[Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Sub-fórum určené pre komentáre, návrhy, nápady k vytvoreným FAQ/How to témam ...
Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11585
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » Po 04. Jan, 2010, 17:50

MAPO napísal:oplati sa hrat cs 1.6 s downsimplingom? bude lepsia grafika?
bude, ale to je pre MP zbytočné - ide o FPS a ping, nie o grafiku, či nie?
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
HEAD
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 653
Dátum registrácie: Po 29. Jan, 2007, 08:00

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa HEAD » Ut 05. Jan, 2010, 15:07

Funguje nekomu tenhle navod jak rozbehat na ATI downsampling pod win 7?
http://www.youtube.com/watch?v=Kk1PQrd2aUk" onclick="window.open(this.href);return false;

Marek321
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 18:29

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Marek321 » St 03. Feb, 2010, 23:53

neviete nahodou ci to uz ide na ati 5700 windows 7?

Užívateľov profilový obrázok
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 912
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10
Bydlisko: Michaľany

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Klaboor » St 24. Mar, 2010, 09:59

takze skusal som ten downsampling...podarilo sa mi rozbehat rozlisenie 3304x2065@48,400Hz, total horizontal 2720, total vertical 1235. Ked som ale porovnaval rozdiely tak nebol nejaky extra rozdiel...akurat sa mi kompletne secko trochu zahladilo cize to nebolo take ostre. Testovacia gamesa bola Modern Warfare 2 + v driveroch som este dal 16xAF a 8xAA, zvysok default:
obr1. 1920x1200
Obrázok
obr1. 3304x2065
Obrázok
obr2. 1920x1200
Obrázok
obr2. 3304x2065
Obrázok
Mne sa to zda dost podobne aj ked v dialke je vidno rozdiely. Pri uprave som bral isnpiraciu aj odtial. Ak sa vam nezobrazuje moznost zvolit typ skalovania ale pise vam ze not supported, tak pravdepodobne fungujete cez HDMI kabel. Vymente ho za DVI kabel a moznost sa objavi. Otazka: funguje niekomu downsampling aj pri DX10 hrach ? Chcel som urobit zopar screenov aj z Bad Company 2 no v ponuke namam rozlisenia. Postupoval som aj podla navodu pre DX10 hry ale nic. Jeden tipek z toho fora robil par screenov z MW2...ceknite tu...tie screeny su fakt awesome a pritom som to skusal na podobnom rozliseni ako ma on len som nemal zapnute MSAA+TSAA a AF 16:1. Dalsie otazky: co je TSAA ? google mi moc vela nepomohol....dedukujem ze je to urcite nejaky druh antialiasingu ale o tom som este nepoul. Ake je to AF 16:1 ? Je to klasicke AF alebo ..... ? Chcel by som dosiahnut kvalitu ako su na obrazkoch od toho typka no neviem co robim zle ze takmer nevidno rozdiely. No nic dnes budem testovat dalej. Ak ma niekto skusenosti pri akych nastaveniach to vyzera cool tak poradte. Diki. Zatial pojdem stylom pokus omyl.
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 1700@3,7GHz, RAM: 2x16GB Crucial Ballistix LT Sport 2666MHz, VGA: Gigabyte GeForce 1060 Windforce OC 3GB, SSD: Samsung 960 PRO 512GB, HDD Array: 2x3TB WD Red RAID0, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Fractal Design Define XL R2 Black Pearl

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11585
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » St 24. Mar, 2010, 12:20

AF 16:1 = 16xAF v tom rozdiel nie je
TSAA = temporary supersampling anti-aliasing = to je "klasické" vyhladzovanie hrán (MSAA) rozšírené o vyhladzovanie transparentných textúr = alfamáp, ktoré sa používajú na modelovanie lístia stromu, trávy a pod. => celkový nárok na výkon sa preto blíži k SSAA.

pozri: http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 56&t=39313" onclick="window.open(this.href);return false;

na tých obrázkoch preto nevidieť rozdiel, lebo na tvojej obrazovke je to vyššie rozlíšenie následne zmenšené, aby si rovnaký efekt dosiahol na tých obr. musel by si tie vo vyššom rozlíšení zmenšiť na to pôvodné rozliško...
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 912
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10
Bydlisko: Michaľany

