[Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Sub-fórum určené pre komentáre, návrhy, nápady k vytvoreným FAQ/How to témam ...
Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11579
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ne 21. Jún, 2009, 13:51

na AMD/ATi Radeon kartách nefunguje downsampling pod Windows Vista/7
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20041
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 21. Jún, 2009, 14:15

hm u mňa vo W7 nefunguje GPU scaling :-(
pokiaľ viem nejde to od začiatku vypustenia W7
ide iba display scaling
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Martan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2173
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Martan » Ne 21. Jún, 2009, 17:11

crux:
Ale ty si ten downsampling skusal na W7 pri tej nVidii? Skor tipujem, ze mas XP x64...

dexter:
Ano zial zrejme rozdielna architektura grafickeho jadra vo W7 oproti Viste to ma za nasledok.
A ATi sa niak neunuva toto opravit, tak ako u nVidi pod W7 nefunguje korektne funkcia Aspect Ratia...
Spoiler: ukázať
MB: Asus Prime Z370-A | CPU: i5-8600K | RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16 GB DDR4-2400 CL16 white
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 2 Gaming iCX | SSD: Samsung NVMe SSD 960 EVO 250GB + 1TB
PSU: Corsair HX850i | CASE: Fractal Define C TG | EK & Bitspower & Alphacool & Noctua custom loop

DESKTOP ^ LG 29" 29UB67 21:9 UltraWide 2560x1080 || NAS QNAP TS-431+ 8TB RAID1

Accessories: SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster > Mionix NAOS 7000 ^ Mionix SARGAS 450 SK
MS SideWinder X6 || MS MCE Keyboard & Remote || MS XONE Wireless gamepad

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11579
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ne 21. Jún, 2009, 18:54

mám Vistu x64
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2878
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa yesper » Št 23. Júl, 2009, 10:12

Downsampling v Crysis 6.400 x 4.000 @ 2.560 x 1.600
pcgameshardware.de

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11579
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 23. Júl, 2009, 11:53

:drool:

už len počkať na ďalšie generácie GPUs, aby to bolo aj plynulé...
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7154
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa valistar » Št 23. Júl, 2009, 11:55

no mozno v nejakom tri-Sli zapojeni to maju aj rozbehane nie? ale vyzera to uzasne :cool:

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11579
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 23. Júl, 2009, 11:57

s SLI zapojením @ dve pretaktované GTX 285 s 2GiB VRAM mali len jednomiestne FPS
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
MichiGen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2613
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Stará Turá
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa MichiGen » Št 23. Júl, 2009, 15:14

A ma nejaky zmysel downsampling v Crysis ked hra normalne podporuje AA? :?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:GIGABYTE 8800GT 512MB 700/1700/1840 @ 756/1780/2052 MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2878
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa yesper » Št 23. Júl, 2009, 16:23

Downsamplingom sa navyse vyhladia aj textury, crux to spominal v prvom prispevku :-)

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11579
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 23. Júl, 2009, 17:26

nuž, Crysis síce podporuje AA, ale v určitých prípadoch nefunguje správne a vyhladené sú len polygony - lebo sa jedná o MSAA
downsampling = ordered grid SSAA, teda sa ti vyhladí celá scéna, vrátane shaderov, alpha-textúry, textúr atď
s pozdravom, crux.

Ronnie0602
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 298
Dátum registrácie: Pi 09. Jan, 2009, 15:54
Bydlisko: Bratislava/Miloslavov

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Ronnie0602 » Ut 11. Aug, 2009, 01:00

jak je mozne ze ja nemam ten flat panel scaling v driveroch? mam windows vista aj na 7 som skusal a nic...a drivery mam najnovsie

MAPO
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 488
Dátum registrácie: Št 05. Mar, 2009, 16:26

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa MAPO » St 23. Dec, 2009, 21:38

oplati sa hrat cs 1.6 s downsimplingom? bude lepsia grafika?
Spoiler: ukázať
| MB: Gigabyte MA-78G-DS3H rev. 1.0 | CPU: AMD Athlon 64 x2 5400+ BE @ default (200*14) / Brisbane, 65 nm / | RAM: A-DATA DDR2 4GB (2 x 2GB) 800+ MHz Extreme Edition @ default (800 5-5-5-18 1.8V) | GPU: Gigabyte Radeon HD 4850 512MB + Zalman VF830Cu @ default (625 # 1000) | HDD: SAMSUNG SpinPoint F1 HD502HJ (500 GB, 7200 ot./min.) | DVD: LG GH22LS30 | PSU: Fortron Saga+ 450P | CASE: Cooler Master Elite 330k |

Užívateľov profilový obrázok
HEAD
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 653
Dátum registrácie: Po 29. Jan, 2007, 08:00

Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa HEAD » Po 04. Jan, 2010, 12:14

Mam takovej dotaz.Zkusil sem downsampling v crysis a nastavil sem pomoci console 3840x2160 a normalne to fungovalo.problem je, ze nevim jak udelat screenshot?Zkousel sem fraps a tam je maximalne rozliseni 2880x1600 a je tam videt jen kousek sceny a navic to vypada nak divne.
Jak teda udelat screenshot v tak vysokym rozliseni?

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7154
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa valistar » Po 04. Jan, 2010, 13:46

To take screenshots in Crysis, by default you can use the r_GetScreenshot console command (or just press the F12 key) and the shot will be taken in JPG format by default and stored under your \My Games\Crysis\ScreenShots directory. To make the screenshots look nicer, you can remove the HUD temporarily before taking the shot by using the cl_hud 0 command, and then cl_hud 1 to restore it again.

Napísať odpoveď

Návrat na "Diskusia k FAQ, How-to?"