potrebujem LCD s niskym Hz

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Užívateľov profilový obrázok
nataly7
Ban
Ban
Príspevky: 345
Dátum registrácie: Št 07. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Tágovce

potrebujem LCD s niskym Hz

Príspevok od užívateľa nataly7 » So 31. Mar, 2007, 12:51

.
Naposledy upravil/-a nataly7 v Po 02. Apr, 2007, 03:04, upravené celkom 1 krát.

Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dominik » So 31. Mar, 2007, 14:09

Ja neviem na co je to dobre, na co? :)

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7628
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: potrebujem LCD s niskym Hz

Príspevok od užívateľa shiro » So 31. Mar, 2007, 14:15

nataly7 napísal:existuju vobec nejake LCDecka(19) v nativnom rozliseni 1280x1024 aspon so 48Hz(vertikalna frekvencia) a menej ?
na co je dobrych 48Hz,50Hz, a 60Hz snad hovorit netreba :)

vopred dik za pomoc, surne potrebujem taky LCD monitor a bolo by dobre keby mal nisku odozvu a v kazdom pripade musi mat aj DVI.
Lol ty v tom mas ale dobry chaos....si najprv zisti ako LCD finguju, nech nepises nezmysly :wink:

LCDckam je uplne fuk, kolko Hz do nich pustis, nakolko je to ina technologia zobrazovania ako CRT. System ti aj tak nepovoili menej ako 60Hz, a davat viac ti stejne nepomoze, lebo sa to na obraze neprejavi.

Z toho co pises potrebujes monitor z nizkou odozvou - ta sa meria v milisekundach, ak si myslel toto. Ja mam napr. 6ms, a nevidim ziadne mazanie obrazu pri rychlych pohyboch apod. Spicka su dnes tusim 2ms monitory, takze staci len pohladat.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7628
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » So 31. Mar, 2007, 14:30

Ale nakoniec som nieco nasiel, ak chces silou-mocou 48Hz, tak sus toto:

ASUS PW201

uhlopricka 20,1'' s pomerem 16:10
LCD matrice MVA
pozorovaci uhly 176° / 176°
doba odezvy 8 ms
jas 350 cd/m2
kontrast 800 : 1
obrazova frekvence 30 - 94 kHz horizontalni , 48 - 85 Hz vertikalni
nativni rozliseni 1680 x 1050
pocet barev 16,7 mil
vstupy D-SUB, DVI
PIVOT ano
serizeni vysky ano
audio ano - 2 x 3W
montazni body VESA 100mm
hmotnost 9,7
zaruka 24 mesicu
USB HUB ano - 3porty
speciality Kamera 1,3Mpix, Picture in Picture (PiP)

Aj ked to nieje to co presne chces, moze sa to hodit, 48Hz monasy su strasne tazko zohnatelne...

Užívateľov profilový obrázok
nataly7
Ban
Ban
Príspevky: 345
Dátum registrácie: Št 07. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Tágovce

Re: potrebujem LCD s niskym Hz

Príspevok od užívateľa nataly7 » So 31. Mar, 2007, 14:54

.
Naposledy upravil/-a nataly7 v Po 02. Apr, 2007, 03:04, upravené celkom 1 krát.

Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dominik » So 31. Mar, 2007, 15:08

Pokial ja viem, u LCD sa udava frekvencia blikana CCFL trubic. Ci 48, 50 alebo 60 je celkom jedno, pretoze oko to aj tak nema sancu zachytit.

Vykreslovanie obrazu (pohyb krystalov) to nijak neovplyvnuje. Ziarovky blikaju na 50Hz, nikto ich blikat nevidi (myslim ze len pes a niektore zvierata).

