[Diskusia]ATI tray Tools - nahrada za CCC a nie len to

Sub-fórum určené pre komentáre, návrhy, nápady k vytvoreným FAQ/How to témam ...
Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12567
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

[Diskusia]ATI tray Tools - nahrada za CCC a nie len to

Príspevok od užívateľa Per » Ne 03. Máj, 2009, 00:30

Naposledy upravil/-a Per v Št 11. Okt, 2012, 20:06, upravené celkom 4 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Thunderbolt
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Thunderbolt » Ne 03. Máj, 2009, 10:29

A čo sa deje keď taktujem cez položku ATI Overdrive 5 ?
(Sorry pokiaľ je to OT)
CPU: Intel Xeon X5460@3.8GHz CPU Cooler: Scythe Ninja 4 MB: Gigabyte EP45-DS4 GPU: SAPPHIRE R7 265 DUAL-X, RAM: A-Data 4x2GB DDR2 800+ EE SDD: Crucial BX100 250GB HDD: Samsung F3 1TB + HDD Vibration Killer + 2x Seagate 3TB PSU: Corsair HX520 CASE: Cooler Master Centurion LCD: EIZO EV2450-BK OS: Windows 8.1 Pro 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12567
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Per » Ne 03. Máj, 2009, 11:01

Nie som si uplne isty,ale tusim,ze ak to zapnes,tak sa bude grafika sama pretaktovavat podla zataze,teda nieco ako v CCC,ktoreho sucastou ATI Overdrive je.To znamena, ze uz nie podla detekcie 2D/3D.Cize to nie je moc ziaduce ;) Opravte ma ak sa mylim.

Užívateľov profilový obrázok
Thunderbolt
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Thunderbolt » Ne 03. Máj, 2009, 13:27

Sama podľa záťaže? To ako myslíš ? Ja si tam nastavím takty a ona ide na tých taktoch iba v 3D, presne tak ako bez OC.
CPU: Intel Xeon X5460@3.8GHz CPU Cooler: Scythe Ninja 4 MB: Gigabyte EP45-DS4 GPU: SAPPHIRE R7 265 DUAL-X, RAM: A-Data 4x2GB DDR2 800+ EE SDD: Crucial BX100 250GB HDD: Samsung F3 1TB + HDD Vibration Killer + 2x Seagate 3TB PSU: Corsair HX520 CASE: Cooler Master Centurion LCD: EIZO EV2450-BK OS: Windows 8.1 Pro 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12567
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Per » Ne 03. Máj, 2009, 13:46

Povedz mi,naco to nastavujes? Vobec nerozumiem o co ti ide :) Hadze ti v 3D takty ako bez OC ?To co znamena?

Užívateľov profilový obrázok
Thunderbolt
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Thunderbolt » Ne 03. Máj, 2009, 13:53

Asi som to zle napísal. V 3D mi hádže takty také aké nastavím v ATI overdrive 5 čiže 720/1060 (ATI HD4850) ale nie vždy v 3D. Pokiaľ nepotrebujem taký výkon tak mám default takty 500/700.
CPU: Intel Xeon X5460@3.8GHz CPU Cooler: Scythe Ninja 4 MB: Gigabyte EP45-DS4 GPU: SAPPHIRE R7 265 DUAL-X, RAM: A-Data 4x2GB DDR2 800+ EE SDD: Crucial BX100 250GB HDD: Samsung F3 1TB + HDD Vibration Killer + 2x Seagate 3TB PSU: Corsair HX520 CASE: Cooler Master Centurion LCD: EIZO EV2450-BK OS: Windows 8.1 Pro 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Gudas » Ne 03. Máj, 2009, 14:50

...no a jeho návod ti kartu podtaktuje v stave bez záťaže oveľa nižšie ako na 500/700, čím sa ušetrí na elektrike aj teple ;)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Thunderbolt
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Thunderbolt » Ne 03. Máj, 2009, 15:12

No ale to si potom musím nastaviť kedy bude mať grafika plné takty a kedy minimálne. A keď teraz hrajem CS 1.6 tak mám 500/700 a keby som to znížil tak by mi to asi sekalo nie ? Alebo sa dá vytvoriť aj viac profilov, napr. sólo pre CS ?
CPU: Intel Xeon X5460@3.8GHz CPU Cooler: Scythe Ninja 4 MB: Gigabyte EP45-DS4 GPU: SAPPHIRE R7 265 DUAL-X, RAM: A-Data 4x2GB DDR2 800+ EE SDD: Crucial BX100 250GB HDD: Samsung F3 1TB + HDD Vibration Killer + 2x Seagate 3TB PSU: Corsair HX520 CASE: Cooler Master Centurion LCD: EIZO EV2450-BK OS: Windows 8.1 Pro 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Gudas » Ne 03. Máj, 2009, 15:16

To robíš schválne alebo čo?

