Strana 1 z 1

[Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: St 19. Sep, 2012, 13:26
od užívateľa alle
názory,nápady,pripomienky sem :)

Link na tému http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 56&t=88706

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Št 20. Sep, 2012, 13:05
od užívateľa M1ch4l
taketo nieco som robil asi uz 2x, zatial vzdy neuspesne
Zly kondik v zdroji, tak som z nejakeho starsieho zleho zdroja vyletoval rovnaky kondik a napajkoval. Ale nepomohlo. Asi som nieco poondal pri tom pajkovani...Mozno je na pricine ta stara socialisticka trafo pajka.

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Pi 21. Sep, 2012, 00:01
od užívateľa alle
Mam tiež staru pajku, a mam pocit že ma asi tolko rokov ako ja :D vieš čo bude to tym že asi tych kondíkov bolo viac zlých, nie len ten jeden,lebo ako som písal vo FAQ niektore mohli byť vysušené a to na ňom nezbadáš alebo ten zdroj bol fakt úplne KO :-D

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Pi 21. Sep, 2012, 00:24
od užívateľa M1ch4l
to uz neviem. islo o lacne zdroje, takze sa len jednoducho vymenili za nieco znackovejsie a bolo

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Pi 21. Sep, 2012, 08:18
od užívateľa alle
Aj tak sa da :-)

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Pi 21. Sep, 2012, 18:00
od užívateľa Per
kolko je priemerna zivotnost zdrojov ? je na to statistika ?

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Pi 21. Sep, 2012, 18:42
od užívateľa dexterav
tá stará socialistická pájka je lepšia ako tá nová ECO kapitalistická pájka :D
ono to že odišiel kondík môže spôsobiť aj to že hned potom vezme zo sebou do hrobu aj spústu daľších vecí a potom ti už výmena jedného kondíku nepomôže

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Pi 21. Sep, 2012, 18:52
od užívateľa M1ch4l
ano ta pajka je naozaj dobra, len trochu tazka (pistolova), tak sa s nou tazko robi precizne.
to je jasne, ze to moze so sebou potiahnut dalsie veci
Ale ja nie som zrovna super v pajkovani, takze je dost mozne aj to, ze som to zle zapajkoval a vyrobil tam nejaky skrat.

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Pi 21. Sep, 2012, 18:56
od užívateľa alle
dexter no fakt amerika nevedel som :rolleyes: priorita bola aby som dotyčným ušetril peniaze,keď pôjdu do hrobu tak pôjdu... kúpi sa iný.... možno tie zdroje vydržia mesiac možno rok možno ďalších X rokov no určite tá oprava čo ma stála 40 centov stála zato :)

Mučo Mačo
Je to dosť individuálne :-) nedá sa to presne povedať ale ako prvé prdnú určite tie neznačkové...keď som riešil niekde problém so zdrojom tak vždy to boli nejake sr*čky...

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: So 22. Sep, 2012, 21:07
od užívateľa shiro
no ked pojde srackovy zdroj do hrobu a zobere so sebou dosku a disk, tak ti ako pochvali za "usetrenie" dam jednu po ....vies com :-)
akonahle takato sracka chcipne,je zbytocne s nou cokolvek riesit. Ked uz bol uzivatel tak blby ze zobral lacny odpad, tak novy nechs i kupi poriadnejsi.

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: So 22. Sep, 2012, 23:56
od užívateľa alle
a kto tu pisal o tom že som opravoval sračkove zdroje :?: prvé čo robím keď mam komp na servis a vidim neznačkovy zdroj tak ide hneď von...ale keď je to niečo kvalitnejšie,napr fortron tak ten sa opravovať oplati :-)

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Št 05. Jún, 2014, 02:01
od užívateľa lacika
oprava spinaneho zdroja nie je len o vymene kondov, ale ked sa zvyknete v tom tak supat a odhalovat nezbedne kondiky, tak by vam mohol pomoct ESR meter.
Kazdy vie, ze kondik nema mat odpor, resp. odborne nazyvane kapacitna reaktancia.
Ten kt. ma zvod, odpor, reaktanciu je samozrejme zly. Vacsinou "slahnuty" alebo vyschnuty.
Su aj lacnejsie sposoby vyroby ESR metra ako je tento (overeny) http://www.zajic.cz/esr/esr.htm
Staci pogooglit :)

Niekde som mal aj pokec o spinanych zdrojov, co je co a na co sluzi, ale to pohladam neskor ak nezabudnem, resp. ak to najdem.

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Št 05. Jún, 2014, 02:06
od užívateľa alle
jasné, ale kondíky su najčastejšia príčina závad u väčšiny zdrojov :) a je to rýchla a lacná oprava

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Št 05. Jún, 2014, 02:15
od užívateľa lacika
alebo si zbastlis take nieco a nemusis vyhadzovat vsetky.
prebehnes, oznacis a hotovo :) toto zapojenie je doslova za hubicku.

ak budes chciet menit tie 400v, tak pri ich cene zvazis, ci nie je lepsie mat nieco taketo po ruke :)
http://pandatron.cz/?753&analogovy_esr_metr
mozes to urobit aj na univerzálnej doske.

Re: [Diskusia] Ako na oživenie nefunkčného zdroja?

Napísané: Št 05. Jún, 2014, 02:23
od užívateľa alle
zaujímavá vecička :)