(Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Sub-fórum určené pre komentáre, návrhy, nápady k vytvoreným FAQ/How to témam ...
drahomir
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 196
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:55
Bydlisko: Dubnica nad Vahom

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa drahomir » Ne 04. Júl, 2010, 17:28

dexter napísal:to jednes problém spústy dosiek majú plno 16x slotov ale veľmi často je na GK použiteľný iba ten prvý pretože ostatné sú poriadne okriplnené
v tom je dnes často problém aj pri doskách ktoré majú USB3 + SATA3...
mám dojem že poriadne sú tieto záležitosti funkčné hlavne pri nových AMD chipsetoch a intel to má ok pri X58 ...
inak treba použiť čip na pridanie PCIe liniek
čo sa týka výkonu tak verzie GK do PCIe1x stačia vlastne iba na ekceleráciu videa :(
V tomto ma dexter absolutnu pravdu. Ja mam dosku Gigabyte GA-P55A-UD5, ktora ma tri PCI-E x16 sloty (hardverove), ale len prvy ma plnych 16 liniek. Druhy ma len 8 a posledny ma uz len 4. Pricom v prvom mam HD 5870 a v druhom mam GT 240. Cize mi idu tie karty len na 8 liniek (co ma vsak len minimalny dopad na vykon v tomto pripade). A teraz si predstav, ze ta doska ma aj USB3 a SATA3, ktore sa mi teraz ale vobec neda zapnut :) kvoli tomu, ze mam osadeny aj druhy slot. A co je najlepsie, ze ten posledny slot je skoro nepouzitelny. Pretoze keby som ho prepol v BIOSe na 4 linky tak by sa zase nedal pouzit prvy :-) (takze je kvazi len 1x).

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19843
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 04. Júl, 2010, 17:43

marfan napísal:no LGA775 socket nebude ešte najbližšie dva roky tabu šak ešte teraz naň vydávajú nové CPU
a to aké? zvyšovanie frekvencie je oničom
je zaujímavé k čomu sa dá dôjsť v téme PhysX + ATI :hysterical:
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5100
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa Fullesh » Po 12. Júl, 2010, 00:00

Od ovladacov 190.xx a PhysX v9.09, PhysX na kartach 8400GS a 8500GT nefunguje. Poziadavky su min. 256MB VRAM a 32 stream procesors.
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5100
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 15. Júl, 2010, 21:18

Inak nepocitujes pokles vykonu ATi GPU ? Mne v 3DMark Vantage po spojazdneni PhysX klesol vykon ATi karty o 8%, pokles o vyse 500bodov v GPU skore :(
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

drahomir
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 196
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:55
Bydlisko: Dubnica nad Vahom

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa drahomir » Št 15. Júl, 2010, 21:42

Mne kleslo GPU skore asi o 120 bodov.

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5100
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 15. Júl, 2010, 21:59

Dalsia haluz, nedaju sa hrat hry. Chcel som teda skusit tan PHysX aj v praxi, hru Just Cause 2. No prvy problem. Hra sa mi spusta na tom rozsirenom monitore, takze je uplne mimo. Ked som prehodil kabel od monitora a zapoil do 8800GS, tak hra ide, ale hru taha len ta 8800GS. Da sa aj toto nejak vyriesit ?

P.S. Inak 8800GS v PCIe x8 slote rychlejsie pocita PhysX ako ked bola v x16 slote :rolleyes:

Btw.. teraz mi napadlo, ze ked mam zapojene 2 karty, oba PCIe sloty idu na x8, nemoze to byt dovod nissieho vykonu ATi karty ?
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

drahomir
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 196
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:55
Bydlisko: Dubnica nad Vahom

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa drahomir » Št 15. Júl, 2010, 22:34

Musis pouzit parameter /dxadapter=<adapter index>. V Just Cause ale nie je PhysX.

