divne sekanie v hre GUN a F.E.A.R

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
hromi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 341
Dátum registrácie: Pi 06. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Blava
Kontaktovať užívateľa:

divne sekanie v hre GUN a F.E.A.R

Príspevok od užívateľa hromi » Ut 20. Mar, 2007, 00:44

Zdravim!
Tento moj problem je skor herneho razu, ale tyka hw podla mna ramky a jej kondicie. Moj pocitac je v popise tak si urobte obraz co je to za masina - nie je to sice nejaky killer, ale na viacere herne tituly mi naozaj postacuje.
Ohladom ramy ide o tento kusok od Kingstonu http://www.ec.kingston.com/ecom/configu ... 0X64C3A/1G
ktory mi podla mojho nazoru robi problemy. Prejdem k opisu problemu:

Masina je pretaktovana tak ako v popise a ramy nechavam na 400Mhz pri 166Mhz delicke a casovani 2,5 a 1T so zvysenym V z 2,73V na 2,8 v Biose. Teraz fakt neviem ci ide o problem disku (Maxtory sa vraj, ze biju s Nforce 4 cipsetom), ale v nieco to musi byt. V hrach ako F.E.A.R, alebo podla mna graficky nenarocnej gamesy GUN pri rozliseni 1280x1024 buD pri nizsich, alebo vyssich detailoch masina neskutocne trha, neustale nieco loaduje z disku a swapuje. Disk neustale blika, ako keby bol hodeny na PIO mod, alebo na najnizsom UDMA - co neni - je na UDMA 133. Myslim si, ze v tom problem nebude hoci nijako som si to nepotvrdil. Potom som sa zacal zaoberat otazkou ci to nebude v rame - ci nebude poskodena a to tak, ze niektore bloky su unaccesible a nevyuzivaju sa tym padom sa z nej realne vyuziva mozno len 512MB. Nerobil som nijaky test na jej overenie ci je v pohode - pocul som o jednom no ten je vraj strasne dlhy a preto by som skusil nieco rychlejsie co by ju otestovalo - pocul som o Sandre no neviem ci je to idealny check. Pri porovnani s benchmarkami FEARU na podobnych zostavach s rovnakou ramkou proste nechapem preco disk tolko loaduje. Tento problem som sa rozhodol vyriesit kupou noveho 1GB modulu a testnut ho bez tohto stareho ci to bude robit. Mozno je to len malou ramkou a pri vyssich rozliseniach a vyssich nastaveniach to proste nestiha. No podla mna 1GB na hru ako GUN - co nedisponuje nijakou zvlast super grafikou to proste staci. Viac budem isto vediet potom ako testnem masinu bez spominaneho modulu. Viem, ze toto nie je gamerske fórum, alebo nemyslite si, ze by slo o problem modulu? Ak jo ako si to potvrdit - hodte do placu nejake tooly no nie nejake divociny co budu cekovat den a noc... nieco rychlejsie. Ak by bol s nou problem tohto typu da sa krasne zreklamovat - Kingston to je dozivotna zaruka. BTW nebude problem trochu s casovanim a zvysenym napatim?
I have no idea - pls help! Question
PSU: Eurocase 500W PFC | MB: Epox EP-8NPA SLi | CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice 2,0 GHz@2,4 GHz | RAM: 2GB, 1T.2,5.3.8.3, 400 Mhz - Kingston VR400X64C3A/1G + Goodram GR400D64L3/1G | HDD: Samsung - 320GB, SpinPoint T Series HD321KJ, 16MB SATA2, Maxtor DiamondMax Plus 9 - 120 GB, 8 MB P-ATA | DVD-R: LG - GSA-H12N, P-ATA | DVD±RW: NEC ND-3520A, P-ATA | SOUND: Sound Blaster Audigy 4 | VGA: Sapphire Radeon X1950 Pro - 256MB 1,2ns GDDR3 | LCD: BENQ FP783, 12ms + webcam&repro | MOUSE+KEYBOARD: Microsoft Reclusa & Microsoft/Razer Habu | COOLER: Arctic Cooling Freezer 64 Pro | FDD: Teac 3.5" | OS: Microsoft Windows XP Pro SP2 ENG | SUPERPI: 40s | 3DMARK06: 4120p (1280x1024, AF)

