PLAZMA - vypaleny obraz

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2848
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa GASPi » Ut 17. Jún, 2014, 08:23

Vcera mi teda konecne dosla nova plazma - Panasonic TX-P55ST60E. Vsetko je v poriadku, AVSAK na moje nemile prekvapenie je na nej vypaleny obraz, ktory ani po 4h pozerania nezmizol.
V lavom hornom roku je vidiet "HDMI1", teda info, ktore vidno iba pri prepinani vstupov. Toto ani nechapem ako je mozne, ze sa vypalilo.
A taktiez v hornej casti je nejaky zle citalelny napis. Spodne 2/3 obrazovky su bez problemov.
Pytam sa znalych, da sa stym nieco robit?
Som myslel, ze tieto nove modely uz tak silno netrpia tymto neduhom. Dnes rano som spustil funkciu "cistiaci pruh", tak uvidime ako to bude vyzerat po par hodinach. Osobne vsak tomu velku sancu nedavam :(.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
trojan4x4
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1949
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Bydlisko: Nitra - Vráble (22)

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa trojan4x4 » Ut 17. Jún, 2014, 08:26

pravdepodobne si chytil nejaký vystavený model na ktorý niekto dlho na predajni sral ... skús ešte ten čistiaci pruh, to občas pomôže, no ak sa jedná o dlhodobé vypalovanie konkrétnych bodov, tak tomu možno nebude pomoci... :-(
Spoiler: ukázať
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
RAM ► Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600Mhz
GPU ► AMD MSi R9 280X OC Edition
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
PSU ► Cooler Master RS-700W
CSE ► Zalman Z11+
PHO ► Nokia Lumia 930 32GB WP8.1
I AM FX =

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2848
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa GASPi » Ut 17. Jún, 2014, 08:29

Zabudol som spomenut, ano ide o vystaveny model z predajne.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
xsi69
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3598
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa xsi69 » Ut 17. Jún, 2014, 09:00

Ak je možnosť, tak by som ho vrátil.
Kamarát kúpil rok jazdenú plazmu a v ľavom hornom rohu má vypálené logo markízy :laugh:
Spoiler: ukázať
PC:
CPU/Cooler: i5-4670K 3,4ghz@4,7Ghz 1,4V + Alpenföhn Brocken 2+XF140
MB: Asrock Z87M-Extreme4
RAM: 2x8gb Crucial Ballistix tactical@2133mhz 10-9-10-24 T1 1,4V
GPU: 1070ti Asus Turboblower
SSD: Samsung 840 EVO 250gb
HDD: 2x WD RED 3TB 2Tb v Raid 0 a zvyšné 2Tb v Raid 1 -oba osadené v silentmaxxoch
PSU: Superflower Golden King 550w 80+platinum
CASE: Fractal Arc Mini
LCD: AOC Q3279VWF
Audio: Xonar DX , Microlab B77+solo6c , Fiio X3 64gb , Sony MDR-1R , Xiaomi Hybrid pro
OS: Win 10
Cooling: 4x120mm fractal silent@350rpm, cryorig XF140@ 400rpm, Enermax tb silence@ 300rpm, SS he01 140x38mm fan @ 400rpm

NB: HP elitebook 830 G5
CPU: i7 8550u
RAM: 32gb
GPU: Intel 620
SSD: 1tb nvme
LCD: fHD sureview
LTE: áno


Phone: Xiaomi mi8 128gb weekly rom

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ut 17. Jún, 2014, 09:14

ja by som to automaticky vratil.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
trojan4x4
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1949
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Bydlisko: Nitra - Vráble (22)

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa trojan4x4 » Ut 17. Jún, 2014, 09:16

Dle mého názoru soudruzi, není o čem... Dúfam, že ti na to dali aspoň zľavu. Ale predpokladám, že si to s prepáčením posral, lebo vystavený model si treba vždy nechať predviezť, a to sa týka všetkého sortimentu...