Užívateľov profilový obrázok
nataly7
Ban
Ban
Príspevky: 345
Dátum registrácie: Št 07. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Tágovce

Príspevok od užívateľa nataly7 » So 31. Mar, 2007, 15:38

.
Naposledy upravil/-a nataly7 v Po 02. Apr, 2007, 03:05, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7628
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » So 31. Mar, 2007, 16:01

Pozri si tento topic:

http://aeronet.cz/forum/showthread.php?t=3766

Je to ten isty problem, tiez tam hladaju LCD so 48Hz.
Nakoniec z toho vyslo, ze na total perfekt sledovanie HDTV apod. je najvhodnejsia plazma a nie LCD, ak teda hladas ten monitor na pozeranie filmov.

Inak ja by som takeho vyslovene prdoviny neriesil +-2hz nikoho nezabiju, a polroka laborovat s interlaced videami, a zhanat nejaky super-duper monitor pokladam za hovadinu :)

Ked chces kvalitu ako priamy prenos v telke, tak si kup rezisersky pult :) , budes mat TV studiovu kvalitu, heh. (joke)

Dalej neviem kde si prisiel k tomuto:
24fps progresiv = 48Hz <- nedostatocne fps, obraz je pravidelne trhany
25fps progresiv = 50Hz <- nedostatocne fps, obraz je pravidelne trhany
30fps progresiv = 60Hz <- nedostatocne fps, obraz je pravidelne trhany
50fps progresiv = 50Hz <- dokonala plynulost
60fps progresiv = 60Hz <- dokonala plynulost

to si doma testoval alebo nejak tak?

Pri pozerani kdejakych DVDripov v divixe apod. ti to bude stejne naprd, ako sam pises, ze niektore videa zalezia od toho ako ich dany clovek vyrabal. Moze sa kludne stat ze budes kvoli jedinemu filmu polhodinu nastavovat kodeky a filtre = strateny cas co za to nestoji.

To tiez budes prestavovat Hz na monitore pre pozeranie toho-ktoreho filmu? (ako pises: u progresivu si mozme pomoct, ist na trojnasobok a viac(24fps=72Hz, 30fps=90Hz atd....))

No neviem neviem...- vyhadzovat furu prachov a riesit problemy s tym, ze mi to pocas filmu 4x troska cukne.... :roll:

Kludne popis co a ako ak mas viac info, bo toto kus aj mna zaujima.

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11650
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » So 31. Mar, 2007, 16:11

nataly7 napísal:dokonala plynulost=ako priami prenos v telk
telku pozeras pri konstantnych 25 fps a nie 50/60 fps :roll:
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1260
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Modra

Príspevok od užívateľa Hrochy » So 31. Mar, 2007, 17:14

Aaaaaaaach jaj. Niekto si myli rychlost zmeny stavu LCbunky a obnovovacej frekvencie z VGA do monitora :roll:
Spravidla to je takto: cim vaczia vertikalna obnovovacia frekvencia, tym mensia odozva obrazovky vid. CRT: ma priliz malu odozvu (ono sa udava dosvecovanie fosforovych buniek pridanych svetelnych podmienkach, cim je v miestnosti vacsia tma, tym dlhsie vidi oko svetlo, ktore bunka vydava). Ked mas napr. 60Hz, tak to ludske oko vie zachytit a ja viem rozoznat ci ma niekto na monitore 60Hz alebo 100Hz :wink: .
K LCD: povedzme ze nejake rychle LCD ma realnu odozvu (konkretne zmena stavu z uplne bielej na uplne ciernu) 5ms, tak to zodpoveda vertikalnej obnovovacej frekvencii 200Hz/2 :8O: ktoru mozes do toho monitora pustit: teda zmena z bielej na ciernu a znovu spat (100Hz). Ale tieto herze ti aj tak k nicomu nedopomozu, ked zmena stavu bunky je plynula (u CRT nastava rychlo, narazom elektronov na fosfor) a nic tam neblika (az na podsvecovacie trubice ktore maju nejako 200Hz ak sa nemylim a zmena jasu meni tuto frekvenciu (a nie len ju))
Lenze to tak nie je a preto sa udava u LCD monitorov doba odozvy.

