[Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Sub-fórum určené pre komentáre, návrhy, nápady k vytvoreným FAQ/How to témam ...
Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

[Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa Gudas » Po 31. Aug, 2009, 22:33

Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2284
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa alle » Ut 01. Sep, 2009, 00:01

Gudy? Mozes mi povedat preco si temu zalozil az teraz :D
Inac pekne len skoda ze moj desktop uz ide papaaa :(

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa Gudas » Ut 01. Sep, 2009, 01:18

Nj, až teraz som prekonal moju vrodenú lenivosť :-D
Škoda veru, s týmito novými AMDčkami sa dá veľa hrať...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5099
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa Fullesh » Ut 27. Okt, 2009, 20:54

Treba v BIOSe mat C1E a K8 cool & quit vypnute ?
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa Gudas » Ut 27. Okt, 2009, 21:06

Pokiaľ som to v návode nespomínal tak nie, zapni ich.
Vyskúšať ale môžeš ako chceš, veľa času to nezaberie ;)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5099
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa Fullesh » Ut 27. Okt, 2009, 21:40

Ako z maximaluzujem okno toho K10 stats, ked som dal Apply a OK a okno zmizlo, no program je spusteny a ani spravca ho nevidi. :-)

Ok, uz som to spustil, preco pri spusteny Opery, videa, slaha maximalnu frekvenciu ? Pritom pri ICQ mi stale drzi tych 500MHz...
Mam to asi takto:
P1 - 500MHz - 0,95V
P2 - 1500MHz - 1,15V
P3 - 2500MHz - 1,25V
P4 - 3200MHz - 1,35V
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa Gudas » Ut 27. Okt, 2009, 22:02

Prečo? Lebo vtedy vyťaží CPU na chvíľu, prečo asi? :)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5099
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa Fullesh » Ut 27. Okt, 2009, 22:10

Aleo no ho drzi, srolujem po fore, citam temu a furt max. frekvencie, aj video a pritom CPU ide 3%
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa Gudas » Ut 27. Okt, 2009, 22:16

To je "problém" procesora, nie nastavenia programu predpokladám. Skús vypnúť K10stat a odsleduj si to, aby sme vedeli na čom sme.
Takty sa dajú ale aj uzamknúť natvrdo, stačí kliknúť na príslušné políčka pri jadrách a frekvenciách.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5099
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa Fullesh » Ut 27. Okt, 2009, 22:19

Je problem v CPU-Z, zle ukazuje, ked mi prepina medzi max. a min. frekvenciou, niekedy sa to sekne ze na 500MHz hodi 1,35V a teploty su 26°C, po par sekundach to padne na 0,95V a teploty tiez hned padnu na 20°C (podla HWMonitor)
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

MAPO
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 488
Dátum registrácie: Št 05. Mar, 2009, 16:26

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa MAPO » Ne 28. Mar, 2010, 18:11

musi byt tento program spustany po starte aby boli frekvencie ake si nastavim?
Spoiler: ukázať
| MB: Gigabyte MA-78G-DS3H rev. 1.0 | CPU: AMD Athlon 64 x2 5400+ BE @ default (200*14) / Brisbane, 65 nm / | RAM: A-DATA DDR2 4GB (2 x 2GB) 800+ MHz Extreme Edition @ default (800 5-5-5-18 1.8V) | GPU: Gigabyte Radeon HD 4850 512MB + Zalman VF830Cu @ default (625 # 1000) | HDD: SAMSUNG SpinPoint F1 HD502HJ (500 GB, 7200 ot./min.) | DVD: LG GH22LS30 | PSU: Fortron Saga+ 450P | CASE: Cooler Master Elite 330k |

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa Gudas » Ne 28. Mar, 2010, 18:13

Áno.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

peter444

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa peter444 » Pi 04. Jún, 2010, 18:47

Neviete ci aj intel ma podobny program pre Windows xp/7 , pretoze musim kupit
CPU X4 al X6 a zatial som sa docital ze :

- intel i5 750 ma 10-25W lepsi idle stav aj celkovo
- 2,3 GHz je najefektnejsia / Watt (da sa nastavit v tomto programe Cool and
Quiet Enable + 2,3 Ghz napr. pre hry mi staci tak
- teda co myslite intel je lepsi na nastavovanie MAX al. USPORNEHO stavu pod
windowsom a ak hej tak ktory program
- al. ist do AM3 al 1156 do buducnosti a pod. ,,,

Dakujem

PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD procesorov

Príspevok od užívateľa PatrikL » Pi 04. Jún, 2010, 21:20

toto rieš radšej v nákupnej poradni
do budúcnosti? s1156 prakticky skončil a to len nedávno začal... :) Ani s AM3 to nie je najlepšie do budúcnosti, ale zase máš lacné 4 a 6-jadrové cpu a lacné dosky s novými chipsetmi bez viacerých stupídnych obmedzení ktoré má intel s1156...
K úspornosti - zišlo by sa napísať celú zostavu, lebo 10-20W čo minie navyše pri amd cpu by sa vďaka ušetreným eurám dalo "získať späť" zase niekde inde (lepší zdroj...)

Užívateľov profilový obrázok
lil_b
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 302
Dátum registrácie: Št 07. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: [Diskusia] K10stat - úprava úsporných režimov AMD proces

Príspevok od užívateľa lil_b » Pi 22. Okt, 2010, 02:22

prosim o radu, k10stat som si už nastavil ako cumlik, otestoval prime 95, ALE :) , použivam utilitu ASUS EPU-4, automaticky znižuje otačky všetkych fanov, kedže nemam pwm fany, ale klasika dc, tato utilita ich sama perfekne utiši, c n q mam v biose zapnute, cpu sa sam pekne podtaktuje a pri aktivite (video, hra) pekne pretaktuje. ked ale spustim k10stat s uloženym profilom (zamky na auto,auto,auto,auto) frekvencia cpu ostava na najnižšiej (800MHz) a nezmeni sa ani po spusteni hry, viete niekto poradiť, čo tymto dvom utilitam dohromady vadi? rad by som ich použival obe, k10stat pre upravu frekvencii a voltaži a epu4 pre tichšiu regulaciu fanov než win sam.... dakujem za rady, ps.skušal som googliť ale nič moc...

Napísať odpoveď

Návrat na "Diskusia k FAQ, How-to?"