CANON 350D - stahovanie RAW

Všetko o digitálnych fotoaparátoch, fotkách, problémoch s nimi ...
Užívateľov profilový obrázok
MajkY
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 594
Dátum registrácie: Po 26. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

CANON 350D - stahovanie RAW

Príspevok od užívateľa MajkY » Po 15. Sep, 2008, 19:10

Zdravim

Nedavno som si kupil CANON 350D
- stahujem cez kabel (citacku nemam). Pichnem kabel skoci wizard a stiahnem obrazky....ale stiahne mi to iba JPGcka. Ako sa daju stiahnut RAWka ? Ked otvorim kartu v PC tak tam vidno len nejake adresare bez obsahu, cize manualne si ich len tak nestiahnem. Instaloval som aj software z CDcka, ale nejak som nepochodil. Na oficialnej stranke som nasiel nejaku zaplatu na RAWka...ale ako ich stiahnem ?...

HELP !!! :)
PC1: 2500K@4,5GHz/passive NOCTUA NH-D14 | 8GB | GIGABYTE 7850@1090/5700 2GB | 128GB SSD/1TB/NAS DS212j 2x1TB | ASUS P8P67-M PRO | Corsair HX 520 | Cooltek U3 | 22" Dell 2209WA
PC2: 2120@3,5GHz/active Gelid Tranquillo | 8GB | ASUS 6850 2GB | 1TB | ASUS P8Z77-V LX | Corsair VX 450 | Thermaltake Soprano | 23" LG Flatron IPS231
PC3: 8400@3,16GHz/DELL OPTIPLEX 755 SFF | 6GB | GTX 750 incoming ? | 64GB SSD | 17" Dell

In Kenpachi we belive!

Užívateľov profilový obrázok
MajkY
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 594
Dátum registrácie: Po 26. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: CANON 350D - stahovanie RAW

Príspevok od užívateľa MajkY » Po 15. Sep, 2008, 21:34

nikto ??? :(
PC1: 2500K@4,5GHz/passive NOCTUA NH-D14 | 8GB | GIGABYTE 7850@1090/5700 2GB | 128GB SSD/1TB/NAS DS212j 2x1TB | ASUS P8P67-M PRO | Corsair HX 520 | Cooltek U3 | 22" Dell 2209WA
PC2: 2120@3,5GHz/active Gelid Tranquillo | 8GB | ASUS 6850 2GB | 1TB | ASUS P8Z77-V LX | Corsair VX 450 | Thermaltake Soprano | 23" LG Flatron IPS231
PC3: 8400@3,16GHz/DELL OPTIPLEX 755 SFF | 6GB | GTX 750 incoming ? | 64GB SSD | 17" Dell

In Kenpachi we belive!

Užívateľov profilový obrázok
Matusak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1346
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: CANON 350D - stahovanie RAW

Príspevok od užívateľa Matusak » Po 15. Sep, 2008, 21:40

neukazuje ti to na tej karte .cr2 (niesom si isty ci 350d foti raw ako .cr2) pokial ti to neukazuje na karte tak tam asi neni to rawko, teda myslim vo windowse na karte... popripade skus na inom kompe, ja ked som mal na karte .cr2 spolu s jpg, tak mi to nechce niekedy otvarat a musim cez druhy komp... skus eos utility na stahovanie fotiek
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3647
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: CANON 350D - stahovanie RAW

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Št 18. Sep, 2008, 20:57

najhorsi sposob ako stahovat fotky z fotaku :)

preco si nekupis citacku kariet, stoji to 300,- a mas tam citacku na vsetko.

ok, k problemu.

ked ja taham cez kabel fotky tak mi to stiahne aj rawka
v setupe si nastav comunication na Print/PTP
potom to das stiahnut cez Microsoft Scanner and Camera Wizard

nacita ti to vsetky obrazky a potom si vyberes ktore chces ulozit

trva to ale dost dlho.
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
MajkY
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 594
Dátum registrácie: Po 26. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava

Re: CANON 350D - stahovanie RAW

Príspevok od užívateľa MajkY » Št 18. Sep, 2008, 21:29

vyskusam... ale asi pojdem kupit citacku... dajte tip na nejaku fajn :)
PC1: 2500K@4,5GHz/passive NOCTUA NH-D14 | 8GB | GIGABYTE 7850@1090/5700 2GB | 128GB SSD/1TB/NAS DS212j 2x1TB | ASUS P8P67-M PRO | Corsair HX 520 | Cooltek U3 | 22" Dell 2209WA
PC2: 2120@3,5GHz/active Gelid Tranquillo | 8GB | ASUS 6850 2GB | 1TB | ASUS P8Z77-V LX | Corsair VX 450 | Thermaltake Soprano | 23" LG Flatron IPS231
PC3: 8400@3,16GHz/DELL OPTIPLEX 755 SFF | 6GB | GTX 750 incoming ? | 64GB SSD | 17" Dell

In Kenpachi we belive!

Užívateľov profilový obrázok
ANDYMAN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: St 09. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Senec (33)
Kontaktovať užívateľa:

Re: CANON 350D - stahovanie RAW

Príspevok od užívateľa ANDYMAN » Št 11. Dec, 2008, 15:12

napadla ma jedna vec, mozno je to nezmysel.
Ak sa ti fotka ulozi vo fotaku ako *.jpg tak znej uz ani fotak ani ziaden soft *.raw nespravi. Nemas niekde v menu na vyber v akom formate sa fotky ukladaju ?
Intel i7 4790K Delid [ 8-RADS!!! Water Cooling ] Kingston HyperX 32GB ASRock Z87 OC Formula EVGAGTX980Ti Superclocked EK Water Samsung 850EVO RAID-0 HDD cca 10TB Creative SB-Z Asus 4K 32" LED RAZER Deathstalker UltimateLogitech Z5450 THX Enermax Platimax 1500W Corsair 900D ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ D5 X-Res CSQ Pump Phobya DC12-400 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 1x Black Ice GT Stealth 360 1x XSPC RX240 1x AC NexXxoS PRO II 3x AC NexXxoS PRO I 1x HX-CU1401V Hose 13/10mm UV Liquid ...

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3647
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: CANON 350D - stahovanie RAW

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Št 11. Dec, 2008, 21:06

jasne ze to tam je..

ale on ma problem ten, ze ked odfoti RAW (CR2) tak ich nemoze najst na karte, a ani mu ich niako nestiahne...

co sa mi vidi ako divna vec, lebo mne to ide normalne, Ja sa preistotu na kartu cez kabel ani nestihnem dostat.. lez to cosik nacita mi vyhodi chybu ze fotak neodpoveda a on chudak nestiha nacitat :D

takze to vidim tak, ze si kup citacku kariet..
http://www.alza.sk/SK/ctecka-karet-cern ... d76394.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Napísať odpoveď

Návrat na "Digitálna Fotografia"