novy monitor + zrezany obraz

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Užívateľov profilový obrázok
geforceseries
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2011, 19:43
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

novy monitor + zrezany obraz

Príspevok od užívateľa geforceseries » Pi 05. Sep, 2014, 18:46

Caute, po pripojeni monitoru LG Flatron L245WP (24", 1920x1200) sa mi nejak rozhadzal obraz. Z pravej a dolnej strany mam cierne pasy a desktop je posunuty dolava, cize nevidim asi 1/4 lavej casti obrazu. Zhora je tiez kusok zrezany (presahuje). Cital som, ze pri amd treba nastavit overscan na 0, ale v nvidii take nastavienie nevidim. Este doplnim, ze ide o PC v popise. Vedeli by ste mi poradit?
Dakujem


prikladam zopar obrazkov:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
MB: Gigabyte Z97-HD3 rev 2.0 CPU: Intel Core i5 4460 3.2GHz COOLER: Gelid Tranquillo rev 3 RAM: 8GB (Patriot + Kingston) GPU: Gigabyte GTX 960 4GB DVD: Samsung SH-S223L SSD: Crucial BX100 250GB HDD1: Seagate Barracuda 2TB HDD2: Toshiba 4TB other HDDs: WD 640GB, 2xSeagate 1TB ext. HDD: WD 250GB, ADATA 1.5TB PSU: EVGA SuperNOVA 550 G2 550W CASE: Nanoxia Deep Silence 3 LCD: Dell U2718Q 27" 4K OS: WIN 10 keyboard: Logitech Media Keyboard 600 mouse: Razer DeathAdder Elite mousepad: Razer Goliathus Mobile speakers: BOSE Companion TM 2 III headphones: Logitech G533 phone: Samsung Galaxy A8 2018 Notebook: HP ProBook 450 Car:

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7160
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: novy monitor + zrezany obraz

Príspevok od užívateľa valistar » Pi 05. Sep, 2014, 18:51

akym kablom to pripajas?

Užívateľov profilový obrázok
geforceseries
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2011, 19:43
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: novy monitor + zrezany obraz

Príspevok od užívateľa geforceseries » Pi 05. Sep, 2014, 18:53

DVI (PC) - HDMI (monitor)
edit: skusal som aj HDMI - HDMI a robi to to iste
MB: Gigabyte Z97-HD3 rev 2.0 CPU: Intel Core i5 4460 3.2GHz COOLER: Gelid Tranquillo rev 3 RAM: 8GB (Patriot + Kingston) GPU: Gigabyte GTX 960 4GB DVD: Samsung SH-S223L SSD: Crucial BX100 250GB HDD1: Seagate Barracuda 2TB HDD2: Toshiba 4TB other HDDs: WD 640GB, 2xSeagate 1TB ext. HDD: WD 250GB, ADATA 1.5TB PSU: EVGA SuperNOVA 550 G2 550W CASE: Nanoxia Deep Silence 3 LCD: Dell U2718Q 27" 4K OS: WIN 10 keyboard: Logitech Media Keyboard 600 mouse: Razer DeathAdder Elite mousepad: Razer Goliathus Mobile speakers: BOSE Companion TM 2 III headphones: Logitech G533 phone: Samsung Galaxy A8 2018 Notebook: HP ProBook 450 Car:

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20594
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: novy monitor + zrezany obraz

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 05. Sep, 2014, 19:59

a skúsil si to doladiť cez control panel?
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
geforceseries
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2011, 19:43
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: novy monitor + zrezany obraz