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5100
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 15. Júl, 2010, 22:47

Je tam Water effect a este jedna ficurka ;)
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

drahomir
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 196
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:55
Bydlisko: Dubnica nad Vahom

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa drahomir » Št 15. Júl, 2010, 23:00

To je robene cez CUDA tusim. A ked prepnes renderer na ATI tak ti to aj tak nepojde (tie dva efekty). Aby to islo, musi karta, ktora robi rendering podporovat CUDA.

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15139
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 15. Júl, 2010, 23:46

Tak ako pise drahomir. Just Cause 2 bezi primarne na NVIDIA karte podporujucej CUDA, aj ked je radovo pomalsia. Zaroven nepodporuje pocitanie CUDA efektov na NVIDIA karte a zaroven zobrazovanie na ATI karte. Je to bohuzial tak naprogramovane, nic s tym nespravis.

Talbotko

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa Talbotko » Po 26. Júl, 2010, 15:37

Zdravim.Mam ati 5870 a mam moznost zohnat nvidiu 8600GT na PhysX,ale ma vadu,robi farebne pasiky a bodky,ale teoreticky na PhysX to nevadi,nie?

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15139
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 26. Júl, 2010, 16:48

Vadi. Ak robi artefakty, tak je poskodena bud GPU alebo RAM - a pre PhysX/CUDA potrebujes obe.

Užívateľov profilový obrázok
amd_sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1329
Dátum registrácie: Ut 12. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa amd_sk » Po 26. Júl, 2010, 17:06

By som ju skusil upiecť, možno že by sa opravila :)
Spoiler: ukázať
PC:
CPU:
i7 2600K @ 5Ghz + NZXT Kraken X62
MB:
ASUS P8P67Pro
RAM:
Kingston HyperX 2x4GB 1866mhz
SSD:
Samsung EVO 500GB
HDD:
WD Blue 2TB 5400rpm
GPU:
Gigabyte Gaming G1 GTX1060@2.2ghz
Sound Card:
Creative Sound Blaster Recon3D
Speakers:
Logitech Z-5500
LCD:
Dell S2716DG 2K 144hz G-sync
CASE:
Lian Li Lancool K62
COOLING:
12cm Noctua 600rpm outtake and Noctua 12cm 800rpm in PSU and 2x 14 Lian-Li 400rpm intake

Netbook: Lenovo Yoga 2 13, i7-4510u, 8GB RAM, 240gb SSD

NAS: Zyxel NAS326, 2x2TB WD RED

Užívateľov profilový obrázok
nobody
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 440
Dátum registrácie: Ne 07. Sep, 2008, 10:23
Bydlisko: Púchov

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa nobody » Št 26. Aug, 2010, 10:57

zdravím.. potrebujem pomoc, skúšam spojazdniť kombináciu hd5770+8800gts a stále sa mi to nedarí :( neviem v čom je problém... skúšal som to nahodiť podľa rôznych návodov a naposledy som skúsil aj ten od amd_sk ibaže som použil ovládače verzie 257.21+1.04ff patch a nič.. postupoval som presne podľa návodu a keď zapnem NVIDIA control panel, tak tam nemám nastavenie PhysX, tak to idem ešte vyskúšať s 191.07+1.01 patchom :-( len staršie verie ovládačov sa mi nejako nedarí nainštalovať, lebo pri inštalácii vyhodí chybu...
HP ProBook 6470b
Xiaomi Mi4c White

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5100
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 26. Aug, 2010, 13:38

Rozbehal to niekto s ovladacmi Catalyst 10.8 ? Ja osm sa stym mrvil cele doobedie a nakoniec som skusil nahodit starsie 10.7 s ktorymi to predtym islo a ono to ide. :(

//EDIT: tazke na vine su nove PhysX v9.10.051 ovladace, ktore to blokuju...
Naposledy upravil/-a Fullesh v Št 26. Aug, 2010, 18:59, upravené celkom 1 krát.
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Napísať odpoveď

Návrat na "Diskusia k FAQ, How-to?"