Ako na directX?

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Loooser
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: So 30. Máj, 2009, 21:16
Bydlisko: Slovensko

Ako na directX?

Príspevok od užívateľa Loooser » Ut 11. Dec, 2012, 21:13

:? :? :?

Teraz má takmer každá nová hra podporu Direct X11. Ale ako sa to spúšťa? Alebo prepína na DX9 / DX10 keď má niekto staršiu kartu ktorá DX11 nevie? V nastaveniach hier nič také nie je, možno s výnimkou metra2033 a homefront, inde som to nevidel. Treba niečo prepísať/zmeniť v nejakom súbore hry?

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15723
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Ako na directX?

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 11. Dec, 2012, 21:15

Autodetekcia, konfiguracne subory, nastavenie v hre. Je to vec konkretnej aplikacie, co robi a co ti umozni nastavit. Univerzalne pravidlo neexistuje.

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6272
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: Ako na directX?

Príspevok od užívateľa M1ch4l » Ut 11. Dec, 2012, 22:59

uz som si myslel, ze sa niekto ide pytat na programovanie v DirectX :D

ked ti karta DX11 nevie, tak ti to v DX11 nepojde, ale pojde to v starsich. Uz zalezi konkretne na hre, niekde sa to da prepnut a niekde si to hra detekuje sama, pricom pravdepodobne voli najvyssiu moznu verziu DX.

Napriklad bolo oznamene, ze Crysis 3 pojde len na DX11 grafikach.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 850 Evo 250GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Roccat ARVO, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1466
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako na directX?

Príspevok od užívateľa kramer » Ut 11. Dec, 2012, 23:21

EDIT: Ups som bol pod parou keď som to sem písal a malo to patriť do WOT :facepalm: sorry :red:
Naposledy upravil/-a kramer v St 12. Dec, 2012, 15:57, upravené celkom 2 krát.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB, NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako na directX?

Príspevok od užívateľa Shatterhand » St 12. Dec, 2012, 15:45

kramer - WTF?! :?
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Loooser
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: So 30. Máj, 2009, 21:16
Bydlisko: Slovensko

Re: Ako na directX?

Príspevok od užívateľa Loooser » St 12. Dec, 2012, 16:45

Hmm takže je to individuálne, vždy je to iné, ako som si aj myslel. A konkrétne Battlefield 3 a MOH:warfighter majú autodetekciu?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7621
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako na directX?

Príspevok od užívateľa shiro » St 12. Dec, 2012, 17:21

bud mas extra spustaci subor s verziou v DX11 alebo ma hra autodetekciu. nic ine nema cenu riesit, pretoze ziaden vyrobca hry nebude uzivatela obtazovat nejakym spustanim execka s parametrami ( kde 90% ludi ani nevie o com je rec a chcu sa len zahrat normalne)
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
iOio
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 381
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2011, 19:48
Bydlisko: Trenčín

Re: Ako na directX?

Príspevok od užívateľa iOio » St 12. Dec, 2012, 17:30

BF3 ako aj MOHWF je DX11 hra s tým že DX11 je spätne kompatibilný s DX10 akurát budeš ochudobnený o funkcie DX11 resp. budú vypnuté takže dokáže to bežať aj na DX10 kartách a tým že by si vynútil DX10 v BF3 by si si nijako nepomohol čo sa výkonu týka ak by o to šlo
Spoiler: ukázať
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Dell P2414H + Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 16GB DDR3 Kingston | MSI GTX 1070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx blue

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7321
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Ako na directX?

Príspevok od užívateľa CageJ » St 12. Dec, 2012, 19:03

upravene ovladace podporuju overdrive :).. o funkcnosti mozeme diskutovat ale...(slo to aj nahor, ale samozrejme pre nekompletne instrukcie to blbo)
za cias Pixel shaderov a Vertex shaderov sa to dalo.... teraz neviem, neskusal som..
tusim to vedia ovladace OMEGA pre ATI (aspon vedeli), takze.. ak si si chcel zahrat hru(nativnu DX 9.0) napr. na DX8.1 ale kartu si mal DX9.0c, stacilo zmenit podporu PS a VS na 1.4/1.2 ;)... U unifikovanych jednotkach neviem ako.. jedine tak, ze to podporuje hra.. alebo nejaky ''.cfg''

Napísať odpoveď

Návrat na "Hry a problémy s nimi"