Príspevok od užívateľa geforceseries » Pi 05. Sep, 2014, 20:10

Ano skusal som vsetko mozne, ked dam rozlisenie napr. 1920x1080 tak je to na celu obrazovku, ale je to akokeby zoomnute, ze obraz by este pokracoval. Skusal som nastavovat rozne podskenovanie a nadskenovanie, ale nic nepomoha.
MB: Gigabyte Z97-HD3 rev 2.0 CPU: Intel Core i5 4460 3.2GHz COOLER: Gelid Tranquillo rev 3 RAM: 8GB (Patriot + Kingston) GPU: Gigabyte GTX 960 4GB DVD: Samsung SH-S223L SSD: Crucial BX100 250GB HDD1: Seagate Barracuda 2TB HDD2: Toshiba 4TB other HDDs: WD 640GB, 2xSeagate 1TB ext. HDD: WD 250GB, ADATA 1.5TB PSU: EVGA SuperNOVA 550 G2 550W CASE: Nanoxia Deep Silence 3 LCD: Dell U2718Q 27" 4K OS: WIN 10 keyboard: Logitech Media Keyboard 600 mouse: Razer DeathAdder Elite mousepad: Razer Goliathus Mobile speakers: BOSE Companion TM 2 III headphones: Logitech G533 phone: Samsung Galaxy A8 2018 Notebook: HP ProBook 450 Car:

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4340
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: novy monitor + zrezany obraz

Príspevok od užívateľa lacika » So 06. Sep, 2014, 11:27

a ked kliknes pupcek OK/AUTO?
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Užívateľov profilový obrázok
geforceseries
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2011, 19:43
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: novy monitor + zrezany obraz

Príspevok od užívateľa geforceseries » So 06. Sep, 2014, 11:52

Tak len napise bud HDMI 1080p (ked mam HDMI - HDMI kabel) alebo HDMI 480i (ked mam DVI - HDMI kabel)
edit: teraz som vyskusal VGA kabel a ide to vsetko OK na celu obrazovku, ziadne cierna pasy. Na druhej strane kvalita sa mi zda horsia.
MB: Gigabyte Z97-HD3 rev 2.0 CPU: Intel Core i5 4460 3.2GHz COOLER: Gelid Tranquillo rev 3 RAM: 8GB (Patriot + Kingston) GPU: Gigabyte GTX 960 4GB DVD: Samsung SH-S223L SSD: Crucial BX100 250GB HDD1: Seagate Barracuda 2TB HDD2: Toshiba 4TB other HDDs: WD 640GB, 2xSeagate 1TB ext. HDD: WD 250GB, ADATA 1.5TB PSU: EVGA SuperNOVA 550 G2 550W CASE: Nanoxia Deep Silence 3 LCD: Dell U2718Q 27" 4K OS: WIN 10 keyboard: Logitech Media Keyboard 600 mouse: Razer DeathAdder Elite mousepad: Razer Goliathus Mobile speakers: BOSE Companion TM 2 III headphones: Logitech G533 phone: Samsung Galaxy A8 2018 Notebook: HP ProBook 450 Car:

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7160
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: novy monitor + zrezany obraz

Príspevok od užívateľa valistar » So 06. Sep, 2014, 12:07

zjavne monitor posiela zly EDID a tym padom zle komunikuje s driverom... skus fix tu http://www.voetsjoeba.com/misc/edid/ :good:

//ano monitor je v poriadku, len na hdmi vstup posiela divne data. pouzi vga len ako krajne riesenie... :)

Užívateľov profilový obrázok
geforceseries
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 55
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2011, 19:43
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: novy monitor + zrezany obraz

Príspevok od užívateľa geforceseries » So 06. Sep, 2014, 15:26

valistar - obrovska vdaka tebe :good: :good: :good: :cool: :cool: :cool:
Presne podla navodu sa mi to podarilo opravit. Este raz DAKUJEM.
MB: Gigabyte Z97-HD3 rev 2.0 CPU: Intel Core i5 4460 3.2GHz COOLER: Gelid Tranquillo rev 3 RAM: 8GB (Patriot + Kingston) GPU: Gigabyte GTX 960 4GB DVD: Samsung SH-S223L SSD: Crucial BX100 250GB HDD1: Seagate Barracuda 2TB HDD2: Toshiba 4TB other HDDs: WD 640GB, 2xSeagate 1TB ext. HDD: WD 250GB, ADATA 1.5TB PSU: EVGA SuperNOVA 550 G2 550W CASE: Nanoxia Deep Silence 3 LCD: Dell U2718Q 27" 4K OS: WIN 10 keyboard: Logitech Media Keyboard 600 mouse: Razer DeathAdder Elite mousepad: Razer Goliathus Mobile speakers: BOSE Companion TM 2 III headphones: Logitech G533 phone: Samsung Galaxy A8 2018 Notebook: HP ProBook 450 Car:

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"