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Klaboor » St 24. Mar, 2010, 13:58

jesus jasneee :) ...taka jednoducha vec, ved tie cisla rozliseni mi sli oci vybit...ze mi to nedoslo...teraz to dava zmysel....cize otazka znie ako urobit downsampling screenshotu respektive ako zachytit to co zobrazuje monitor, nie to co sa skutocne renderuje ? da sa zachytit aj nejakym sposobom video donwsamplingu alebo len staticky obrazok ? este jedna otazka ma zaujima...je vpohode ze mam rozlisenie 3304x2065? lebo vacsinou som sa stretol s rozlisenim kde vertikalna hodnota je mensia cca 1200 alebo 1400 ....v tom pripade je to uz dost wide...je v tom nejaky rozdiel vo vyslednom obraze ? snazil som sa zachovat pomer 16:10 tak preto sa pytam

/edit: ten TSAA sa da nikde vynutit/zapnut alebo je to len nazov pre kombinaciu viacerych AA variantov ?
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 1700@3,7GHz, RAM: 2x16GB Crucial Ballistix LT Sport 2666MHz, VGA: Gigabyte GeForce 1060 Windforce OC 3GB, SSD: Samsung 960 PRO 512GB, HDD Array: 2x3TB WD Red RAID0, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Fractal Design Define XL R2 Black Pearl

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11585
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » St 24. Mar, 2010, 15:48

nezachytíš...
jednoducho sprav screenshot a zmenši ho
či je to rozlíšenie ok musíš vedieť ty - či nie je obraz rozmazaný a pod.

TSAA vieš zapnuť v ovládačoch
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 912
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10
Bydlisko: Michaľany

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Klaboor » St 24. Mar, 2010, 16:14

nasiel som jeden programik sa to vola ze nHancer tak myslim ze s tym sa bude dat krajsie vyhrat ako s klasickym nv panelom.....praveze nemam cisty obraz.....ono bolo problem ho nastavit zo zaciatku ked som hodil rozlisenie...ono fungovalo len ako keby som nedal vyssie ale nizsie cca 800x600...potom som to nejak vyladil ze to bolo ok...zmizli strapate veci ale ako keby tam bol taky jemny blur....nie je to take ostre ako pri nativnom rozliseni......viem ze je blbe sa pytat co mam znizovat a zvysovat ale skor na co sa mam zmerat....ci pri kazdom monitore je to ine ?
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 1700@3,7GHz, RAM: 2x16GB Crucial Ballistix LT Sport 2666MHz, VGA: Gigabyte GeForce 1060 Windforce OC 3GB, SSD: Samsung 960 PRO 512GB, HDD Array: 2x3TB WD Red RAID0, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Fractal Design Define XL R2 Black Pearl

Užívateľov profilový obrázok
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 912
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10
Bydlisko: Michaľany

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Klaboor » Št 25. Mar, 2010, 16:14

vcera som bol s nervami na kraji...proste nic neslo ako ma......nasiel som vhodne rozlisenie na downsample ale co z toho ked napr. v MW2 nejde overridnut AA ani AF, to iste sa daje aj pri bad company 2...tam pre zmenu nefunguje ani downasmpling(nevidim volbu vyssieho rozlisenia ako moje nativne).....GTA 4 nefunguje AA a sa mi vidi ze ani AF + neviem nijakym sposobom urobit screenshot(PrintScreen mi pastne cierne okno, to iste mi robia aj nejake programy co som nasiel na nete + FRAPS mi urobi screen ale pri vyssom rozliseni mi urobi screen iba plochy 1920x1200 z laveho horneho rohu...zvysok je oseknuty)....jedine kde mi vsetko funguje je Assassins Creed 2, ale aj tu mam problem so screenshotmi ako u GTA 4 a najhorsie na tom je ze na nete som o tom nenasiel nic akurat tiez zufalych uzivatelov....Podarilo sa niekomu overridenut AA a AF v spominanych hrach? lebo ten problem ako som zistil nie je len u mna....no proste nerv neskutocny :)
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 1700@3,7GHz, RAM: 2x16GB Crucial Ballistix LT Sport 2666MHz, VGA: Gigabyte GeForce 1060 Windforce OC 3GB, SSD: Samsung 960 PRO 512GB, HDD Array: 2x3TB WD Red RAID0, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Fractal Design Define XL R2 Black Pearl

the.Beast
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: Št 14. Okt, 2010, 09:26
Bydlisko: Bardejov

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa the.Beast » Ut 08. Mar, 2011, 10:44

zdravím, potrebujem pomôcť....
môj lcd je 17*, a základné rozlíšenie 1280-1024
pri tomto rozlíšení mi csko fičí skvele, výborné detaily, ostrosť....
no ak dám nižšie rozlíšenie, tak obraz je autmaticky rozmazaný, neostrý, ale hrany sú okej.....
čím nižšie rozlíšenie, tým je to horšie...
moja grafická karta je GTS450, ale nemôžem nájsť ani scaling, ani downsampling....
čiže moja otázka, je možné zbaviť sa toho rozmazaného obrazu?