Treba to riešiť hneď...
Spoiler: ukázať
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
RAM ► Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600Mhz
GPU ► AMD MSi R9 280X OC Edition
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
PSU ► Cooler Master RS-700W
CSE ► Zalman Z11+
PHO ► Nokia Lumia 930 32GB WP8.1
I AM FX =

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4340
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa lacika » Ut 17. Jún, 2014, 09:37

vystavnu plazmu nikdy.. lebo ne nej ostavaju duchovia.
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7160
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa valistar » Ut 17. Jún, 2014, 09:43

normalne maju plazmy nejaky setriaci mod ktory napr. vypne tv ked detekuje staticky obraz nejaky dlhy cas -> je mozne ze v predajni ho mali vypnuty a stalo sa ti toto po x hodinach (mozno dnoch) rovnakeho obrazu :rolleyes: . urcite vratit.

Užívateľov profilový obrázok
trojan4x4
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1949
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Bydlisko: Nitra - Vráble (22)

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa trojan4x4 » Ut 17. Jún, 2014, 09:47

BuBu :laugh:

btw. mám doma plazmu už asi 3tí rok a zatiaľ ( klop klop ) nebadám na tom žiadnych duchov... tak si nechcem predstaviť ako dlho, respektíve čo na nej bolo púšťané. Najviac plazmy trpia vtedy ak sú napojené na PCčko...
Spoiler: ukázať
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
RAM ► Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600Mhz
GPU ► AMD MSi R9 280X OC Edition
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
PSU ► Cooler Master RS-700W
CSE ► Zalman Z11+
PHO ► Nokia Lumia 930 32GB WP8.1
I AM FX =

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 9802
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa Andre » Ut 17. Jún, 2014, 10:39

cistiaci pruh skus pustit na par hodin s normal modom, vypeckovanym kontrastom a panel luminance-high
ak nie tak vratit
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2848
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa GASPi » Ut 17. Jún, 2014, 11:01

Cistiaci pruh pusteny, len teda nie s tymi dodatocnymi vecami, co si tu andrej pisal.
Uvidim po prichode domov. Samozrejme to riesim uz s predajcom.
V predajni som vypaleny obraz nejako neriesil, kedze ako som uz pisal, nove generacie by permanentnym vypalenim trpiet nemali.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
Visa
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 33
Dátum registrácie: Po 09. Jún, 2014, 11:15
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa Visa » Ut 17. Jún, 2014, 11:46

urcite vratit...ani by som neriesil dake cistiace rezimy
PC: CPU:i5-2400MB:Gigabyte GA-B75M-D3HRAM:Adata Gamming Series & XPG 12GB (2x2+2x4GB) 1333MHz DDR3GPU:GTX 650 Ti Boost 2GB GDDR5HDDs:OCZ Vertex 4 120GB, Kingston SSD 120GBODD:Samsung DVD-RW LSPSU:OCZ ModXStream-PRO 500WCase:Fractal Design Define MiniKeyboard:Roccat ARVOMice:Logitech RX1500 & Razer AbyssusMonitor:Asus VH242Repro:RedStar RS-205NB:noneMT:iPhone 4S 8GB black

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2848
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa GASPi » St 18. Jún, 2014, 08:19

Uz sa to riesi, potom dam vediet ako som dopadol.
Inak po 10h cistiaceho pruhu je minimalna zmena.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa mp3turbo » St 18. Jún, 2014, 09:31

samozrejme, ked to dva roky predtym svietilo rovnako :)

vies ono sa to nezda, ale takych dobrych 12 hodin v predajni denne za pol roka natoci tolko co ty a ja za sest rokov dohromady. A to nehovorim ze niektore telky v niektorych prevadzkach idu 24 hodin nonstop lebo to chlapci proste nevypinaju.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2848
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: PLAZMA - vypaleny obraz

Príspevok od užívateľa GASPi » St 16. Júl, 2014, 08:48

Po dlhej dobe trapenia je problem dorieseny. Doma cisto nova 55ST60 a je pokoj :). To sa mi tusim podarilo najst posledny kus na SR :D.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"