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Ut 20. Mar, 2007, 01:20

co tak vyskusat nechat vsetko na default ci to aj potom bude trhat?
Dalej vyskusaj disk v HD tachu ci dosahuje rychlost aspon 60Mb/s ako byva zvykom. Ovladace cipsetu pouzi klasicke 6.86 (www. nvidia.com)
Ovladace k VGA ti neporadim lebo mam nVidiu.
Skus este pozret ci ti zbytocne na pozadi windows nebezia nejake procesy. Das start /Spustit /napises MSCONFIG /potvrdis OK/ v zlozke "pri spusteni" povypinas skoro vsetko co sa vypnut da. Mne tam bezi iba antivirak a zvukovka.
Taketo blbosti kludne moze robit aj speedfan (mam snim jednu zlu skusenost)
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
Petrex
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 728
Dátum registrácie: Pi 27. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Dubnica nad Váhom(33)
Kontaktovať užívateľa:

Skus ako prve HDD

Príspevok od užívateľa Petrex » Ut 20. Mar, 2007, 08:35

Nazdar,hlavne snaz cim skor vymenit ten disk,nedavno som riesil velmi cudny problem s doskou s N force 4 a Maxtorom Sata 200gb,,,proste na tom stale nieco blblo,,tak som testoval vsetky komponenty a vsetko v poriadku,,ten disk robil podobne veci ako to co popisujes,,ale obcas to robil aj pri starte systemu,stale som nevedel cim to je tak som nakoniec skusil vymenit HDD za iny a cuduj sa svete pocitac ako keby zapol turbo po vymene HDD...vsetko islo zrazu normalne takze nieco na tej nekompaktibilite diskov Maxtor s Nforce 4 urcite je,,,a hlavne ked ho mas pretaktovany,ten HDD ma problem korektne komunikovat v defautnych nastaveniach a nie ked este pretaktujes...dobra rada urcite ju ocenis.. :wink: chytro prec s tym Maxtorom odtial..dal som tam Samsunga a slape ako hodinky,,pritom ten Maxtor som samozrejme tiez testoval a bezchybny,,v doske s Intel chipsetom slape ako hodinky. :)
DELL Xps M1530,T7250,4GB Ram,8600GT,500GB 7200rpm.
Asus K50AB
Dell Latitude D600
Core2Duo 2180+7600GT
Core2Duo 4500+HD5770
P4 3,2HT+7600GT

Užívateľov profilový obrázok
hromi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 341
Dátum registrácie: Pi 06. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Blava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa hromi » Ut 20. Mar, 2007, 12:53

Vcera som akurat kupil novu 1GB ramu goodram s rovnakym casovanim ako ta Kingstona. Kedze som podozrieval aj ramu z nejakej chybovosti tak som na zaciatok supol tu novu a ocekoval, ze po zapnuti WIN mam na nej volnych 770MB cca co pri Kingstone je len 560 a po vypnuti blbosti ako avg je to max 630MB co som dosiahol.
Nechcem si namyslat blbosti a do jej cekovania sa mi nechce, lebo to trva vecnost no rozmyslam o reklamacii tej Kingstonky.
Ak viete o nejakom teste co mi ju ocekuje za kratsi cas ako memtest co mam na boot cd tak prosim hodte do placu. Moze to lahko byt aj problem ramky. :(

Druha vec, je podla mna velky zaber fyzickej pamate aj napriek tomu, ze mam povypinane v msconfigu nejake veci. Sice este by sa nejake mohli ako Nero check, alebo nieco podobne no neviem podrobne co by sa mohlo a co nie. Windows berie po vypnuti veci cca do 450MB ramy - to ukazuje na tej Kingstone ako hovorim na tej goodrame my ukazovalo cca 330MB. KeD si zapnem task manager tak je tam kopa svchostov a inych veci co su viackrat. Poslem nabuduce screen co asi tam mam.

