Samsung TV + UPC setup box + využitie dual tuneru

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Užívateľov profilový obrázok
lsr
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 89
Dátum registrácie: Po 07. Nov, 2005, 20:00

Samsung TV + UPC setup box + využitie dual tuneru

Príspevok od užívateľa lsr » Ut 02. Dec, 2014, 12:54

Zdravím, rád by som vás požiadal o radu.
Včera som rozbalil a nainštaloval "smartTV" samsung h6700 a do neho zapojil základný set up box od UPC.
Na moje zdesenie som zistil že tento set up box si tak ako doteraz žije vlastným životom a TV využíva iba ako zobrazovadlo.
Znamená to že nemôžem prepínať kanály s ovládačom od TV, nefunguje PIP, Guide, EPG na TV a vlastne žiadna z daných funkcií televízora. Pokus o nastavenie ovládania set up boxu ovládačom od TV zlyhal a ja rozmýšlam ako môcť používať funkcie TV za ktoré som si zaplatil.
Pomohla by výmena Setup boxu za CA modul od UPC? potom by už tv programy boli "akože priamo v TV" a všetko by fungovalo??
ďalej by mi niekto múdry mohol vysvetliť aké benefity pre mňa plynú z dual tuneru ak zoberieme do uvahy že do tv ide signál iba z jedného SETUP boxu, resp (ak to vymením) CA modulu.
dual tuner znamená že tam môžem mať zapojené napr set up box + sateliť atď, alebo to funguje tak ako som si predstavoval že zapojim jeden zdroj signálu a budem si náhrávať jeden program a druhý sledovať.

Ospravedlňujem sa za komplikované rozpísanie problému, no verím že pochopíte o čom hovorím. ďakujem veľmi pekne

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1889
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Samsung TV + UPC setup box + využitie dual tuneru

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Ut 02. Dec, 2014, 14:03

ano ten CI modul ti umozni pouzivat kartu priamo v TV a teda kanaly naladis priamo v TV. neviem ako je to s UPC, no na satelite ked pozeram hnoj, mozem nahravat jedine kanaly na rovnakom transponderi (co pri kablovke asi nefunguje rovnako). tiez CI modul certifikovany SkyLinkom je zlo, za ktore by mali strielat tych co to oznacia "SkyLink compatible/ready" lebo ja mam uz 4. modul a kazdy ma nejaky problem .. bud pomaly prepina, alebo straca dekodovacie kluce, alebo nabieha 5 minut .. no hroza :furious2:
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15346
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Samsung TV + UPC setup box + využitie dual tuneru

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 02. Dec, 2014, 16:12

Ano, CA modul ti umozni menit kanaly priamo na TV. Co sa tyka dualneho dekodovania, nuz to je dobra otazka. Ja som sa na to raz kvoli PCI-E karte ktora ma DVB-C/T tunery, ale iba jeden CA modul na to pytal a odpoved aspon vtedy (januar 2013) bola :
ca modul nemá obmedzené streamy, pokiaľ máte dva DVB-C tunery tak ich cez ca modul môžete využiť oba. Streamy závisia len od zariadenia v ktorom máte ca modul. V prípade ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať.

Užívateľov profilový obrázok
lsr
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 89
Dátum registrácie: Po 07. Nov, 2005, 20:00

Re: Samsung TV + UPC setup box + využitie dual tuneru

Príspevok od užívateľa lsr » Št 04. Dec, 2014, 22:04

takže CL modul vyriešil problém :)
akurát stále asi nerozumiem "dual tuneru"... znamená to že musím mať zo steny pripojené 2 samostatné káble do TV nato aby dual tuner fungoval.
popravde neviem či má niekto 2 vývody na TV signál. ja osobne mám 1 prípojku na internet, jednu na digitálnu televiziu a druhé je klasická káblovka na ktorej sú len základne programy. mám tomu rozumieť tak že fantastický dual tuner mi umožní mať digitálne vysielanie a káblovku? to je sklamanie

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15346
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Samsung TV + UPC setup box + využitie dual tuneru

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 04. Dec, 2014, 22:34

No to sa musis pozriet dozadu :). 2 tunery mozu byt technicky napojene na jeden antenny kabel, je to to iste ako keby si dal ty rozdelovac signalu a natiahol 2 kable.

Užívateľov profilový obrázok
lsr
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 89
Dátum registrácie: Po 07. Nov, 2005, 20:00

Re: Samsung TV + UPC setup box + využitie dual tuneru

Príspevok od užívateľa lsr » Št 04. Dec, 2014, 22:49

konektory na pripojenie tv signálu sa volajú:
1x satelite sub, 1x satelite main, 1x air/cable

mojím sedliackym rozumom tomu chápem tak že vzhľadom nato že je tam iba jedna prípojka na CABLE, malo by to fungovať s jedným pripojeným káblom.
môže byť problém že je to skrátka technicky blokované priamo UPC?

faktom je že nahrávanie 1 programu a sledovanie druhého som ešte neskúšal (to je priorita), no napríklad PIP mi nefunguje. malé okienko naskočí, zobrazuje názvy kanálov, no žiadny obraz...

(pardon ak vysvetlujem mierne zmateno :) )

edit:

práve som zistil že pri funkcií PIP fungujú len "neplatené programy" tj stv,markiza, joj a iné základné. to asi znamená že je to blokované od UPC a teda aj pri nahrávaní budem a sledovaní niečoho iného budem obmedzovaný

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15346
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Samsung TV + UPC setup box + využitie dual tuneru

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 04. Dec, 2014, 23:22

Asi tak. Takze CA modul zvlada dekodovat iba jeden kanal.

Užívateľov profilový obrázok
lsr
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 89
Dátum registrácie: Po 07. Nov, 2005, 20:00

Re: Samsung TV + UPC setup box + využitie dual tuneru

Príspevok od užívateľa lsr » Št 04. Dec, 2014, 23:44

takže som mohol kúpiť o 100e lacnejšiu h6500 a bol by som na tom istom :)))

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"