[Diskusia] Kalibrácia monitorov a Color management

Sub-fórum určené pre komentáre, návrhy, nápady k vytvoreným FAQ/How to témam ...
Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Toman » Št 22. Jan, 2009, 22:03

Ako sa da VYPNUT profil????

- odstranil som ho z Rmb/properties/settings/advance/color managment
- zamzal som so startupu profil loadery

- a stale NIC... !!!

- ked zapnem windows tak mi ho nacita!!!!!

AKO SA MA TOHO PROFILU ZBAVIT????

T. :?:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12958
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Snake » Št 22. Jan, 2009, 22:27

ak si ho odstranil z Color Management modulu zaroven aj s LUT loaderom tak tam profil jednoducho neni :) to na co sa pozeras je nastaveny monitor, resetni si ho :)
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12085
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Per » Št 22. Jan, 2009, 22:47

kupil som Syncmaster Eye-One Display 2 Samsung, cisto-novu za 65 Euro....dobra kupa nie?

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Toman » Št 22. Jan, 2009, 22:52

ee
- windows nabootuje (Bez profilu)
- prihlasim sa (Bez profilu)
- uz vidim pracovnu plochu (Bez profilu)
- 2 sekundu potom co uvidim plochu tak sa mi nacita profil!!! - jasna farebna zmena....

- VADI MI TO ZE AK ZAPNEM HRU TAK TAM PROFIL NIEJE AKTIVNY (OS Win XP Pro)
- takze ak sa prepinam medzi hrou a OS tak musim ist do menu LCD a ram menit kontrast z 100 na 50 a naopak
- takze bud mam hnusne farby v hre alebo v OS - a to je zufale...
- chcem:
a) aby bol profil aktivny aj pod hrami
b) ak to nieje mozne tak ho nechcem VOBEC (povzdich: "ach jaj... ako sa mi dobre bez neho zilo...")

T. :x

Edit: po niekolkych restartoch sa profil prestal nahravat... + hral som sa este aj zo startup inspectorom...
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Toman » Št 22. Jan, 2009, 22:53

louth napísal:kupil som Syncmaster Eye-One Display 2 Samsung, cisto-novu za 65 Euro....dobra kupa nie?
pochval sa nam ze kde!
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12085
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Per » Št 22. Jan, 2009, 23:15

kamarat ma kamarata majitela grafickeho studia,vraj tam mali 4 kusy tychto,a nejak im nesadli :)
Toman:vytvor novy profil
Naposledy upravil/-a Per v Št 22. Jan, 2009, 23:39, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12958
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Snake » Št 22. Jan, 2009, 23:38

toman: pozri zalozku "systemove nastavenia", ak bude profil loadovat stale, tak si nevyhodil LUT loader, alebo si stiahni LUT tester a pomocou neho resetnes LUT

louth: "Syncmaster Eye-One Display 2 Samsung" ? :-D
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12085
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Per » Št 22. Jan, 2009, 23:42

sakra..oprava..to som len odpisal z nalepky,co tam dal evidentne ta firma,,asi to bolo urcene pre samsung monitory:) samozrejme x-rite
Zaujimalo by ma preco na nej mam aj napis syncmaster..zeby bola ako prislusenstvo dodana k nejakemu samsungu?

Jaxx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 106
Dátum registrácie: Ut 23. Sep, 2008, 22:58
Bydlisko: Bratislava

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Jaxx » Pi 23. Jan, 2009, 11:53

Toman napísal:- chcem:
a) aby bol profil aktivny aj pod hrami
b) ak to nieje mozne tak ho nechcem VOBEC (povzdich: "ach jaj... ako sa mi dobre bez neho zilo...")
Tak toto velmi zaujima aj mna, existuje moznost mat loadnuty profil pod hrami a napr. vo videu? Ci maximum, co sa da spravit, je nastavit si rucne co najblizsie hodnoty (RGB, brightness) v OSD?

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12958
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 23. Jan, 2009, 17:30

Jaxx: na toto treba monitor s HW LUT

louth: pekne ta ofajcili :) oni totiz mali tie sondy zdarma :)
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12085
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Per » Pi 23. Jan, 2009, 18:50

snake:ako ofajcili?to mali dat cudziemu coveku sondu zadarmo, alebo co? :D

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12958
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 23. Jan, 2009, 19:09

nie, ale nemáš záruku, nemáš nič, proste na tebe zarobili 65€ :) v čistom :)
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12085
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

[FAQ] Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Per » Pi 23. Jan, 2009, 19:27

:) je mi ta luto ak to vidis takto

//Snake: mne je zas luto ludi ktori sa nahanaju za kazdym centom len aby usetrili, ale ked pride na lamanie chleba, tak su to ti ktori pisu najviac na staznosti.sme.sk :-)
louth//ja som rad aj za to malo,nehladam vo vsetkom negativa

Užívateľov profilový obrázok
rogerik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 133
Dátum registrácie: St 28. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa rogerik » Po 26. Jan, 2009, 22:16

Mozem si pozicat sondu x-rite DTP94 na kalibraciu. Mam ACER AL1951.

Je OK pouzit ju i ked je original k monitorom EIZO? Ci to je jedno.

Vdaka :-)
CPU: e6420@3.040| MoBo: ASUS P5K-VM| VGA: 8800GT 512MB RAM| HDDs: 500GB Samsung Spinpoint SataII + 160GB Seagate Barracuda SATA 7200 rpm + 80GB WD Caviar IDE 7200 rpm| RAM: 2x Apacer 1024MB 800Mhz| PSU: Fortron 500W FSP500-60GLN | DVD-RW: Liteon 16x24xDL4x40x| TV Karta: Pinnacle PCTV| LCD: Acer 1951|Speakers: Harman Kardon Soundsticks II

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12958
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kalibrácia monitorov a Color management

Príspevok od užívateľa Snake » Po 26. Jan, 2009, 22:27

je to jedno, avšak s ColorNavigatorom to nespustíš :)
#rollerman

Napísať odpoveď

Návrat na "Diskusia k FAQ, How-to?"