Tretia vec je disk - ano Maxtory robia problemy na Nforce 4 to mozem potvrdit no ako tak to funguje a hoci problem s ktorym som zacal s nimi moze suvisiet skor si myslim, ze to bude ramou, ale viac by som isto vedel ak by som vymenil ramu a dal novy disk. No neviem ci sa to oplati - SSD uz su pred dverami, tak rozmyslam ci by som to dobil dovtedy.

co sa tyka hier, vcera som skusil Fear na 1280x1024 pri max detailoch pri vsetkom bez soft shadows a AA s 4xAF a islo to max v pohode. Sem tam nejaky trh keD loadovalo checkpointy a trochu po nich, ale inac v pohode. GUN je proste divna hra! Seka ako svina stale aj pri 2GB ramky! stale na tych istych miestach no fakt neskutocne! Grafika vobec nie je taka brutalna tak to nebude v nej. Proste, alebo to bude enginom, alebo zase ta rama. Asi ju vyreklamujem, len neviem co poviem :P v obchode. Ak ste mali niekto skusenost s GUN dajte vediet ako siel.
PSU: Eurocase 500W PFC | MB: Epox EP-8NPA SLi | CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice 2,0 GHz@2,4 GHz | RAM: 2GB, 1T.2,5.3.8.3, 400 Mhz - Kingston VR400X64C3A/1G + Goodram GR400D64L3/1G | HDD: Samsung - 320GB, SpinPoint T Series HD321KJ, 16MB SATA2, Maxtor DiamondMax Plus 9 - 120 GB, 8 MB P-ATA | DVD-R: LG - GSA-H12N, P-ATA | DVD±RW: NEC ND-3520A, P-ATA | SOUND: Sound Blaster Audigy 4 | VGA: Sapphire Radeon X1950 Pro - 256MB 1,2ns GDDR3 | LCD: BENQ FP783, 12ms + webcam&repro | MOUSE+KEYBOARD: Microsoft Reclusa & Microsoft/Razer Habu | COOLER: Arctic Cooling Freezer 64 Pro | FDD: Teac 3.5" | OS: Microsoft Windows XP Pro SP2 ENG | SUPERPI: 40s | 3DMARK06: 4120p (1280x1024, AF)

Užívateľov profilový obrázok
hromi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 341
Dátum registrácie: Pi 06. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Blava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa hromi » St 21. Mar, 2007, 17:45

taka vec, skusali ste GUN niekto? Nesekal Vam privelmi?
PSU: Eurocase 500W PFC | MB: Epox EP-8NPA SLi | CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice 2,0 GHz@2,4 GHz | RAM: 2GB, 1T.2,5.3.8.3, 400 Mhz - Kingston VR400X64C3A/1G + Goodram GR400D64L3/1G | HDD: Samsung - 320GB, SpinPoint T Series HD321KJ, 16MB SATA2, Maxtor DiamondMax Plus 9 - 120 GB, 8 MB P-ATA | DVD-R: LG - GSA-H12N, P-ATA | DVD±RW: NEC ND-3520A, P-ATA | SOUND: Sound Blaster Audigy 4 | VGA: Sapphire Radeon X1950 Pro - 256MB 1,2ns GDDR3 | LCD: BENQ FP783, 12ms + webcam&repro | MOUSE+KEYBOARD: Microsoft Reclusa & Microsoft/Razer Habu | COOLER: Arctic Cooling Freezer 64 Pro | FDD: Teac 3.5" | OS: Microsoft Windows XP Pro SP2 ENG | SUPERPI: 40s | 3DMARK06: 4120p (1280x1024, AF)

Užívateľov profilový obrázok
petermi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: So 24. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: kosice

Príspevok od užívateľa petermi » Št 22. Mar, 2007, 13:48

svojho casu som ho presiel cely bez problemu na zostave 7800gt 256 , 1gb ram , intel mb, intel cpu d930 ... myslim ze samozrejme najvyssie detaily aj rozlisenia ake boli ponuknute hrou
Gigabyte 965P-DS3 , C2D e6420@3200, 2x1GB AData800, 8800GTS 320MB , iiYama DVI 22" , 500W bluestormII.....