Zhrnutie:
Cim mnesia vertikalna obnovovacia frekvencia, tym menej obrazov na obrazovke uvidis. Keby si dal VF = 1Hz, tak ubidis jeden obrazok za sekundu, ale nesuvisi to s tym, ako rychlo dokaze LCD monitor tuto zmenu premietnut na obrazovku :8O: (mozno zvladne zobrazit 70 obrazkov, ale to je len z hruba povedane... kazdy bod ma iny cas zmeny (pred tym bol v inej polohe) ak ide na inu farbu resp. sub-farbu do inej polohy ako: zmena z 200 na 220 bude ovela rycheljsia ako z 5 na 230 (decimalny kod od 0 po 255 pre 8 bit na farbu)).
Pr.: zmena z bielej na ciernu trva LCD 5ms: do monitora budes vkladat obrazky kazdych 5ms takto: uplne biela, uplne cierna a na striedacku.... tak toto by ti mal monitor este akurat tak stihat zobrazit. Pri vacsej vertikalnej frekvencii (teda rychlejsie sa bude striedat biely a cierny obraz ) by si na LCD monitore videl asi len bilkanie nejakych odtienov sedej (nieco medzi tym co dokaze zobrazit ako bielu a ciernu) lebo by sa body nestihli obracat, menit polohu.
Njn, snad som tu nic nepokazil :lol:
Spoiler: ukázať
PC: C2D E8400@4.3GHz, Asus P5K + Freezer 13, 4x2GB Corsair 800MHz 4-4-4-12, GTX 660, 2 TB Hitachi, Samsung 850 PRO 256GB, 2 TB HDD WD Green, LCD DELL U2515H.
Notebooky:
DELL 110L - 1,7GHz PentiumM, 1,25GB RAM, 80GB HDD, 15" 1024x768
Macbook Pro retina 13 - i5 4258U @2.4GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13" 2560x1600
HP Elitebook 8440p - i5 580M, 6GB RAM, Samsung 840 EVO 250 GB, 14,1" 1366x768
HP Elitebook 2540p - i5 540M, 8GB RAM, Samsung 850 EVO 250 GB, 12,1" 1280x800
Lenovo G570 - i3, 8GB RAM, Samsung 850 PRO 256 GB, 15,6" 1366x768

Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dominik » So 31. Mar, 2007, 20:45

nataly7: Sorry ze ti idem v teme offtopic, ale snazil som sa to pochopit, a nechapem. Ako moze sila podsvietenia a tym padom frekvencia jeho blikania ovplyvnovat framerate? Co vlastne hladas? Monitor s CCFL 48hz? Alebo sa jedna o nejaky parameter DVI transmittera?

Užívateľov profilový obrázok
nataly7
Ban
Ban
Príspevky: 345
Dátum registrácie: Št 07. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Tágovce

Príspevok od užívateľa nataly7 » So 31. Mar, 2007, 22:48

.
Naposledy upravil/-a nataly7 v Po 02. Apr, 2007, 03:05, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
nataly7
Ban
Ban
Príspevky: 345
Dátum registrácie: Št 07. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Tágovce

Príspevok od užívateľa nataly7 » So 31. Mar, 2007, 23:02

.
Naposledy upravil/-a nataly7 v Po 02. Apr, 2007, 03:05, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
nataly7
Ban
Ban
Príspevky: 345
Dátum registrácie: Št 07. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Tágovce

Príspevok od užívateľa nataly7 » So 31. Mar, 2007, 23:10

.
Naposledy upravil/-a nataly7 v Po 02. Apr, 2007, 03:06, upravené celkom 1 krát.

Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dominik » So 31. Mar, 2007, 23:29

Vsync v hre zapinam vzdy. Inak sa na to neda pozerat.

A co sa tyka videa a operacneho systemu, ovladace by v nom tiez mali zapnut vsync, takze video by sa nemalo zatrhavat, nie?

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"