Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15546
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 17. Sep, 2008, 23:09

Bolo by vhodne napisat aj mesto, v ktorom chces dane sluzby vyuzivat. Lebo napr. digitalna kablovka od UPC nie je vsade, alebo hovoris iba o satelitnych/netovych rieseniach ?

Užívateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1851
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (35)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa zoom » St 17. Sep, 2008, 23:46

Digitalna kablovka od UPC aj od Orange vyzera na LCD TV velmi biedne. Je to uplne odporne, zasumene, stvorcekovane. Velka chyba bola nakup LCD TV a nie plazmy, ktora sa k obrazu chova ako CRT. Nerozpravam zo vzduchu, oboje som si bol pozriet na vlastne oci. LCD TV chyby v obraze "zosilnuje", pri digitalnej komprimacii su to tie klasicke stvorceky na "hranach", pricom ostatne plochy su tak nechutne vyhladene neprirodzene. Inak pre porovnanie, mam bohuzial IPTV od Orange, ale obraz je oproti analogu od UPC viditelne cistejsi (na CRT) a pokial vysielala STV3 HD zaznam z olympiady, bolo to super (na projektore). Digitalne UPC ma zase viac programov v HD a dobrych, konkretne mi ide o National Geographics HD a dnes som na Zive.sk cital, ze pridali (alebo pridaju) aj Eurosport HD. Orange ma tie svoje balicky programov urobene podla nejakeho zmrdi-manualu urcite od volakeho moderneho studentika z ekonomickej univerzity, tj. balik o piatich programoch obsahuje 4 o hovne a jeden dobry. Takze ked chces aspon nieco dobre, rovno si mozes zakupit kompletne cele spektrum programov. O UPC prehlad nemam a celkovo telku vobec nekukam, takze viac ti neporadim. Pokial si nevyberies podla programov, tak mozes zobrat Orange, aby si mal Fibernet (70/8 Mbit).

Užívateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1851
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (35)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa zoom » Št 18. Sep, 2008, 08:46

Tak to sa celkom redukuju moznosti. Orange tam pokrytie nema, UPC digital ma asi na styroch uliciach (oblast M.Benku, A.Stefanku a J.Krala), takze pokial tam nebyvas, nemas ani UPC. Teply Slovanet, od ktoreho by si normalny clovek nikdy nic nekupil, tam tiez nie je a rozni lokalni provideri samozrejme tiez nie. Pokial teda nebudes byvat v tej malej oblasti s tymi troma ulicami, tak by som to videl jedine na satelit (ak mas vyhlad na juh, alebo mas kde umiestnit antenu). Tu je v ponuke UPC Direct a asi DigiTV, ale v tejto oblasti sa uz nevyznam, to nech ti poradi niekto iny.

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 692
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Št 18. Sep, 2008, 14:58

ak by si byval v TT tak aj peem je relativne dobre riesenie

Užívateľov profilový obrázok
oldshaterhand
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 18:28
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa oldshaterhand » Št 18. Sep, 2008, 16:36

Daj Digi a ide aj zadara :good:
Som späť...

Užívateľov profilový obrázok
Xaltotun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1441
Dátum registrácie: Ut 15. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa Xaltotun » Št 18. Sep, 2008, 18:10

ja mam magio na 72cm 100hz slim crt LG a obraz je v dvd kvalite a lepsi... som velmi spokojny, mam 34 programov podla vlastneho vyberu za 390 korun..
MB: Gigabyte 880GA-UD3H, CPU: PhenomII-X4 955@975 BE + CM Hyper 212+Noctua NF-P12 HDD: 40GB SSD Intel X25-V + 5TB storage, RAM: 12GB A-DATA OC Gaming 1600mhz ddr3 CL9, PSU: Corsair CX600, GPU: Gigabyte gtx760OC rev.2, CASE: CM Elite 430 Black, MOUSE: A4Tech XL750BF + roccat taito, MONAS: HP-LP2275W S-PVA, SOUND: Behringer UCA222 + Audio Technika ATH-T 500, Koss UR29, MT: HTC One V, CAR: Mitsubishi Lancer X 2010 1,8MIVEC@143ps@full, TABLET: Prestigio PMP 5597D duo + ipad mini

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa kajfun » Št 18. Sep, 2008, 18:34

ja som teda videl to magio s tusim megabitovym datovym tokom a to bola dost vazna bieda. Videl som to v Senci...

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 14059
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa Snake » Št 18. Sep, 2008, 18:36

Akakolvek kablovka na LCD je nahovno, ine by bolo keby sme sa bavili o 24mbitovom HD streame :)

Xaltotun: CRT FTW!





.

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa kajfun » Št 18. Sep, 2008, 18:53

presne tak, uz sa tesim aspon na 10Mbit HDTV vsadepritomne vysielanie. Potom uz budu konecne vyuzitelne tie nase LCD/plazmy.

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 10070
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa Andre » Št 18. Sep, 2008, 20:17

magio nikdy! xP,osobne mam digitv+plazma a max spokojenost :-)

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2686
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená
Kontaktovať užívateľa:

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa robour » Št 18. Sep, 2008, 21:13

DigiTV má síce pomerne dosť programov v balíku, ale obraz je dosť komprimovaný. Štvorčekovanie... Niekomu to vadí, inému nie.... ťažko povedať. Kvalita to však nie je.
Oveľa vyšia kvalita -ale menej programov je z družice Astra 23 stupňov. Myslím teraz na balíky Skylink a Czechlink. Zakúpiš si sat. kartu s kvalitnejším prijímačom a máš pokoj.
Parabola na túto družicu ti stačí aj 60-tka. Na Digi treba väčšiu tá ide z Intelsatu/Thor a má menší výkon.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"

Užívateľov profilový obrázok
oldshaterhand
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 18:28
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: Za čo vymeniť klasickú káblovku?

Príspevok od užívateľa oldshaterhand » Št 18. Sep, 2008, 21:37

Ja chytam digi normalne na 60ku parabolu,a nieje problem.Akurat ked je zle pocasie tak to stvorcekuje,a poriadne.No inak spokojnost.
Som späť...

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"