Monitor sa zapne, no nic nezobrazuje

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4755
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Monitor sa zapne, no nic nezobrazuje

Príspevok od užívateľa dendroid » Ne 29. Júl, 2018, 17:52

Ahojte,

Mam problem so svojim prastarym monitorom Samsung Syncmaster 940NW. Monitor sa sice zapne a svieti aj kontrolka po zapnuti PC spravne, teda prestane blikat a rozsvieti sa, no monitor nezobrazuje nic ... Je nieco, co by som mohol vyskusat ?

Monitor nebol zapnuty 2 roky, mohlo sa nieco posrat tym, ze stal ladom ? Aj ked mne osobne to logiku nedava velmi ...

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2762
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Monitor sa zapne, no nic nezobrazuje

Príspevok od užívateľa eSsay » Ne 29. Júl, 2018, 18:39

Skús pripojiť monitor na iný PC/notebook, poprípade aj s iným VGA káblom.

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4755
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Monitor sa zapne, no nic nezobrazuje

Príspevok od užívateľa dendroid » Ne 29. Júl, 2018, 18:51

Taketo srandicky som samozrejme poskusal, aj VGA kabel prave teraz aj napajaci kabel aj notas ...

S druhym monitorom to vsetko nabehlo OK.

Nerozumiem tomu, isiel bez problemov, PC som nepouzival 2 roky, lebo je to GTA V PC :D. Sem-tam som ho zapol s druhym monitorom a tento veteran moj z cias mladi pekne zabaleny, nech sa na neho neprasi ... Siel bez problemov, clovek to uskladni, zapne po 2 rokoch a co nevidi ?

Nic nevidi :D Skoda ho, postacoval mi a obraz mal stale dobry, nikdy nebol extra pouzivany ...

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6513
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Monitor sa zapne, no nic nezobrazuje

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 29. Júl, 2018, 19:55

Materialy, a z nich vyrobene suciastky starnu, hlavne kondenzatory zvyknu (aj casom, nielen teplom) vysychat.
Takisto pajka, ktora musi mat kvoli RoHs nariadeniu EU menej olova, tiez nieje to, co byvala = studenaky.
Nieje comu nerozumiet.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4755
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Monitor sa zapne, no nic nezobrazuje

Príspevok od užívateľa dendroid » Ne 29. Júl, 2018, 21:14

No hej, to dava logiku, tiez som nad tym uvazoval, ci to nebude tym ... Otazka znie, moze tomu uskodit to, ze to clovek nezapina pravidelne ?

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1368
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Monitor sa zapne, no nic nezobrazuje

Príspevok od užívateľa patro16 » Ne 29. Júl, 2018, 23:07

zalezi akemu komponentu, ale ked si vezmeme tie kondiky, tak tym je to takmer fuk (samzrejme hra tam ulohu aj teplota) ci to dva roky zapinas alebo to dva roky lezi bokom, ked su to shity a budu mat vyschnut tak vyschnu tak ci tak...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
Kublajz
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Pi 07. Mar, 2008, 14:00

Re: Monitor sa zapne, no nic nezobrazuje

Príspevok od užívateľa Kublajz » Pi 07. Sep, 2018, 22:17

Zapni LCD a daj úplne k LCD panelu baterku - svietidlo a uvidíš či odišlo len podsvietenie a možno panel zobrazuje ďalej.
Ak odišlo podsvietenie, dá sa to nahradiť LED podsvietením ale je nutné samostatné napájanie 12V. Už som vrátil z kremíkového
neba LCD aj tak, že som úplne vyhodil napájaciu časť a upravil napájanie priamo z molexu z PC. Opravíme. Som z B.B.

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: Monitor sa zapne, no nic nezobrazuje

Príspevok od užívateľa rulerkelso » Št 13. Sep, 2018, 20:11

Zobrazí sa menu monitora, keď stlačíš tlačítko nastavenia na monitore? (písal si totiž, že monitor sa rozsvieti, no nič nezobrazuje)
Over, si či nemáš nastavený zlý input. Môj monitor má DP a HDMI. Keď prepnem v menu nastavení vstup, ktorý nepoužívam tak vidím na monitore asi to, čo Ty.... teda nič ;)
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4755
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Monitor sa zapne, no nic nezobrazuje

Príspevok od užívateľa dendroid » Ne 16. Sep, 2018, 01:42

Kublajz napísal:
Pi 07. Sep, 2018, 22:17
Zapni LCD a daj úplne k LCD panelu baterku - svietidlo a uvidíš či odišlo len podsvietenie a možno panel zobrazuje ďalej.
Ak odišlo podsvietenie, dá sa to nahradiť LED podsvietením ale je nutné samostatné napájanie 12V. Už som vrátil z kremíkového
neba LCD aj tak, že som úplne vyhodil napájaciu časť a upravil napájanie priamo z molexu z PC. Opravíme. Som z B.B.

Trafil si klinec po hlavicke, doniesol som monitor do roboty a pozrel sa na neho kolega HW developer, zhodou okolnosti robil servisaka v Samsungu, co som sa potom dozvedel ...

Odislo podsvietenie.

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"