Foto hosting

Všetko o digitálnych fotoaparátoch, fotkách, problémoch s nimi ...
Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Foto hosting

Príspevok od užívateľa MaxMan » Po 25. Jún, 2007, 17:39

Zdravim,

poradte mi nejaky dobry foto hosting. Potrebujem hostovat nejake fotky. Idealne by bolo priamo s nejakym foto albumom alebo nieco podobne. Pripadne nejaky free web hosting s dostatocnym priestorom pre fotky. V tom pripade by som ale potreboval aj nejaky soft na tvorbu foto albumov pre s exportom na web.

Ak niekto o niecom vie, nech poradi.

Dakujem
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Po 25. Jún, 2007, 17:43

picasa web albums (Fast and easy photo sharing from Google) :D
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Snake » Po 25. Jún, 2007, 18:51

alebo photobucket.com
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Wizik
VIP
VIP
Príspevky: 5644
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Nové Mesto (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Wizik » Po 25. Jún, 2007, 19:39

picasa web album, pouzivam ho tiez, mas tam 2GB a je super ...
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Pi 29. Jún, 2007, 13:36

Tak som vyskusal Picasa a je to celkom dobre. Ale posledne 2 dni sa mi neda uploadovat ziadna fotka cez ich soft Picasa.

Vypisuje mi stale: Failed to connect to server. Please try again later.

Kde moze byt chyba?
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2298
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KikoKK » Pi 29. Jún, 2007, 15:15

... niekde pred monitorom alebo za klavesnicou
... uploadujem denne a stale, ziaden problem
... je to jednoduche, rychle, ucelne
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Pi 29. Jún, 2007, 16:18

No mne sa zda ze maju problem oni. Uploadol som tam nejakych 50 fotiek asi 3 dni dozadu. Na dalsi den mi zacalo vypisovat tu hlasku :(
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Pi 29. Jún, 2007, 16:29

Votriem sa do tohto threadu...aky image hosting s moznostou linkovania obrazkov, a aj na cisty obrazok (priamy link) bez nacitania rozhrania stranky? Nieco ako imageshack.us ale s adekvatnou rychlostou...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Scorp
Jánoš Bravo z Brna
Jánoš Bravo z Brna
Príspevky: 2838
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Krankenhaus
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Scorp » Pi 29. Jún, 2007, 20:21

Gudas napísal:Votriem sa do tohto threadu...aky image hosting s moznostou linkovania obrazkov, a aj na cisty obrazok (priamy link) bez nacitania rozhrania stranky? Nieco ako imageshack.us ale s adekvatnou rychlostou...
imho take nie je, lebo reklama pri zobrazeni obrazkov=$$$
potrebujes vlastny hosting, na tieto veci je funpic.de idealny :)
Me like Pentium

Užívateľov profilový obrázok
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2298
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KikoKK » So 30. Jún, 2007, 10:19

Gudas napísal:Votriem sa do tohto threadu...aky image hosting s moznostou linkovania obrazkov, a aj na cisty obrazok (priamy link) bez nacitania rozhrania stranky? Nieco ako imageshack.us ale s adekvatnou rychlostou...
... vsak pisaweb
... ked si nalogovany ako majitel fotkyu, vies ju vlozit ako HTML
... su tam 4 velkosti ... 144, 288, 400 a 800 pixelov
... tu mas priklad najmensieho

<a href="http://picasaweb.google.com/kristian.kr ... 6882"><img src="http://lh6.google.com/kristian.kratochv ... 8.JPG"></a>

EDIT: jaj ... teraz som si uvedomil, bez rozhrania stranky co znamena
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » So 30. Jún, 2007, 11:41

Scorp napísal:...potrebujes vlastny hosting, na tieto veci je funpic.de idealny :)
Diki moc! Zatial to len skusam, ale ide to velmi solidne, na tych par obrazkov hadam nebudem trhat traffic...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » So 30. Jún, 2007, 18:50

Takze s tym pripojenim na picasa je problem asi v ramci nasej siete. Admin nieco menil a vykaslal sa na to :E
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Po 02. Júl, 2007, 18:12

KikoKK napísal:... niekde pred monitorom alebo za klavesnicou
... uploadujem denne a stale, ziaden problem
... je to jednoduche, rychle, ucelne
Mozem sa ta spytat ake mas pripojenie na net?
Dnes som zistil, ze cez DSL od T-COM a dvoch lokalneych providerov to takisto nejde. Oslovil som troch ludi nech vyskusaju Picasa a takisto HF Asistenta a vsetkym vyhadzovalo chybu spojenia so serverom.

Takze chyba bude niekde v spojeni.
Nemoze mat na to vplyv nedavne zhabanie serverov jednej hostingovej spolocnosti?
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Po 02. Júl, 2007, 19:25

Tak som prisiel na to ako sprevadzkovat Picasa v pripade, ze sa nechce napojit na server.

Postup:
v C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts treba dopisat nasledujuci riadok:

72.14.215.99 picasaweb.google.sk

Toto plati len pre ludi zo Slovenska, ktori nepouzivaju zahranicny proxy.

Pre CZ je IP: 72.14.215.104

Avsak aj s CZ IP mi to funguje.

Podla toho co som sa docital na webe, chyba bude v softe Picasa, nakolko v USA tieto problemy nie su. Chyba sa prejavuje v Europe.

Len skoda ze podobny figel nefunguje aj na Happy Foto :(
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Napísať odpoveď

Návrat na "Digitálna Fotografia"