[Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Sub-fórum určené pre komentáre, návrhy, nápady k vytvoreným FAQ/How to témam ...
Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5110
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

[Diskusia] Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 18. Jún, 2009, 22:34

ODKAZ na HOW-TO: http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 56&t=52055" onclick="window.open(this.href);return false;

Taktiez je mozne, pre ATi karty, v CCC nastavenie "Monitor Properties" dat na manual a potom zvolit max. rozlisenie na najvyssie mozne, dat Apply a uz v nastaveniach hry mate max. rozlisenie to, co ste zvolili v CCC. Neviem ako inym, ale mne to funguje, sice nieje to 3000x1900, ale je to aspon 2048x1536 (aspon umna), no ale na 17" monitor pripojeny cez analog, je to dost :D Viditelne zmeny su badatelne.
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
chosefina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2899
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Re: GTA IV #2

Príspevok od užívateľa chosefina » Pi 19. Jún, 2009, 08:17

tak poobede vyskusam tvoj navod. Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11578
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » Pi 19. Jún, 2009, 11:07

ok, som zvedavý na výsledky iných :)

btw: presunul som to sem, aby to bolo pokope v jednej téme

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2878
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa yesper » Pi 19. Jún, 2009, 18:14

Prave som rozbehal downsampling aj na karte Ati HD4870 s rozlisenim vacsim ako 2048x1536, kym ale pridem na vsetky kroky co som doposial spravil :D, trocha to potrva. Na mojej 22vke som spojazdnil 2520x1575 v gta4, len ten pokles fps oproti nativu :D

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11578
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » Pi 19. Jún, 2009, 19:58

cez PowerStrip by to tiež malo ísť na Radeonoch a ešte treba zapnúť v CCC "GPU scaling" ;)

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2878
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa yesper » Pi 19. Jún, 2009, 20:01

jj cez powerstrip :-) o chvilu to hodim sem, len to vyskusam odznova krok po kroku
crux2005 napísal:ešte treba zapnúť v CCC "GPU scaling" ;)
Paradoxne prave to musi byt vypnute

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2878
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa yesper » Pi 19. Jún, 2009, 20:30

Pridavam navod, s ktorym Vam mozno :) pojde rozbehat downsampling aj na kartach ATI, mne sa to podarilo na xp64bit, neviem zarucit funknost aj na inych OS. Pouzita karta Asus 4870 a najnovsie ovladace 9.6WHQL.

Navod pozostava z dvoch casti:
• nastavenie v CCC
• nastavenie v programe Powerstrip

1. Nastavenia v CCC
a, V polozke Display Options oznacit moznost List all possible modes (including panning modes)

Obrázok

b, Polozku Attributes upravit podla nasledujuceho obrazka:

Obrázok

c, V polozke HDTV Support vybrat format 1080p 50 PAL a nechat ho aktivovat

Obrázok



2. Nastavenia v programe Powerstrip

a, Stiahnut program PowerStrip

b, Kliknut pravym tlacitkom na ikonu PowerStrip, vybrat moznost profily obrazovky a klik na polozku konfigurovat

Obrázok

c, Klik vylepsene nastavenie obrazovky

Obrázok

d, Klik pridane rozlisenia

Obrázok

e, Do polozky Nove rozlisenia nastavit pozadovane rozlisenie, v mojom pripade 2520x1575(co je 1.5x nativ 1680x1050)(ostatne nastavenia som nemenil), potvrdit Pridat nove rozlisenie, po tomto potvrdeni sa restartuje pc.

