Obrazovka je tmavá !

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
TeCHNoToMo123
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 17
Dátum registrácie: Pi 03. Máj, 2013, 19:52

Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa TeCHNoToMo123 » Ut 28. Máj, 2013, 15:46

Dobrý deň dnes mi dal kamoš že mu mám spraviť notebook lebo že mu nejde obrazovka.. Pozorovaním som zistil že obrazovka ide ale je úplne tmavá .. Keď na ňu zasvietim vaterkou vidím nejaké ikony atď proste ide.. Ale je tmavá a skúšal som aj jas nastaviť .. Je to plno a stále je taká tmavá.. Ak by ste mi vedeli pomôcť tak pomôžte .. ďakujem :))

Užívateľov profilový obrázok
lietadlo69
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 637
Dátum registrácie: St 05. Okt, 2011, 18:28
Bydlisko: Stará Turá

Re: Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa lietadlo69 » Ut 28. Máj, 2013, 16:11

aky notebook? tie ikony tam mozu byt uz vyplene ak sa jedna o starsi notebook, alebo ak ma hodne nasvietene.
cpu:Intel i5 6600K@4,5Ghz/1,30V+noctua NH-U14S mb: asus Z170 pro gaming ram:kingston 2x8GB ddr4 3000 MHz psu: Fortron Aurum 500W gpu:Gainward Gtx 1070 Phoenix@1720(boost 2013)/9200Mhz case: corsair graphite 600T+ silverstone penetrator 12cm, 2 x noctua nf-p12 U.L.N.A ssd: Intel 600P M2 256GB/crucial m4 128gb keyboard: Func KB460(red switch) mouse: Razer Death Adder Left hand edition monitor: Dell s2716dg sound:grado SR60

TeCHNoToMo123
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 17
Dátum registrácie: Pi 03. Máj, 2013, 19:52

Re: Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa TeCHNoToMo123 » Ut 28. Máj, 2013, 16:15

lietadlo69 napísal:aky notebook? tie ikony tam mozu byt uz vyplene ak sa jedna o starsi notebook, alebo ak ma hodne nasvietene.
Práveže ja ho zapnem a s tou baterkou vidím aj ako sa načitáva windows.. Robí svuky a tak Mimochodom je to IBM R50p Thinkpad .. To je ten "pracovný" .. :)

Užívateľov profilový obrázok
Return
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 779
Dátum registrácie: Pi 24. Sep, 2010, 18:01
Bydlisko: okr. Lučenec

Re: Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa Return » Ut 28. Máj, 2013, 17:08

LEDky alebo napajacie obvody LEDiek umrely
/nema to LED ale ten stari druh osvetlenia na Ebay sa to da zohnat
http://www.ebay.com/itm/LCD-BACKLIGHT-L ... 0640264669

na vymenu musis asi otvorit LCD panel, daj si pozor aby si nedoskrabal tie folie a dodrzat poradie v ktorom boli usporiadane
snaz sa nedostat dnu prach
Naposledy upravil/-a Return v Ut 28. Máj, 2013, 17:34, upravené celkom 2 krát.
Rest in Pieces
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Athlon II x3 455 3.3 @ 3.6Ghz
Cooler: Scythe Ninja Plus rev. B
MB: MSI 870 - C45
RAM: 2 x 2GB Kingston 1333Mhz
GPU: Sapphire HD5770 850/1200 @ 960/1350Mhz
PSU: Fortron Saga II 500W + Enermax TBS 120mm
HDD: Samsung F3 DT 500GB + WD AAKS 320GB
LCD: Samsung SyncMaster 943BW 19"
Mouse: SideWinder
Audio: Xonar DS / AKG K512 / Creative A320 (na filmy)
NetBook: Asus 1015P (10,1", Atom N450, 2GB DDR2, 250GB HDD, W7 HP)

TeCHNoToMo123
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 17
Dátum registrácie: Pi 03. Máj, 2013, 19:52

Re: Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa TeCHNoToMo123 » Ut 28. Máj, 2013, 17:11

Return napísal:LEDky alebo napajacie obvody LEDiek umrely
Ale šak tá obrazovka ide keby boli odpálené tak vôbec nejde nie ?

jesus1992
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 644
Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38
Bydlisko: Bratislava, ruzinov

Re: Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa jesus1992 » Ut 28. Máj, 2013, 17:16

hmm nemohlo sa stat niečo s podsvietenim? (je to len typ a je možné že nič také notebook nema :D)

edit: tak podla toho co postol usudzujem ze hento je to podsvietenie o ktorom som hovoril...
Battletag: Expodan#2226

Užívateľov profilový obrázok
Return
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 779
Dátum registrácie: Pi 24. Sep, 2010, 18:01
Bydlisko: okr. Lučenec

Re: Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa Return » Ut 28. Máj, 2013, 17:21

LCD = liqiud cristal display
funguej to tak ze mas ostre biele svetlo a to prechadza sklom kde su kristale ktore sa tocia v zavislosti na napeti ktore donich vstupuje, kazda hrana ma iny efekt na to svetlo. 3 hrany svetlo farbia v 3 zakladnych farbach, jedna svetlo zastavi a vytvori ciernu a dalsia svetlo prepusti bez sfarbenia cize uvidis bielu

ked nejde svetlo tak logicky budes vidiet len ciernu, tim ze si zasvietil baterkou si vlastne nasimuloval osvetlenie zozadu skla kedze tam je aj reflektor, ktory to svetlo odrazil naspet cez sklo
Rest in Pieces
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Athlon II x3 455 3.3 @ 3.6Ghz
Cooler: Scythe Ninja Plus rev. B
MB: MSI 870 - C45
RAM: 2 x 2GB Kingston 1333Mhz
GPU: Sapphire HD5770 850/1200 @ 960/1350Mhz
PSU: Fortron Saga II 500W + Enermax TBS 120mm
HDD: Samsung F3 DT 500GB + WD AAKS 320GB
LCD: Samsung SyncMaster 943BW 19"
Mouse: SideWinder
Audio: Xonar DS / AKG K512 / Creative A320 (na filmy)
NetBook: Asus 1015P (10,1", Atom N450, 2GB DDR2, 250GB HDD, W7 HP)

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Ut 28. Máj, 2013, 17:46

Proste si kúp CCFL lampu pre daný rozmer displeja, samozrejme pre notebook. Alebo odídené obvody. Všeobecne pri žiarivkách sú veľké prúdy pri ON, takže ak na napájanie používajú ešte to staré zapojenie(dnes už len Čínania), tak to odchádza jedna radosť. /aj keď pri thinkpade pochybujem.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

TeCHNoToMo123
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 17
Dátum registrácie: Pi 03. Máj, 2013, 19:52

Re: Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa TeCHNoToMo123 » Ut 28. Máj, 2013, 18:25

Okey takže s toho vyplýva že buď mám povedať kamošovi že si ma kúpiť obvody na to alebo mu to hneď oje*em o hlavu.. Díky všetkým sa odpovede :) mimochodom ta obrazovka není LED ta obrazovka je LCD :)

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 28. Máj, 2013, 19:17

ak to ma LED podsvietenie tak sa nato vykasli
ak to je neonka tak odisiel invertor - ten sa da vymenit
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Obrazovka je tmavá !

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Ut 28. Máj, 2013, 20:38

LED to nemá, to by mala byť už stará šunka, takže o LED backlight nesnívať. Najskôr má pravdu toman, bude to invertor, pretým spomínaný ako "obvody".
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"