(Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Sub-fórum určené pre komentáre, návrhy, nápady k vytvoreným FAQ/How to témam ...
Užívateľov profilový obrázok
amd_sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1375
Dátum registrácie: Ut 12. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

(Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa amd_sk » Ut 22. Jún, 2010, 17:36

Takže máme tu vytvorený topic ku How-to PhysX+Ati
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 56&t=66004
Naposledy upravil/-a amd_sk v Ut 22. Jún, 2010, 22:44, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
PC:
CPU:
AMD Ryzen 5 3600 @ 4.2ghz 1.3v + NZXT Kraken X62 + Noctua
MB:
MSI Mortar MAX
RAM:
Kingston HyperX 2x8GB 3600mhz CL17
SSD:
m2 Sandisk 256gb + Samsung EVO 500GB
HDD:
WD Blue 2TB 5400rpm
GPU:
Gainward GTX 1080 Ti Phoenix
Sound Card:
Creative Sound Blaster Recon3D
Speakers:
Logitech Z-5500
LCD:
Dell S2716DG 2K 144hz G-sync

Netbook: Lenovo Yoga 2 13, i7-4510u, 8GB RAM, 240gb SSD

NAS: Zyxel NAS326, 2x2TB WD RED

Užívateľov profilový obrázok
Scorp
Jánoš Bravo z Brna
Jánoš Bravo z Brna
Príspevky: 2838
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Krankenhaus
Kontaktovať užívateľa:

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa Scorp » Ut 22. Jún, 2010, 20:00

To fakt aj počíta...?
Me like Pentium

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2183
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa patro16 » Ut 22. Jún, 2010, 21:27

preco 8600GT aj 9600GT bezia iba na PCi-e x4?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
amd_sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1375
Dátum registrácie: Ut 12. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa amd_sk » Ut 22. Jún, 2010, 22:43

Scorp: áno, fakt to aj počíta si predstav :)
patro: čím nižšie PCI-e, tým lepšie physX ;) (aspom som tak všade čítal)
Spoiler: ukázať
PC:
CPU:
AMD Ryzen 5 3600 @ 4.2ghz 1.3v + NZXT Kraken X62 + Noctua
MB:
MSI Mortar MAX
RAM:
Kingston HyperX 2x8GB 3600mhz CL17
SSD:
m2 Sandisk 256gb + Samsung EVO 500GB
HDD:
WD Blue 2TB 5400rpm
GPU:
Gainward GTX 1080 Ti Phoenix
Sound Card:
Creative Sound Blaster Recon3D
Speakers:
Logitech Z-5500
LCD:
Dell S2716DG 2K 144hz G-sync

Netbook: Lenovo Yoga 2 13, i7-4510u, 8GB RAM, 240gb SSD

NAS: Zyxel NAS326, 2x2TB WD RED

Užívateľov profilový obrázok
amd_sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1375
Dátum registrácie: Ut 12. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa amd_sk » Ut 22. Jún, 2010, 22:45

Spoiler: ukázať
PC:
CPU:
AMD Ryzen 5 3600 @ 4.2ghz 1.3v + NZXT Kraken X62 + Noctua
MB:
MSI Mortar MAX
RAM:
Kingston HyperX 2x8GB 3600mhz CL17
SSD:
m2 Sandisk 256gb + Samsung EVO 500GB
HDD:
WD Blue 2TB 5400rpm
GPU:
Gainward GTX 1080 Ti Phoenix
Sound Card:
Creative Sound Blaster Recon3D
Speakers:
Logitech Z-5500
LCD:
Dell S2716DG 2K 144hz G-sync

Netbook: Lenovo Yoga 2 13, i7-4510u, 8GB RAM, 240gb SSD

NAS: Zyxel NAS326, 2x2TB WD RED

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21116
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 22. Jún, 2010, 22:57

amd_sk napísal:Scorp: áno, fakt to aj počíta si predstav :)
patro: čím nižšie PCI-e, tým lepšie physX ;) (aspom som tak všade čítal)
prečo by malo byť na pomalšej zbernici lepšie Physx? :?
skorej to bude o tom že spústa dosiek nemá 2 plné PCIe16X sloty :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
amd_sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1375
Dátum registrácie: Ut 12. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa amd_sk » Ut 22. Jún, 2010, 22:59