Obrázok

Dufam, ze som na nic nezabudol :-)
Po restartovani pc by ste mali mat Vami zvolene rozlisenie v kazdej hre

Užívateľov profilový obrázok
marduk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 768
Dátum registrácie: Ne 12. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa marduk » Pi 19. Jún, 2009, 21:13

ake je to narocne na vykon grafickej karty?
existuju nejake testy pri downsamplingu z roznych rozliseni?
AMD Phenom II X4 945 / CoolerMaster Hyper 212+ | MSI 870A-G54 | A-DATA 4GB DDR3 1333MHz Gaming Series | Gigabyte HD5770 1GB DDR5 | Crucial M4 128GB | WD 6400AAKS | 2TB Samsung SpinPoint F4 ECO Green | SONY Optiarc AD-5240S č.| Dell UltraSharp U2412M | zvuk na mb | Genius Sp-HF 1100X | CoolerMaster Dominator 690 | SeaSonic M12II-520 Bronze | Logitech G400 | Genius SlimStar i222

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11578
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa crux2005 » Pi 19. Jún, 2009, 21:19

také, ako keby si v tom vyššom rozlíšení hral

Užívateľov profilový obrázok
chosefina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2899
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa chosefina » So 20. Jún, 2009, 10:20

mne sa akosi nedari , rozbehat to rozlisenie monitor HP2275 mi ho nechce zobrat.

Užívateľov profilový obrázok
Martan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2173
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Martan » So 20. Jún, 2009, 11:53

Mne sa to tiez nepodarilo a to som vyskusal snad vsetko.

Aj som si napisal vlastny driver na monitor a nic.
Myslim, ze to bude tym, ze pre Windows 7 sa v Ati CCC neda nastavit to co spomina yesper vo svojom navode...
Spoiler: ukázať
MB: Asus Prime Z370-A | CPU: i5-8600K | RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16 GB DDR4-2400 CL16 white
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 2 Gaming iCX | SSD: Samsung NVMe SSD 960 EVO 250GB + 1TB
PSU: Corsair HX850i | CASE: Fractal Define C TG | EK & Bitspower & Alphacool & Noctua custom loop

DESKTOP ^ LG 29" 29UB67 21:9 UltraWide 2560x1080 || NAS QNAP TS-431+ 8TB RAID1

Accessories: SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster > Mionix NAOS 7000 ^ Mionix SARGAS 450 SK
MS SideWinder X6 || MS MCE Keyboard & Remote || MS XONE Wireless gamepad

Užívateľov profilový obrázok
chosefina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2899
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa chosefina » So 20. Jún, 2009, 12:15

no tak nahodil som novy ovladac 186 a uz to ide.

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2878
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa yesper » So 20. Jún, 2009, 12:40

Martan ake mas ovladace 9.6? ktoru polozku tam nemas Gpu scaling?

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7154
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa valistar » So 20. Jún, 2009, 12:46

potvrdzujem, ani ja nemozem menit dane nastavenia... to co je v bode a ani v bode b.
win7, ccc 9.6

Užívateľov profilový obrázok
Martan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2173
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Návod: Ako na downsampling v hrách?

Príspevok od užívateľa Martan » So 20. Jún, 2009, 13:20

Jop 9.6ky naschval som ich vcera nainstaloval.

To iste je napr. problem z Aspect Ratio v oldacoch nVidie.
Taktiez odstranili z Ati CCC moznost menit rozlisenia :(
Spoiler: ukázať
MB: Asus Prime Z370-A | CPU: i5-8600K | RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16 GB DDR4-2400 CL16 white
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 2 Gaming iCX | SSD: Samsung NVMe SSD 960 EVO 250GB + 1TB
PSU: Corsair HX850i | CASE: Fractal Define C TG | EK & Bitspower & Alphacool & Noctua custom loop

DESKTOP ^ LG 29" 29UB67 21:9 UltraWide 2560x1080 || NAS QNAP TS-431+ 8TB RAID1

Accessories: SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster > Mionix NAOS 7000 ^ Mionix SARGAS 450 SK
MS SideWinder X6 || MS MCE Keyboard & Remote || MS XONE Wireless gamepad

Napísať odpoveď

Návrat na "Diskusia k FAQ, How-to?"