Užívateľov profilový obrázok
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 912
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10
Bydlisko: Michaľany

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Klaboor » Ut 08. Mar, 2011, 11:14

no vseobecne je zname ze cim nizsie rozlisenie na rovnako velkej ploche tak tym horsi obraz....kostrbate objekty a tak...to ze to mas rozmazane je sposobone tym ze lcd dokaze zobrazit normalne iba jedno rozlisenie a to je to nativne rozlisenie monitora zvacsa je to maximalne rozlisenie monitora...akonahle pouzijes ine nez nativne rozlisenie tak do tohto ti ho prepocitava samotny monitor a preto aj ta strata kvality obrazu....a preco vlastne chces pouzit pri CSku nizsie rozlisenie ? to je hra co ti musi ficat na nativnom rozliseni bez akyhkolvek problemov pri FPS radovo v stovkach...samozrejme musis mat vupnute Vsync inak nebudes mat vyssie FPS ako je frekvencia monitora
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 1700@3,7GHz, RAM: 2x16GB Crucial Ballistix LT Sport 2666MHz, VGA: Gigabyte GeForce 1060 Windforce OC 3GB, SSD: Samsung 960 PRO 512GB, HDD Array: 2x3TB WD Red RAID0, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Fractal Design Define XL R2 Black Pearl

the.Beast
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: Št 14. Okt, 2010, 09:26
Bydlisko: Bardejov

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa the.Beast » Ut 08. Mar, 2011, 11:19

jasné fps mám stálych 99

ale na jednom cs fóre sa rozoberalo rozlíšenie, preto som chcel vyskúšať 6x4 alebo 8x6, ale zrejme to už v dnešnej dobe nefičí, ak človek nemá CRT...:(
ale vraj sa to dá vyriešiť scalingom....

Užívateľov profilový obrázok
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 912
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10
Bydlisko: Michaľany

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Klaboor » Ut 08. Mar, 2011, 13:51

tak potom nemas problem :) alebo stale nechapem k comu potrebujes vlastne zmenu rozlisenia na mansie...ved logicky pre zlepsenie obrazu sa dviha rozlisenie smerom hore + level detailov, textur atd....a ak to nema vplyv na framerate tak nie je co riesit ci ? :)
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 1700@3,7GHz, RAM: 2x16GB Crucial Ballistix LT Sport 2666MHz, VGA: Gigabyte GeForce 1060 Windforce OC 3GB, SSD: Samsung 960 PRO 512GB, HDD Array: 2x3TB WD Red RAID0, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Fractal Design Define XL R2 Black Pearl

the.Beast
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: Št 14. Okt, 2010, 09:26
Bydlisko: Bardejov

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa the.Beast » St 09. Mar, 2011, 14:37

išlo, síce ide mi o veľkosť postáv...:)

čítal som teraz niekde na cs fóre, že treba nastaviť aspect ratio, scaling pri ATI je to v catalystoch....ale ja mám nvidiu a nič s podobným názvom som nenašiel :(

the.Beast
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: Št 14. Okt, 2010, 09:26
Bydlisko: Bardejov

Re: [Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa the.Beast » Pi 11. Mar, 2011, 19:53

takže problém asi bude, že ak zapnem cs, tak mi automaticky hodí monitor na 60Hz, možno aj preto je to také rozmazané.....

nedalo by sa to spraviť powerstripom? vo wine mám nastavených 75Hz a fičí, len v hre mám 60Hz...a to mám nastavené rozlíšenie, ktoré pracuje so 75Hz...

ospravedlňujem sa, je to trošku mimo témy, ale nechcem zbytočne vytvráť new topic...thnx

Napísať odpoveď

Návrat na "Diskusia k FAQ, How-to?"