[Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Sub-fórum určené pre komentáre, návrhy, nápady k vytvoreným FAQ/How to témam ...
Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

[Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa Gudas » So 07. Aug, 2010, 13:07

Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 28. Dec, 2010, 23:00

Cele to zacina vetou "Ak ste prišli na to, aké výhody prináša AHCI režim pre pevné disky (hot-plug, NCQ,...)"... Mozes to strucne vysvetlit alebo poslat link na nieco kde je to uz vysvetlene ? Vdaka.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa Gudas » St 29. Dec, 2010, 00:42

http://en.wikipedia.org/wiki/Native_Command_Queuing
hot-plug - možnosť pridania/odobratia pevného disku aj počas behu operačného systému, ako keby to bol napr. USB kľúč, teda bez nutnosti reštartu.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
donner
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 828
Dátum registrácie: Po 16. Nov, 2009, 17:01
Bydlisko: Kosice, Praha
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa donner » St 29. Dec, 2010, 00:47

Neviem ci to nie je OT, ale ak som zapojil hdd cez sata a hned nabehol vo wine, to znamena ze mam ahci mod?
Spoiler: ukázať
CASE: LanCool PC-K58 + Gelid Silent 12 + Nanoxia DX 14
PSU: Seasonic X-750 single sleeved
MB: ASUS M2N
CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+ 2500MHz | CPU COOLER: AC Freezer 7 Pro Rev.2
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 560 Super Overclock
RAM: 2x2GB Kingston 800 CL5
LCD: acer X192W
HDD: Seagate 1TB 7200.12 ST31000528AS
DVD-RW: LG GSA-H55L
MOUSE: Razer Abyssus + SteelSeries QcK
KEYBOARD: Genius SlimStar 311
OS: Windows 7 Ultimate

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12020
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa Per » St 29. Dec, 2010, 01:14

nemusi,moze byt aj ide

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa panasonic650 » St 29. Dec, 2010, 01:39

to je vsetko ? 2 plusy a ziaden minus ?
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa Gudas » St 29. Dec, 2010, 02:00

A čo si od toho očakával?
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa panasonic650 » St 29. Dec, 2010, 02:32

Len sa pytam ;)
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12020
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa Per » St 29. Dec, 2010, 11:10

tema nie je o tom co ahci vie a nevie,ale o tom, ako to aktivovat, ked uz je OS nainstalovany

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa panasonic650 » St 29. Dec, 2010, 13:00

A ja ze o poucovani a pisani zbytocnych pripomienok uz k ukoncenej debate...
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
miso2911
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1374
Dátum registrácie: So 27. Sep, 2008, 23:10
Bydlisko: Bratislava (27)

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa miso2911 » Pi 28. Jan, 2011, 15:07

ludia ma zmysel davat AHCI mod na Samsung F3 1TB disk? bude tam rozdiel v rychlosti?
Naposledy upravil/-a miso2911 v Pi 28. Jan, 2011, 16:57, upravené celkom 1 krát.
___________________________________________________________________________________________________________
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, OS: Windows 10 64bit, LCD: Dell U2414H Ultrasharp, Audio: Creative I-trigue 3300 (2.1)/Apple EarPods, Phone: iPhone 7 128GB

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4051
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 28. Jan, 2011, 15:28

NCQ .... neviem ci to zrychluje ... a take malicke minus ... S.M.A.R.T .....
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Po 14. Feb, 2011, 23:16

Ak neviem najst v BIOSe AHCI... moze to byt pod inym nazvom ? Ide o HP Notebook
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4051
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa shajek » Ut 15. Feb, 2011, 12:41

pochybujem ... hladaj polozku SATA MODE .. alebo nieco take .... uz som videl ze sa AHCI volalo nejako inak .. ale sata mode tam bude vzdy ... asi
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: [Diskusia] Ako zapnúť AHCI režim po inštalácií Windows

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 15. Feb, 2011, 12:46

SATA Native Mode ?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Napísať odpoveď

Návrat na "Diskusia k FAQ, How-to?"