Sony Bravia KDL-55W755C

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Užívateľov profilový obrázok
soviet10
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2010, 18:31

Sony Bravia KDL-55W755C

Príspevok od užívateľa soviet10 » Št 17. Nov, 2016, 20:14

Zdar pánove, už si naozaj neviem rady, tak sa skúsim opýtať tu, či by ste mi nevedeli pomôcť. Asi pred dvoma mesiacmi som zakúpil TV Sony Bravia KDL-55W755C, keďže výrobné nastavenie mi moc nevyhovovalo, tak som po prebrúzdaní netu a svojho oka nastavil farebnosť a ostatné veci podľa seba a všetko by bolo OK, lenže keď TV vypnem a po čase znovu zapnem, tak síce tieto moje nastavenia tam sú uložené, no TV naštartuje akoby v pôvodných farbách a nastaveniach, až keď zmením, napr. iný druh vstupu alebo telku rýchlo ešte raz vypnem a hneď zapnem tak je to až potom v poriadku. Neviete náhodou niekto, čo by s tým mohlo byť alebo ako na to? Lebo už ma to celkom rozčuľuje i keď to nie je dáka závažná chyba a inak soft som aktualizoval na najnovší.
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: Fortron FSP EP 1000VA, LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"

Dunar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1251
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Sony Bravia KDL-55W755C

Príspevok od užívateľa Dunar » Pi 18. Nov, 2016, 18:50

Nemaš tam obchodny mod? Eko mod maš vypnuty?

Užívateľov profilový obrázok
soviet10
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2010, 18:31

Re: Sony Bravia KDL-55W755C

Príspevok od užívateľa soviet10 » Pi 18. Nov, 2016, 22:17

No Eko mód by mal byť vypnutý a ak pod obchodným módom myslíš to: Nastavenie režimu pre maloobchod, tak to je tiež vypnuté alebo si myslel ešte niečo iné?
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: Fortron FSP EP 1000VA, LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"

Dunar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1251
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Sony Bravia KDL-55W755C

Príspevok od užívateľa Dunar » So 19. Nov, 2016, 07:49

Hej. Je tam obchodny (prezentacny mod) a domaci mod prip. este hotelovy. Je to model od modelu. A ten TV sa sprava v tych modoch rozne. Napr. v tom obchodnom sa kazde nastavenia po case resetuju. Tak ci tam nemas nahodou nastavene nieco take.

Ono to bude asi nejaka podobna kulisarna. Nejake nastavenie.

Užívateľov profilový obrázok
soviet10
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2010, 18:31

Re: Sony Bravia KDL-55W755C

Príspevok od užívateľa soviet10 » Ne 20. Nov, 2016, 19:42

Tak celý včerajšok aj dnešok som strávil nad tým a povypýnal všetko, čo sa len dalo a pokladal som aspoň za trošku možné, že to má na to vplyv ale nepomohlo, tak už fakt neviem :-(
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: Fortron FSP EP 1000VA, LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"

Dunar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1251
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Sony Bravia KDL-55W755C

Príspevok od užívateľa Dunar » Po 21. Nov, 2016, 07:56

Podla mna nejaka kombinacia nastaveni. Ono vie byt toto dost zaludne. Skusil by som napisat priamo Sony.

Užívateľov profilový obrázok
soviet10
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2010, 18:31

Re: Sony Bravia KDL-55W755C

Príspevok od užívateľa soviet10 » Št 24. Nov, 2016, 19:50

Tak nedalo mi to a skúšal som aj nejaké tie rôzne kombinácie, no bezúspešne. Takže to bude asi ozaj dosť záludne a silno rozmýšľam o tej tvojej rade napísať priamo do Sony. Len mám obavy, či by som im vôbec vedel popísať ten môj problém a ešte k tomu v angličtine, keďže ja ju ovládam asi ako prvák na ZŠ a dať to len niekde do translatora mám obavy, že by bol preklad nebol moc správny. Tak prípadne ešte skúsim pohľadať nejakú dobrú dušu, čo by mi s tým vedela poradiť a uvidíme a ešte raz dík za rady.
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: Fortron FSP EP 1000VA, LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"

Dunar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1251
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Sony Bravia KDL-55W755C

Príspevok od užívateľa Dunar » Pi 25. Nov, 2016, 07:45

Ved napis najprv nasmu alebo ceskemu zastupeniu.

Užívateľov profilový obrázok
soviet10
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2010, 18:31

Re: Sony Bravia KDL-55W755C

Príspevok od užívateľa soviet10 » St 22. Mar, 2017, 00:22

Tak napísal som, ako si mi radil na to naše zastúpenie ale nakoniec ma odtiaľ odporúčali na najbližší autorizovaný servis, kde zhodnotili, že toto by mohla robiť zlá základná doska v TV a preto nevie udržať tie farby ako má. Tak TV putoval na reklamáciu a už sa i vrátil s vymenenou základnou doskou avšak robí to stále to isté, tak posledné zistenie je, že by to predsa len nakoniec mohla byť softwarová chyba a mám počkať na najnovšiu aktuálizáciu. Ale čo som si ešte po výmene tej základnej dosky všimol a chcem sa opýtať je to, či to nejak nevadí a riešiť to alebo nie? Lebo síce sa jedná o TV model KDL-55W755C ale dosku tam asi zamenili z modelu KDL-43W805C, keďže v info Tv vypisuje teraz, že sa jedná o tento model.
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: Fortron FSP EP 1000VA, LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"

Dunar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1251
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Sony Bravia KDL-55W755C

Príspevok od užívateľa Dunar » Št 13. Apr, 2017, 07:13

Sice dost po funuse ale odpoviem. To je hardverovo rovnaky TV, takze to nevadi nicomu.
Zeby to bol sw problem sa mi nezda. Nikto iny nic take nehlasi.

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"