Informacny LCD displej - problem

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Informacny LCD displej - problem

Príspevok od užívateľa The_Devil » Ne 14. Jan, 2007, 22:22

Mam matricovy LCD displej ako ja tomto linku:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
Ten moj je 2x16znakov s podsvietenim postaveny podla schemy a navodu, ale nechce mi fungovat. Nainstalovany mam LPT driver(port98nt.exe) aj program LCD Smartie 5.1.
Pripojim ho do LPT portu, zapnem na +5V, ale na displeji sa nic nezobrazi, iba sa rozsvieti podsvietenie. Skusal som aj nastavovat v BIOSe ECP a EPP, ale nepomohlo. Nemoze to byt zlym programom, alebo driverom?

Ak niekto mate takyto (alebo podobny) LCD displej, prosim poraDte v com moze byt chyba.
VDaka. :)

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Patko19 » Ne 14. Jan, 2007, 22:32

no akonahle sa dostane napatie na ten display, tak by sa ti mal rozsvietit prvy riadok. este kukni ci nahodou ten trimer co tam ma byt zapojeny je v podriadku, tym si nastavujes jas display-a

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » Po 15. Jan, 2007, 08:12

Patko19 napísal:no akonahle sa dostane napatie na ten display, tak by sa ti mal rozsvietit prvy riadok. este kukni ci nahodou ten trimer co tam ma byt zapojeny je v podriadku, tym si nastavujes jas display-a
KeD pripojim napatie na ten displej, tak sa mi rozsvieti iba podsvietenie. Ale prvy riadok nie. Skusal som vsetky mozne nastavenia v programe, driveroch a biose, ale nic nepomaha.
Nemoze byt chybny alebo odpaleny displej?

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Patko19 » Po 15. Jan, 2007, 12:12

na otazku s tym trimrom si mi neodpovedal. mozno ten display aj ide ale ty to mas bledunke ze to ani vidiet neni

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » Po 15. Jan, 2007, 20:55

Patko19 napísal:na otazku s tym trimrom si mi neodpovedal. mozno ten display aj ide ale ty to mas bledunke ze to ani vidiet neni
Skusal som aj ten trimer nastavovat, ani v jednej krajnej polohe mi nic nezobrazuje. Prmeral som ho, je v poriadku.
Nemate niekto este nejake napady?

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Št 18. Jan, 2007, 00:15

Skontroluj si, ci to mas spravne pozapajane...
...na niektorych displayoch sa tie piny zacinaju 15,16,1...14 a na niektorych 1...16...prip. tie piny mozu byt zrkadlovo otocene...
co to mas vlastne za typ?
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » So 27. Jan, 2007, 22:41

velijura napísal:Skontroluj si, ci to mas spravne pozapajane...
...na niektorych displayoch sa tie piny zacinaju 15,16,1...14 a na niektorych 1...16...prip. tie piny mozu byt zrkadlovo otocene...
co to mas vlastne za typ?
Je to spravne pozapajane, u znameho to islo v poho, ale u mna na dvoch PC to nejde. Zrejme bude odpaleny displej.

Užívateľov profilový obrázok
kamiliak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 13
Dátum registrácie: Ut 06. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa kamiliak » Ne 04. Mar, 2007, 01:54

A odkial mam postahovat drivre? Lebo ja som si to poskladal, uz som to ponastavoval v biose a potom ked som sa snazil spustit Jalcds, tak mi to vyhodilo, ze nemam nainstalovany este ten LPT driver, ale neda sa to uz ani od nich stiahnut, ani tie linky nefunguju... mohol by mi niekto pomoct, pls?

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"