som načal asi najdôležitejšiu tému - o aký SW pre editáciu ide?
Avid Media Composer
vyhladovo (mozno) DaVinci Resolve
Tak som sa mrkol na to, našiel toto http://avid.force.com/pkb/articles/en_U ... y/en365919 , takže tam by som možno pozeral aj "len" po čerstvej 8700k.
U Resolve som si všimol zmienky https://www.dcinema.me/davinci-resolve- ... ity-check/ ,
že to vyzerá, že ten pracuje dosť s GPU, takže tie ušetrené peniaze by som potom vrazil radšej do 1060tky napríklad.
CASE: Corsair 400C PSU: Evga 750 G2 MB: MSI Z97 Gaming 5 CPU: Intel i5-4690k@4,6GHz + Noctua D14 GPU: GTX980Ti Morpheus RAM: 16GB Fury Black SSD1: Crucial M500 120gb SSD2: 850 EVO 500GB HDD: WD Red 2TB Monitor: Philips 4065UC Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog

zeusx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 12. Jún, 2011, 20:41
Bydlisko: Bratislava

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa zeusx » So 14. Okt, 2017, 12:30

Chris napísal:
Pi 13. Okt, 2017, 14:47
co ta vedia pouzivat 10Gbit karty od Asusu ? :)
Jedina ktoru som nasiel (v Alze). Preco, nie su dobre? Tip na ine?
DESKTOP : Intel Core i7-2600K OC 4,5 GHz + Noctua NH D14, ASROCK Z68 Extreme4, 2 x KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9, ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5, SSD Samsung 850 Pro 256GB, 2xSeagate 1,5TB ST31500341AS, 2xWD Green 3TB, WD Black 2TB, WD Green 2TB, DVD : ASUS DRW-24B3LT SATA, skrinka Chieftec BigTower CA-01b, zdroj Corsair AX750. NAS Synology ds213j+4TB Seagate.

zeusx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 12. Jún, 2011, 20:41
Bydlisko: Bratislava

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa zeusx » St 18. Okt, 2017, 22:20

[/quote]
Tak som sa mrkol na to, našiel toto http://avid.force.com/pkb/articles/en_U ... y/en365919 , takže tam by som možno pozeral aj "len" po čerstvej 8700k.
U Resolve som si všimol zmienky https://www.dcinema.me/davinci-resolve- ... ity-check/ ,
že to vyzerá, že ten pracuje dosť s GPU, takže tie ušetrené peniaze by som potom vrazil radšej do 1060tky napríklad.
[/quote]

Moze byt EVGA GeForce GTX 1060 3GB FTW GAMING ACX 3.0

Kód: Vybrať všetko

https://www.alza.sk/evga-geforce-gtx-1060-3gb-ftw-gaming-acx-3-0-d4953731.htm
? Obrovsky je ten vyber kariet, vobec sa nevyznam v com su rozdiely, okrem poctov DVI/HDMI portov ci chladenia. Dakujem.
DESKTOP : Intel Core i7-2600K OC 4,5 GHz + Noctua NH D14, ASROCK Z68 Extreme4, 2 x KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9, ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5, SSD Samsung 850 Pro 256GB, 2xSeagate 1,5TB ST31500341AS, 2xWD Green 3TB, WD Black 2TB, WD Green 2TB, DVD : ASUS DRW-24B3LT SATA, skrinka Chieftec BigTower CA-01b, zdroj Corsair AX750. NAS Synology ds213j+4TB Seagate.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3213
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa molnart » Št 19. Okt, 2017, 06:28

podla alzy ma ten nas 4 10GB ethernet porty, potrebujes do toho naozaj este dalsiu kartu?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6355
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Workstation 4K

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Št 19. Okt, 2017, 08:00

Toten NAS ma napisane styri GIGABITOVE porty only (nie DESATgigabit), preto pridavna karta. Sa mi ale zda ze sa tu zlahka prehana...

2300MB/s, jasne, zo siestich diskov isteze pretoze jeden polozi 200MB/s max a to len na zaciatku media, na konci media okolo 130MB/s podla toho aky konkretny disk to je, cize krat sest a stale som daleko-predaleko od 2300MB/s, nevadi. Okej, niekto moze povedat ze to bolo myslene z SSDciek, lenze to by tak muselo byt aj napisane - tak ako to je, clovek ma dojem ze vsetko chodi 2300MB/s. No prd makovy a k tomu este aj hodne teply.

Raid0 no comment, ved mame data este trikrat volakde inde. Ukrutne lacnejsie A LEPSIE by bolo, keby si mal nejake diskove pole odolne voci padnutiu pretoze tahat po sieti ~30TB ked sa nieco stane, juchuuuu, ako uz som zazil aj horsie veci ale juchuuuuu ajtak. Preco su tri kopie, tiez neriesim.

Cela ta myslienka NASu mi pride zvlastna, specialne pri poziadavke na bombovy vykon kvoli ktoremu je tam Raid0. Postavime bombovu masinu do bombovej bedne v ktorej sa zmesti diskov ze tralalalala a potom to zabijeme NASom - data sa do siete daju poslat aj z klasickeho PCcka keby sa niekto pytal. Ani sa radsej nevyzvedam kde su sucasne data, TRI dalsie kopie kedze bolo povedane ze su na troch dalsich miestach (mozno su mimo lokality, teda nedostupne na sajte vysokou rychlostou, potom sa budem pytat ci Raid0 je naozaj to najviac cukrikove od vymyslu teplej vody a gulateho kolesa ; ked su data na sajte tak sa pytam preco treba dalsi NAS s dalsou teda uz STVRTOU inštanciou dat).

Ten cirkus s NASom a TROMI dalsimi miestami kde su data mi nedava zmysel, tam bude urcite nejaky carovny dovod v pozadi o ktorom nevieme.


Navyse, 1400 eur za takuto krabicku... no nasrat. Si postavim vlastny pocitac, bude to ukrutne vykonnejsie, s lepsou zostavou, viac RAM na cache (pravda, je to zbytocne pre sekvencne videostreamy), 10Gbit kartami v zaklade (rit palovu, budu tam 56Gbit/40Gbit/10Gbit Mellanoxy) a bude stat polovicu. Viac diskov sa tam zmesti, lepsia rozsiritelnost do buducna, budem mat nad nim vacsiu kontrolu v zmysle nastaveni, ked sa naserem tak odolnost voci padnutiu troch diskov v poli (nie dvoch Raid6, nie jedneho Raid5/Raid1) atd.

Ten NAS je ukrutne, ukrutne, ukrutne moc moc moc ukrutne predrazeny.


Pri poziadavke na prehravanie 9 fullHD streamov naraz [!!] je velmi dolezite ako sa ulozisko sprava k diskom. Ci robi read-ahead, ci sa da tato vec vypnut, ci sa da nakonfigurovat velkost stripe size na poli (2kB alebo 128kB v takomto pripade je rozdiel medzi zivotom a smrtou), ci sa da nakonfigurovat nejaky fixny filesystem chunk pretoze to iste, proste pri deviatich veciach naraz potrebujes vykonat co najviac read alebo write operacii sekvencne. V tom momente ked to zmenis na takmer random pristup (lebo tu sa nacita 32kB v jedneho streamu, za nimi ide 32kB z druheho, z tretieho...) tak tie disky neudrzia pozadovanu priepustnost podla kodovania a datoveho toku. Namiesto toho aby prenasali data budu lietat hlavickami. Ked mas datove streamy 2Mbit/s, tak to dokazes - ale nejak mi nos hovori ze na to asi nepotrebujes bombovu zostavu s Avidom a Davinčim.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"