Ten návod hovorí o AUTOMATICKOM pretaktovaní a podtaktovaní karty, teda keď píšeš vo Worde, takty sú napr. 100MHz na jadre, a keď pustíš hru, automaticky sa takty zmenia, napr 750MHz pre jadro.

Pochopil?
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Thunderbolt
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Thunderbolt » Ne 03. Máj, 2009, 15:20

Toto som pochopil, ale ja ked hrajem CS tak mám minimálne takty. Načo mi budú maximálne takty grafiky keď budem hrať takú nenáročnú hru. A sorry, že som ťa naštval :smutny:
CPU: Intel Xeon X5460@3.8GHz CPU Cooler: Scythe Ninja 4 MB: Gigabyte EP45-DS4 GPU: SAPPHIRE R7 265 DUAL-X, RAM: A-Data 4x2GB DDR2 800+ EE SDD: Crucial BX100 250GB HDD: Samsung F3 1TB + HDD Vibration Killer + 2x Seagate 3TB PSU: Corsair HX520 CASE: Cooler Master Centurion LCD: EIZO EV2450-BK OS: Windows 8.1 Pro 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12567
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Per » Ne 03. Máj, 2009, 16:41

Minimalne takty budes mat vyhradne mimo hier...Ked skocis do hry(akejkolvek) graficka karta sa pretaktuje na max(teda na profil ktory si nastavis pre 3D.Zvlast profily pre hry sa samozrejme daju robit,ale o tom az nabuduce..

Tu ide o to, aby si ked surfujes,alebo nehras, zbytocne neminal elektrinu navyse a mal aj chladnu a tichu kartu... ;)

Užívateľov profilový obrázok
Thunderbolt
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Thunderbolt » Ne 03. Máj, 2009, 17:47

Ok. (moja grafika je tichá aj chladná)
CPU: Intel Xeon X5460@3.8GHz CPU Cooler: Scythe Ninja 4 MB: Gigabyte EP45-DS4 GPU: SAPPHIRE R7 265 DUAL-X, RAM: A-Data 4x2GB DDR2 800+ EE SDD: Crucial BX100 250GB HDD: Samsung F3 1TB + HDD Vibration Killer + 2x Seagate 3TB PSU: Corsair HX520 CASE: Cooler Master Centurion LCD: EIZO EV2450-BK OS: Windows 8.1 Pro 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12567
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -automaticky rezim 2D/3D

Príspevok od užívateľa Per » Ne 03. Máj, 2009, 19:16

UPDATE TEMY.Vlozil som maly navod na vytvorenie samostatneho herneho profilu..

Užívateľov profilový obrázok
hermarian
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 415
Dátum registrácie: Št 04. Sep, 2008, 07:46
Bydlisko: Lučenec/Basingstoke, UK

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -Najlepsi kamos ATI kariet

Príspevok od užívateľa hermarian » Ne 03. Máj, 2009, 19:46

pri taktoch 100/200 a fan 0 % su ake teploty?
Spoiler: ukázať
Powered by: AMD Phenom II x955 BE 3,5GHz, Gigabyte HD7850 975/4800 GIgabyte MA790X-DS4, Samsung 2243BW, WD 500GB + Intel 330 180 GB SSD, 4GB DDR2 800Mhz, Seasonic SS-500ET-T3, TSSTcorp. SH-223Q
NTB Asus G750JX

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12567
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: [Diskusia]ATI tray Tools -Najlepsi kamos ATI kariet

Príspevok od užívateľa Per » Ne 03. Máj, 2009, 20:09

Ono "0% " v ATI tray tools toci ventilator na 1000RPM,ale je to uplne nepocutelne aj pri otvorenej skrini
Obrázok
Toto su hodoty na mojej karte so stock chladicom

Napísať odpoveď

Návrat na "Diskusia k FAQ, How-to?"