LG plasma + htpc bios = cudne zvuky z TV :/

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Užívateľov profilový obrázok
Max_com
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 562
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

LG plasma + htpc bios = cudne zvuky z TV :/

Príspevok od užívateľa Max_com » So 31. Jan, 2015, 15:36

Caute chalani, mam kua blby problem. vcera som pripojil HTPC k mojej Plazme LG 60PB560V. dnes rano som si povedal ze idem este do biosu zmenit rychlost ventilatoru a v sekunde ako sa zapol bios (alebo uz pri tom ako som dal reboot systemu) zacala telka vydavat velmi cudne zvuky (bzucanie + meni sa freqvencia toho bzucania) prve som si myslel ze to ten HTPC tak som to rychlo vypol a hned na to som vypol aj TV. ale ked som zapol TV samotnu tak bzucala zase aj pri Antene, hned od startu. a nie je to moc pekny zvuk. som dost vystraseny z toho co sa mohlo dojebat, alebo co to ma znamenat :? neviete pomoct? nechapem tomu. :cry:
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Phenom II X4 965 BE november 2009
MB: Gigabyte 970A-UD3 AM3+ oktober 2011
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz lowprofile oktober 2011
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz lowprofile december 2014
GPU: Asus STRIX R9 380X august 2016
SSD: Crucial M4 128GB december 2012
HDD: WD Purple 2TB october 2014
CASE: Fractal Design Define R4 Arctic White december 2012
PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 jún 2015
FAN: CoolerMaster Hyper 212+ oktober 2011
AUDIO: M-Audio BX5 D2 + HiFime Sabre 9018 USB DAC | Samson SR850
WORK: Takstar PRO80 + Asus Xonar U3
Spoiler: ukázať
TV: 60" LG 60PB560V plazma
HTPC: ASUS J1800I-C
CASE: Spire PowerCube 300W
RAM: Crucial SO-DIMM 4GB
DISC: SanDisk Ultra Fit 32GB KodiBuntu 14.1 “Helix”
NAS: WD My Cloud EX2
HDD: WD Red 4TB marec 2016
HDD: WD Red 2TB december 2012

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4158
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: LG plasma + htpc bios = cudne zvuky z TV :/

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 03. Feb, 2015, 20:52

ak to mas pripojene cez hdmi tak si to velmi neviem predstavit, ale je mozne ze pc ti pri biose vyslal do tv nejaky nestandardny zvukovy signal ktory v nom odpalil nejake obvody...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Max_com
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 562
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: LG plasma + htpc bios = cudne zvuky z TV :/

Príspevok od užívateľa Max_com » St 04. Feb, 2015, 00:15

zazrak, po tom co som to pocul som ju odpijil a ani som nemal cas ju zapnut par dni.. a teraz ked som isiel nahrat ten zvuk tak zrazu bolo vsetko v poriadku :red: cudne ale super
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Phenom II X4 965 BE november 2009
MB: Gigabyte 970A-UD3 AM3+ oktober 2011
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz lowprofile oktober 2011
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz lowprofile december 2014
GPU: Asus STRIX R9 380X august 2016
SSD: Crucial M4 128GB december 2012
HDD: WD Purple 2TB october 2014
CASE: Fractal Design Define R4 Arctic White december 2012
PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 jún 2015
FAN: CoolerMaster Hyper 212+ oktober 2011
AUDIO: M-Audio BX5 D2 + HiFime Sabre 9018 USB DAC | Samson SR850
WORK: Takstar PRO80 + Asus Xonar U3
Spoiler: ukázať
TV: 60" LG 60PB560V plazma
HTPC: ASUS J1800I-C
CASE: Spire PowerCube 300W
RAM: Crucial SO-DIMM 4GB
DISC: SanDisk Ultra Fit 32GB KodiBuntu 14.1 “Helix”
NAS: WD My Cloud EX2
HDD: WD Red 4TB marec 2016
HDD: WD Red 2TB december 2012

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: LG plasma + htpc bios = cudne zvuky z TV :/

Príspevok od užívateľa Shatterhand » St 04. Feb, 2015, 01:04

Fajn že sa to poriešilo.
@molnart: Hm...rozmýšľam nad tým už dlhšie, ale to čo si povedal si fakt neviem predstaviť. Odkedy bios vysiela neštandartné zvukové signály čo odpaľujú obvody na zariadení mimo základnej dosky?
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LG plasma + htpc bios = cudne zvuky z TV :/

Príspevok od užívateľa shiro » St 04. Feb, 2015, 10:15

kravina. bios nevie o zvukovke ci zvuku cez hdmi nic, dokaze maximalne ovladat speaker na doske.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Max_com
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 562
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: LG plasma + htpc bios = cudne zvuky z TV :/

Príspevok od užívateľa Max_com » St 04. Feb, 2015, 20:14

ale ako zvuk to bol vazne vystrasujuci .. fakt som si myslel ze mam v prdeli TV lebo to pokracovalo ked som zapol TV na druhy pokus.. nwm co to bolo.. ale tak napr. mal som to prepojene cez 10m hdmi kabel ktory bol skruteny pri predlzovacke.. + kopu inych kablov z htpc okolo toho, este pri tom nejake kovy od LG ktore sa mali pripnut okolo toho kablu od telky,.. mohlo to byt, hocico.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Phenom II X4 965 BE november 2009
MB: Gigabyte 970A-UD3 AM3+ oktober 2011
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz lowprofile oktober 2011
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz lowprofile december 2014
GPU: Asus STRIX R9 380X august 2016
SSD: Crucial M4 128GB december 2012
HDD: WD Purple 2TB october 2014
CASE: Fractal Design Define R4 Arctic White december 2012
PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 jún 2015
FAN: CoolerMaster Hyper 212+ oktober 2011
AUDIO: M-Audio BX5 D2 + HiFime Sabre 9018 USB DAC | Samson SR850
WORK: Takstar PRO80 + Asus Xonar U3
Spoiler: ukázať
TV: 60" LG 60PB560V plazma
HTPC: ASUS J1800I-C
CASE: Spire PowerCube 300W
RAM: Crucial SO-DIMM 4GB
DISC: SanDisk Ultra Fit 32GB KodiBuntu 14.1 “Helix”
NAS: WD My Cloud EX2
HDD: WD Red 4TB marec 2016
HDD: WD Red 2TB december 2012

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4158
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: LG plasma + htpc bios = cudne zvuky z TV :/

Príspevok od užívateľa molnart » St 04. Feb, 2015, 23:41

Shatterhand napísal:Fajn že sa to poriešilo.
@molnart: Hm...rozmýšľam nad tým už dlhšie, ale to čo si povedal si fakt neviem predstaviť. Odkedy bios vysiela neštandartné zvukové signály čo odpaľujú obvody na zariadení mimo základnej dosky?
no moze tam byt napr. nejaky bug a ked v biose nastavujes napr. nieco co sa tyka onboard gpu tak cez hdmi pojde nejaky signal/napatie ktore odpali nejaky obvod v telke. alebo kludne aj staticka elektrina. ale to len fabulujem, preto som pisal ze vemi si to predstavit neviem, ale napr. volakedy strasne davno som mal prepojeny vystup zvukovky chinch kablom do hifiveze a dopadlo to tak ze najeko mi to odpalilo jeden zvukovy nakal...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"