Strana 1 z 1

3 monitory a R9270x

Napísané: So 09. Feb, 2019, 15:19
od užívateľa mrsko12
Ahojte, potrebujem radu,
vlastnim presne tuto graficku kartu
http://www.sapphiretech.com/productdeti ... C&lang=eng
donedavna som mal zapojene tri monitory ako hlavny NEC 24 palec /1920x1200 cez HDMI/ a na jednej aj druhej strane boli rovnake 22 palcove LG /1680x1050 DVI a DVI/ Dlho som tak fungoval a bol som spokojny, ale kedze jeden z tych krajnych monitorov bol brachov, tak som mu ho vratil, tak som pouzival uz len dva. Medzitym som si vsak zohnal treti monitor Dell 22 palec ale uz /1920x1080/ a neviem to rozbehat a vlastne sa chcem opytat ci to mam skusat ci to vobec je mozne, ked kazdy z nich ma ine nativne rozlisenie.

skusil som to nasledovne
NEC 24 /1920x1200/ cez HDMI kabel, DELL 22 /1920x1080/ cez hdmi redukcia na DVI a LG 22 /1680x1050/ cez DVI
a jednoduche tri naraz neviem dat, len dva sucasne, vobec mi nejde o hry, ide mi len o pracu, na jednom som zvyknuty mat Photoshop, na druhom okienka od photoshopu a na tretom Chrome, ci skype, ci word a pod.
Je to vobec mozne?
dakujem za odpovede, Maros

Re: 3 monitory a R9270x

Napísané: So 09. Feb, 2019, 17:47
od užívateľa faugusztin
Co sa ja pamatam tak ta karta ma iba 2 TDMS, preto z HDMI/DVI konektorov mozes naraz pouzit iba 2x. Nechapem ako ti to mohlo predtym fungovat, jedine co ma napada ze tym ze to boli uplne identicke monitory, tak mohol pre oba pouzit tu istu signalizaciu co sa tyka casovania atd.

Najjednoduchsie riesenie podla mna je pouzit AKTIVNY Displayport na HDMI alebo DVI prevodnik. Bohuzial ti neviem ziadny konkretny odporucit, kedze jediny aktivny prevodnik ktory som pouzil ja bol pre 4k60 HDMI 2.0 vystup (https://vga-dvi-hdmi-kable.heureka.sk/club3d-cac-1070/ ), ktory je ale pre teba asi zbytocne drahy a navyse ani nemas 4k HDMI 2.0 monitor, takze aj zbytocny. Co som sa pozeral, tak 4k30/1080p DP->HDMI 1.3/HDMI 1.4 aktivne prevodniky stoja okolo 10-15 euro, takze si ich prezri a vyber si niektory, ktory sa ti pozdava.

Re: 3 monitory a R9270x

Napísané: So 09. Feb, 2019, 17:59
od užívateľa mrsko12
Ahoj, dakujem

no neviem ako mi to fungovalo, ale urcite to islo, tie bocne monitory boli bez spodnej Windows listy, co mi aj vyhovovalo, teraz na tom druhom cely cas mam win listu, co mi hovori, ze som to mal asi nejak inak zapojene predtym, ale to nie je podstatne. Tvoje riesenie je take, ze by som si kupil danu vec co si mi odporucil, dal do display portu, do toho strcil HDMI kabel a malo by to ist?

cize
krajny Dell /1920x1080/ by isie do HDMI, stredny hlavny NEC monitor /1920x1200/ cez HDMI cez display port a krajny LG /1680x1050/ cez DVI?
dakujem pekne za ochotu, velmi mi to pomoze

Re: 3 monitory a R9270x

Napísané: So 09. Feb, 2019, 19:21
od užívateľa faugusztin
Ano presne tak, no ako som napisal, neviem ti garantovat ktory z tych lacnych HDMI 1.4 adapterov funguje OK. Musi ale byt aktivny, ako som napisal.

Re: 3 monitory a R9270x

Napísané: St 13. Feb, 2019, 11:43
od užívateľa Trubka
Ahoj, este je tu moznost pouzit display port. Potrebujes na to vsak DP splitter ( napr. evga) ktory je schopny DP signal rozdelit - samozrejme je potrebne aby tvoje displeje mali DP vstup.
Mam to takto na R9270.

Re: 3 monitory a R9270x

Napísané: St 13. Feb, 2019, 22:46
od užívateľa Snake
keby mal DP vstupy tak moze pouzit MST a toto sa tu ani neriesi