Dexter, no s tými doskami pravda, lenže som aj videl že prelepovali kontakty na GPU len koly tomu aby bolo 4X :rolleyes:
Spoiler: ukázať
PC:
CPU:
AMD Ryzen 5 3600 @ 4.2ghz 1.3v + NZXT Kraken X62 + Noctua
MB:
MSI Mortar MAX
RAM:
Kingston HyperX 2x8GB 3600mhz CL17
SSD:
m2 Sandisk 256gb + Samsung EVO 500GB
HDD:
WD Blue 2TB 5400rpm
GPU:
Gainward GTX 1080 Ti Phoenix
Sound Card:
Creative Sound Blaster Recon3D
Speakers:
Logitech Z-5500
LCD:
Dell S2716DG 2K 144hz G-sync

Netbook: Lenovo Yoga 2 13, i7-4510u, 8GB RAM, 240gb SSD

NAS: Zyxel NAS326, 2x2TB WD RED

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ut 22. Jún, 2010, 23:00

:laugh:
myslíš na PCI-Express slote...
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21116
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 22. Jún, 2010, 23:02

amd_sk napísal:Dexter, no s tými doskami pravda, lenže som aj videl že prelepovali kontakty na GPU len koly tomu aby bolo 4X :rolleyes:
hádať sa nebudem, len sa mi to javý ako hlúposť :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15633
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 22. Jún, 2010, 23:03

amd_sk napísal:Dexter, no s tými doskami pravda, lenže som aj videl že prelepovali kontakty na GPU len koly tomu aby bolo 4X :rolleyes:
Ano, a ucelom toho prelepovania bolo tzv. testovanie. :-)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21116
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 22. Jún, 2010, 23:06

ešte je tu možnosť tá ktorá nadväzuje na to o PCIe 16x slotoch možno pri väčšom počte liniek pre PhysX sa nedostávalo na hlavnú GK
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1688
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa marfan » Št 01. Júl, 2010, 15:05

chlapci všetko je už možné ...ozaj je možné zrealizovať to isté čo má amd_sk na tejto doske http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=EJybwaQ3J8goocW2 ??? mám teraz 5770 a chcel by som potom dokúpiť nejaku NVIDIU do PCI-E x4
Spoiler: ukázať
MB:ASUS PRIME X370-PRO, CPU:AMD Ryzen 7 2700x, RAM:2x8GB Patriot Viper 4 Black 3200MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE: Fractal Core 3500, PSU:EVGA 650 G3, GPU:AMD XFX RX480 8GB, SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD:WD 1TB RED, GREEN ,Samsung 1TB,2TB, Samsung 750GB, LCD:DELL U2412M,

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15633
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 01. Júl, 2010, 15:29

Da sa, ale PCI-E x4 bude karty s dostatocnym vykonom (rozumej GT240, 9600GT, 8800GT/9800GT, GTS250 a vyssie) obmedzovat.

marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1688
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa marfan » Št 01. Júl, 2010, 16:44

no mne by uplne stačila nejaká podobná výkonom 9600GT ....nevieš náhodu kde by také mali ??
Spoiler: ukázať
MB:ASUS PRIME X370-PRO, CPU:AMD Ryzen 7 2700x, RAM:2x8GB Patriot Viper 4 Black 3200MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE: Fractal Core 3500, PSU:EVGA 650 G3, GPU:AMD XFX RX480 8GB, SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD:WD 1TB RED, GREEN ,Samsung 1TB,2TB, Samsung 750GB, LCD:DELL U2412M,

drahomir
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 196
Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 23:55
Bydlisko: Dubnica nad Vahom

Re: (Diskusia) PhysX Nvidia + Ati

Príspevok od užívateľa drahomir » Ne 04. Júl, 2010, 10:19

Ja myslim, ze na tej doske ti to nepojde. Ono nie je problem, ze by to bolo PCI-E x4 (podla testov to ma len nepatrny vplyv na vykon oproti PCI-E x16 alebo x8), ale tu kartu tam asi neosadis. Hned vedla toho slotu je totiz baterka a ta bude prekazat.

Napísať odpoveď

Návrat na "Diskusia k FAQ, How-to?"