output dynamic range

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
mirexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 398
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Prešov

output dynamic range

Príspevok od používateľa mirexx »

Zdravim,

fungujem na HDMI a po poslednom update od Nvidie mi stale po restarte zmeni Nvidia control panel output dynamic range na limited aj ked som to daval na full (na nete sa mi nepodarilo najst vhodne riesenie ako to opravit). Urobil som mensi workaround aby som to nemusel stale dokolecka nastavovat po restarte: V Nvidii som to nechal na limited a na monitore som to zmenil na limited tiez teda na RGB 16~235. A vobec som nespozoroval rozdiel ako ked som to mal v Nvidii na full a na monitore 0~255. Je mozne, ze to tato kombinacia na ktoru som prisiel da vysledok nakoniec 0~255 alebo tam su nejake okom nepozorovatelne rozdiely ?

Vdaka za reakcie. :good:
Spoiler: ukázať
MOBO: MSI B450 TOMAHAWK MAX
CPU: AMD Ryzen™ 5 3600 @ 4.2 GHz @ 1.15V
RAM: HyperX Fury Black 2x8GB DDR4 3466MHz @ 14-15-14-30-44-1
GPU: ASUS Dual GeForce® GTX 1660 SUPER™ 6GB
SSD: Adata XPG SX8200 Pro M.2 512GB
STORAGE: 1TB WD Blue
PSU: Seasonic Focus Plus Gold 550W
MONITOR: AOC 24G2U/BK @144Hz
MOUSE: Logitech G403 Prodigy
Používateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6252
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Reputácia: 6
Bydlisko: Prešov

Re: output dynamic range

Príspevok od používateľa mino_85 »

Podľa tohto je to asi bug v driveri, treba počkať na opravu https://forums.geforce.com/default/topi ... -resetting
Alebo nahodiť späť starší driver.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: Crosshair VIII Dark Hero CPU: Ryzen 9 5900X CPU cooler: Noctua U12A RAM: 32 GB DDR4 G.Skill TridentZ RGB @ 3733 CL16 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 980 PRO 500 GB Storage SSD: Samsung 960 PRO 512 GB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: Intake:bottom - 2x Noiseblocker Multiframe M12-1 semipassive, 1x Noiseblocker Multiframe M12-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker Multiframe M12-2, top - 2x Noiseblocker Multiframe M12-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick Airbus edition Gamepad: Logitech F710 Wheel: - - -

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
Používateľov profilový obrázok
mirexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 398
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Prešov

Re: output dynamic range

Príspevok od používateľa mirexx »

jop diky za objasnenie, ze v tom nesom sam. OK tak zatial mozem ficat aj na tomto svojom workarounde nakolko som nepostrehol ziadnu zmenu oproti povodnemu nastaveniu a snad to fixnu v dalsej verzii. VDAKA
Spoiler: ukázať
MOBO: MSI B450 TOMAHAWK MAX
CPU: AMD Ryzen™ 5 3600 @ 4.2 GHz @ 1.15V
RAM: HyperX Fury Black 2x8GB DDR4 3466MHz @ 14-15-14-30-44-1
GPU: ASUS Dual GeForce® GTX 1660 SUPER™ 6GB
SSD: Adata XPG SX8200 Pro M.2 512GB
STORAGE: 1TB WD Blue
PSU: Seasonic Focus Plus Gold 550W
MONITOR: AOC 24G2U/BK @144Hz
MOUSE: Logitech G403 Prodigy
Používateľov profilový obrázok
Monster1
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4485
Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Reputácia: 16
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: output dynamic range

Príspevok od používateľa Monster1 »

Da sa to fixnut v planovači uloh (Task scheduler) ked vypneš windows calibration loader, len ja už som zabudol ako som to robil, niekde na nete bude navod.

/Tak už to mám, toto dáš na disabled a farby ostanú rovnaké.
https://imgur.com/a/hSysV
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
Používateľov profilový obrázok
mirexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 398
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Prešov

Re: output dynamic range

Príspevok od používateľa mirexx »

uz nvidia vydala novy driver 390.77 , vsetko funguje ako predtym, diky hosi
Spoiler: ukázať
MOBO: MSI B450 TOMAHAWK MAX
CPU: AMD Ryzen™ 5 3600 @ 4.2 GHz @ 1.15V
RAM: HyperX Fury Black 2x8GB DDR4 3466MHz @ 14-15-14-30-44-1
GPU: ASUS Dual GeForce® GTX 1660 SUPER™ 6GB
SSD: Adata XPG SX8200 Pro M.2 512GB
STORAGE: 1TB WD Blue
PSU: Seasonic Focus Plus Gold 550W
MONITOR: AOC 24G2U/BK @144Hz
MOUSE: Logitech G403 Prodigy
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7626
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 18
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: output dynamic range

Príspevok od používateľa CageJ »

Inak pre info, je tam rozdiel a riaden :D
Používateľov profilový obrázok
mirexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 398
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Prešov

Re: output dynamic range

Príspevok od používateľa mirexx »

no ja som ziaden nepostrehol ale nepracujem s grafikou cize mozno tam nieco bolo ale dal by som ruku do ohna, ze to s vyssie uvedenymi nastaveniami.bolo fakt rovnake - mozno len nejaka nahoda vytvorena kombinaciou mojho monitora a toho drivera
Spoiler: ukázať
MOBO: MSI B450 TOMAHAWK MAX
CPU: AMD Ryzen™ 5 3600 @ 4.2 GHz @ 1.15V
RAM: HyperX Fury Black 2x8GB DDR4 3466MHz @ 14-15-14-30-44-1
GPU: ASUS Dual GeForce® GTX 1660 SUPER™ 6GB
SSD: Adata XPG SX8200 Pro M.2 512GB
STORAGE: 1TB WD Blue
PSU: Seasonic Focus Plus Gold 550W
MONITOR: AOC 24G2U/BK @144Hz
MOUSE: Logitech G403 Prodigy

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"