[Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Sub-fórum určené pre komentáre, návrhy, nápady k vytvoreným FAQ/How to témam ...
Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3639
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa zwARO » Po 01. Nov, 2010, 11:52

Caute, tak nastavoval som si ten K10stat a tie volty na ktore ma pustil sa mi zdaju nejake male. Nemoze to poskodit CPU? dik za info :)


EDIT : v evereste mi ukazuje v p3 napatie 0.85V, pricom CPU-z 0.65V
Da sa tym senzorom vobec verit?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa Gudas » Po 01. Nov, 2010, 12:13

Áno, dá sa niekedy ísť veľmi nízko. Treba ale zistiť stabilitu, ja to robím tak, že uzamknem frekvenciu na danom stave (napr. u teba P3 600MHz) a spustím Prime95. Ak to ustojí, je to ok.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3639
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa zwARO » Po 01. Nov, 2010, 12:29

robil som to podla tvojeho super navodu,takze prime bezalo na pozadi.

a tie rozdieli v tych udajoch v evereste a cpu-z?

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa Gudas » Po 01. Nov, 2010, 12:35

CPU-Z deteguje myslím reálne napätie, a to sa od nastaveného v Cool'n'Quiet samozrejme líši. Je to spôsobené nedokonalosťou napájacieho obvodu dosky, podobne ako keď nastavíš niečo v BIOS-e ale reálne je to nižšie.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3639
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa zwARO » Po 01. Nov, 2010, 23:58

hm, tak prave som mal BSOD pocas pisania v QIP... pritom cely den Warcraft 3 a nic. Da sa zistit co to sposobilo? V som vratil na default.

Užívateľov profilový obrázok
elementar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5025
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Bydlisko: Brno/Brezno

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa elementar » Št 16. Dec, 2010, 23:44

hmm u mna je problem ze i ked mam dodrzany limit nasobica 18,5 CnQ nefunguje.. ani cez k10stat... a nejde mi ani dopisat do cielu -loadprofile:1 -nowindow .... nechce to ulozit :E
Spoiler: ukázať
PC1:MB: MSI Z170A-G43 PLUS, CPU: 6600K@4,7 + Corator DS + Noctua NF-P14 1.35V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 270X @1200/1450(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ ,PSU: Seasonic S12II-620W ,OS: Win 7 Nvidia 64bit ,LCD: 21.5" BenQ G2222HDL,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: Roccat ARVO load 425[W]
Net
AS SSD

tommyhot
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 12
Dátum registrácie: So 08. Jan, 2011, 19:03
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa tommyhot » St 16. Feb, 2011, 21:20

Zdravim, mam nasledovny problem.

K10stat som nastavil, podvoltoval som a pretaktoval CPU. Vsetko bezi ako ma, aj po starte systemu sa spusti automaticky (cez task scheduler), ale ak system hibernujem, alebo uspim a on sa potom prebudi, k10stat nebezi a ani sa cez task scheduler nespusti aj napriek tomu, ze mam nastavane spustanie pri prihlasovani do systemu (mal som nastavene snad vsetky moznosti a ani tak to neslo). Neviete ako to mozem nastavit aby sa spustal aj po zobudeni z hyberniacie?

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa Gudas » Št 17. Feb, 2011, 09:51

Ja to spúšťam po uspaní/hibernácii vždy nanovo cez odkaz. Neprišiel som na to ako to spúšťať automaticky.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Tomas1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 146
Dátum registrácie: Ut 08. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Rožňava

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa Tomas1 » Št 24. Feb, 2011, 21:21

Mňa by zaujímalo akú fuknciu majú tie čísla čo sú up a down v %

up je tam 60 a down 20%

A dole sú tiež čisla v ms. Dalo by sa cez to aj vypínať jednotlivé jadrá? :-)
CPU: AMD AthlonX2 5600+ 2900MHz (jadro brisbane) l MB: MSI K9N Neo l RAM: 2x 1GB Kingston HyperX 800MHz CL4 l VGA: SAPPHIRE HD3870 Ultimate l HDD: WD320GB SATAII, Seagate 160GB SATAII l DVD-RW: LG H22N l PSU: CORSAIR VX450 l MONITOR: LG FLATRON L1919S l

tommyhot
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 12
Dátum registrácie: So 08. Jan, 2011, 19:03
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa tommyhot » Ne 27. Feb, 2011, 20:52

Gudas napísal:Ja to spúšťam po uspaní/hibernácii vždy nanovo cez odkaz. Neprišiel som na to ako to spúšťať automaticky.
Aha tak to je dost na prd.. Neexistuje podobny soft, ktory sa sam spusti po zobudeni z hibernacie? lebo ja pc nevypinam a kazdu chvilu to pustat manualne je otrava..

Užívateľov profilový obrázok
zavo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 340
Dátum registrácie: Pi 23. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA , LM

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa zavo » St 24. Aug, 2011, 13:43

Skusal to niekto na X6 ? nedokazem tam totiz otestovat stabilitu v jednotlivy stavoch. Dokazem zmenit napatie aj frekvenciu, ale ked dam aktivny jeden stav, tak ze zaklikam namiesto AUTO policka pre dany stav a dam pouzit,tak mi aktivuje ten stav len na okamih a potom sa znova vrati do najnizsieho stavu. A ked spustim prime alebo linx tak ide do plneho vykonu. S X3 som ten problem nemal.

neviete v com bude problem ?

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa Gudas » St 24. Aug, 2011, 20:41

Novšiu verziu programu máš?
http://sites.google.com/site/k10stat/
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
zavo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 340
Dátum registrácie: Pi 23. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA , LM

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa zavo » Št 25. Aug, 2011, 16:00

Ano teraz mam 1.54. Predtym som mal 1.32, kde to fungovalo avsak s inym procakom, tak skusim hodit starsiu verziu

tak nic aj so starou to iste :>

Užívateľov profilový obrázok
zavo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 340
Dátum registrácie: Pi 23. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA , LM

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa zavo » Št 01. Sep, 2011, 15:08

V biose som vypol C&Q, a k10STAT teraz prepina stavy natrvalo. Tak otestujem s vypnutym a potom to zapnem. :-)

Napísať odpoveď

Návrat na "Diskusia k FAQ, How-to?"