Strana 1 z 1

Informacny LCD displej - problem

Napísané: Ne 14. Jan, 2007, 22:22
od užívateľa The_Devil
Mam matricovy LCD displej ako ja tomto linku:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
Ten moj je 2x16znakov s podsvietenim postaveny podla schemy a navodu, ale nechce mi fungovat. Nainstalovany mam LPT driver(port98nt.exe) aj program LCD Smartie 5.1.
Pripojim ho do LPT portu, zapnem na +5V, ale na displeji sa nic nezobrazi, iba sa rozsvieti podsvietenie. Skusal som aj nastavovat v BIOSe ECP a EPP, ale nepomohlo. Nemoze to byt zlym programom, alebo driverom?

Ak niekto mate takyto (alebo podobny) LCD displej, prosim poraDte v com moze byt chyba.
VDaka. :)

Napísané: Ne 14. Jan, 2007, 22:32
od užívateľa Patko19
no akonahle sa dostane napatie na ten display, tak by sa ti mal rozsvietit prvy riadok. este kukni ci nahodou ten trimer co tam ma byt zapojeny je v podriadku, tym si nastavujes jas display-a

Napísané: Po 15. Jan, 2007, 08:12
od užívateľa The_Devil
Patko19 napísal:no akonahle sa dostane napatie na ten display, tak by sa ti mal rozsvietit prvy riadok. este kukni ci nahodou ten trimer co tam ma byt zapojeny je v podriadku, tym si nastavujes jas display-a
KeD pripojim napatie na ten displej, tak sa mi rozsvieti iba podsvietenie. Ale prvy riadok nie. Skusal som vsetky mozne nastavenia v programe, driveroch a biose, ale nic nepomaha.
Nemoze byt chybny alebo odpaleny displej?

Napísané: Po 15. Jan, 2007, 12:12
od užívateľa Patko19
na otazku s tym trimrom si mi neodpovedal. mozno ten display aj ide ale ty to mas bledunke ze to ani vidiet neni

Napísané: Po 15. Jan, 2007, 20:55
od užívateľa The_Devil
Patko19 napísal:na otazku s tym trimrom si mi neodpovedal. mozno ten display aj ide ale ty to mas bledunke ze to ani vidiet neni
Skusal som aj ten trimer nastavovat, ani v jednej krajnej polohe mi nic nezobrazuje. Prmeral som ho, je v poriadku.
Nemate niekto este nejake napady?

Napísané: Št 18. Jan, 2007, 00:15
od užívateľa velijura
Skontroluj si, ci to mas spravne pozapajane...
...na niektorych displayoch sa tie piny zacinaju 15,16,1...14 a na niektorych 1...16...prip. tie piny mozu byt zrkadlovo otocene...
co to mas vlastne za typ?

Napísané: So 27. Jan, 2007, 22:41
od užívateľa The_Devil
velijura napísal:Skontroluj si, ci to mas spravne pozapajane...
...na niektorych displayoch sa tie piny zacinaju 15,16,1...14 a na niektorych 1...16...prip. tie piny mozu byt zrkadlovo otocene...
co to mas vlastne za typ?
Je to spravne pozapajane, u znameho to islo v poho, ale u mna na dvoch PC to nejde. Zrejme bude odpaleny displej.

Napísané: Ne 04. Mar, 2007, 01:54
od užívateľa kamiliak
A odkial mam postahovat drivre? Lebo ja som si to poskladal, uz som to ponastavoval v biose a potom ked som sa snazil spustit Jalcds, tak mi to vyhodilo, ze nemam nainstalovany este ten LPT driver, ale neda sa to uz ani od nich stiahnut, ani tie linky nefunguju... mohol by mi niekto pomoct, pls?