Neskore zapinanie monitorov

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Užívateľov profilový obrázok
Emir
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Ne 15. Jan, 2017, 13:51

Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa Emir » Ne 15. Júl, 2018, 20:44

Zdravim,

mam v grafike zapojene 2 monitory. Jeden cez DP a druhy cez HDMI. Problem je v tom, ze oba monitory nabehnu sucasne, ale az v momente, ked nabehne Win na prihlasovaciu plochu. Ja by som potreboval vojst do BIOSu, resp. nastavit RAID (to je este pred BIOSom).

Da sa to niekde nastavit? Vdaka.
MSI X99A GAMING 7 - CPU INTEL Core i7-6800K - Gainward GeForce GTX 1070 Phoenix - SSD M.2 500GB Samsung 960 EVO - 2x Seagate Barracuda 3,5" HDD 2TB, 7200RPM, 64MB cache - Corsair Vengeance LPX, 2x16GB, 2666MHz, DDR4, Black - Fractal Design Define R5 Black BE - EVGA SuperNOVA 750 G2 750W / 80 Plus gold - Win 10 Pro, 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7111
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa shiro » Po 16. Júl, 2018, 15:13

Ked aj napriek tomu, ze nic nevidis, stlacas DEL (alebo cim sa ti ide do biosu), tak ti bios neukaze, ani po chvili?
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Emir
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Ne 15. Jan, 2017, 13:51

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa Emir » Po 16. Júl, 2018, 15:27

Nie
MSI X99A GAMING 7 - CPU INTEL Core i7-6800K - Gainward GeForce GTX 1070 Phoenix - SSD M.2 500GB Samsung 960 EVO - 2x Seagate Barracuda 3,5" HDD 2TB, 7200RPM, 64MB cache - Corsair Vengeance LPX, 2x16GB, 2666MHz, DDR4, Black - Fractal Design Define R5 Black BE - EVGA SuperNOVA 750 G2 750W / 80 Plus gold - Win 10 Pro, 64-bit

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15359
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 16. Júl, 2018, 15:48

S velkou pravdepodobnostou mas aj integrovanu graficku kartu, ktora je nastavena ako primarna. Pripadne sa tvoja graficka karta rozhodla pustat primarny obraz napriklad cez DVI, aj ked ho nemas zapojeny.

Užívateľov profilový obrázok
Emir
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Ne 15. Jan, 2017, 13:51

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa Emir » Po 16. Júl, 2018, 15:55

faugusztin napísal:
Po 16. Júl, 2018, 15:48
Pripadne sa tvoja graficka karta rozhodla pustat primarny obraz napriklad cez DVI, aj ked ho nemas zapojeny.
Viem toto jej rozhodnutie nejako zmenit? :D
MSI X99A GAMING 7 - CPU INTEL Core i7-6800K - Gainward GeForce GTX 1070 Phoenix - SSD M.2 500GB Samsung 960 EVO - 2x Seagate Barracuda 3,5" HDD 2TB, 7200RPM, 64MB cache - Corsair Vengeance LPX, 2x16GB, 2666MHz, DDR4, Black - Fractal Design Define R5 Black BE - EVGA SuperNOVA 750 G2 750W / 80 Plus gold - Win 10 Pro, 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7111
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa shiro » Po 16. Júl, 2018, 16:42

Nastav v biose primarnu graf. kartu na PEG, resp. PCIe slot.
PC by potom malo hladat grafiku rovno v PCIe porte, a neriesit integrovanu.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5698
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa killswitch » Po 16. Júl, 2018, 17:17

nemas moznost pripojit monitor cez DVI? len aby si si porobil veci v biose a raid?
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3059
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa kllr007 » Po 16. Júl, 2018, 17:55

skus pripojit len jeden sucasne. Najskôr vyskusaj DP ak nepojde, tak vypni, odpoj a skus ten HDMI.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
Emir
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Ne 15. Jan, 2017, 13:51

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa Emir » Po 16. Júl, 2018, 19:19

Nemam moznost pripojit cez DVI, resp. pozhanam kabel a skusim, ale to je iba docasne riesenie, chcel som nieco trvale :) Po jednom monitore som skusal a je to to iste ako oba naraz.
"Nastav v biose primarnu graf. kartu na PEG, resp. PCIe slot." ... zatial neviem, neviem sa tam dostat. Mam UEFI, to skusim, ked zozeniem kabel.
MSI X99A GAMING 7 - CPU INTEL Core i7-6800K - Gainward GeForce GTX 1070 Phoenix - SSD M.2 500GB Samsung 960 EVO - 2x Seagate Barracuda 3,5" HDD 2TB, 7200RPM, 64MB cache - Corsair Vengeance LPX, 2x16GB, 2666MHz, DDR4, Black - Fractal Design Define R5 Black BE - EVGA SuperNOVA 750 G2 750W / 80 Plus gold - Win 10 Pro, 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3059
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ut 17. Júl, 2018, 07:56

For fun - skúšal si pripojiť monitor do dosky čo to spraví ?
Rovnako by ma zaujímalo ako si nainštaloval Windows a pod.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 805
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa Ivko » Ut 17. Júl, 2018, 09:35

Tebe skôr nereaguje klávesnica, lebo aj keď na lcd nič nevidíš a stláčaš DEL, tak sa musí spustiť bios. V kábloch to nebude

Užívateľov profilový obrázok
Emir
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Ne 15. Jan, 2017, 13:51

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa Emir » Ut 17. Júl, 2018, 10:50

PC som si nechal poskladat, takze win bol nainstalovany a je zaplombovany. Nechcem/nemozem ho rozobrat... zaruka. Klavesnica svieti (ci reaguje, ci nie, neviem) je bezkablova (USB prijimac je pichnuty zo zadu do dosky).
Mne ide len o to, aby sa jeden monitor (mne je jedno ktory) rozsvietil skor (dostal signal). Aby som videl bootovanie este pred samotnym BIOSom. Cez CTRL+I by som sa mal mat moznost dostat k nastaveniam RAIDu, ale to samozrejme nejde, kedze monitor spi. Oba su vypnute, kym nenabehne win.
MSI X99A GAMING 7 - CPU INTEL Core i7-6800K - Gainward GeForce GTX 1070 Phoenix - SSD M.2 500GB Samsung 960 EVO - 2x Seagate Barracuda 3,5" HDD 2TB, 7200RPM, 64MB cache - Corsair Vengeance LPX, 2x16GB, 2666MHz, DDR4, Black - Fractal Design Define R5 Black BE - EVGA SuperNOVA 750 G2 750W / 80 Plus gold - Win 10 Pro, 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3059
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ut 17. Júl, 2018, 13:12

RMA resp riesit s daným shopom.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 805
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Neskore zapinanie monitorov

Príspevok od užívateľa Ivko » Ut 17. Júl, 2018, 14:04

To je ten problém, daj tam klávesnicu s káblom a dostaneš sa aj do biosu.
Kúp prvú aj v Kauflande za 5€, potom si dáš tú svoju keď nastavíš čo treba

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"