Užívateľov profilový obrázok
hromi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 341
Dátum registrácie: Pi 06. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Blava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa hromi » Št 22. Mar, 2007, 18:18

fakt neviem... asi to bude diskom, alebo cim... preinstalujem najblizsie WIN, planujem kupit nove disky do raidu a uvidim... podla mna to bude v cracku, alebo v hre... uvidime!
co som fóra pozeral tak vsetci o tom kecali, ze ma nejako divne poriesene loadovanie do novych priestorov... asi si vynimka!
PSU: Eurocase 500W PFC | MB: Epox EP-8NPA SLi | CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice 2,0 GHz@2,4 GHz | RAM: 2GB, 1T.2,5.3.8.3, 400 Mhz - Kingston VR400X64C3A/1G + Goodram GR400D64L3/1G | HDD: Samsung - 320GB, SpinPoint T Series HD321KJ, 16MB SATA2, Maxtor DiamondMax Plus 9 - 120 GB, 8 MB P-ATA | DVD-R: LG - GSA-H12N, P-ATA | DVD±RW: NEC ND-3520A, P-ATA | SOUND: Sound Blaster Audigy 4 | VGA: Sapphire Radeon X1950 Pro - 256MB 1,2ns GDDR3 | LCD: BENQ FP783, 12ms + webcam&repro | MOUSE+KEYBOARD: Microsoft Reclusa & Microsoft/Razer Habu | COOLER: Arctic Cooling Freezer 64 Pro | FDD: Teac 3.5" | OS: Microsoft Windows XP Pro SP2 ENG | SUPERPI: 40s | 3DMARK06: 4120p (1280x1024, AF)

Užívateľov profilový obrázok
hromi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 341
Dátum registrácie: Pi 06. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Blava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa hromi » Po 17. Sep, 2007, 14:45

teraz som presiel Call of Juarez, ktora mi dost pripominala uz spominany trhajuci GUN. Tato graficka nadhera sa podla mna da prirovnavat tak zo 70% ku Crysisu, i keD nie je tak prepracovana ako, je Chrome engine osobne pre mna velkym prekvapenim prekvapenim. Na plnych detailoch 1280x1024 vyzera hra naozaj uzasne a to hlavne vegetacia, tiene a celkove prostredie. Viem, ze by grafika vedela byt este lepsia, ale toto bolo pre mna osobne prijemne prekpavenie. No a teraz tak trochu porovnanie so spominanym GUNom. Ten sa graficky neda s Juarezom ani porovnavat a i napriek tomu sa sprava ako keby islo o super narocnu hru. Z mojho pohladu zostava GUN nekvalitna prerabka z konzole, ktora i napriek dobrej hratelnosti, celkom fajn pribehu a kvalitnej hudby neponukla ani jeden dovod preco ju hrat. Technicky bola hra hrubo odflaknuta a konverzia je toho dostatocnym dokazom.
PSU: Eurocase 500W PFC | MB: Epox EP-8NPA SLi | CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice 2,0 GHz@2,4 GHz | RAM: 2GB, 1T.2,5.3.8.3, 400 Mhz - Kingston VR400X64C3A/1G + Goodram GR400D64L3/1G | HDD: Samsung - 320GB, SpinPoint T Series HD321KJ, 16MB SATA2, Maxtor DiamondMax Plus 9 - 120 GB, 8 MB P-ATA | DVD-R: LG - GSA-H12N, P-ATA | DVD±RW: NEC ND-3520A, P-ATA | SOUND: Sound Blaster Audigy 4 | VGA: Sapphire Radeon X1950 Pro - 256MB 1,2ns GDDR3 | LCD: BENQ FP783, 12ms + webcam&repro | MOUSE+KEYBOARD: Microsoft Reclusa & Microsoft/Razer Habu | COOLER: Arctic Cooling Freezer 64 Pro | FDD: Teac 3.5" | OS: Microsoft Windows XP Pro SP2 ENG | SUPERPI: 40s | 3DMARK06: 4120p (1280x1024, AF)

Užívateľov profilový obrázok
dalat
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 150
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: BA - Dubravka

Príspevok od užívateľa dalat » Po 17. Sep, 2007, 15:06

hromi napísal:taka vec, skusali ste GUN niekto? Nesekal Vam privelmi?
Ze vraj to je problem samotnej hry, tak isto mi to sekalo a seka sa to aj na silnejsich masinach.

Užívateľov profilový obrázok
toxicator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 325
Dátum registrácie: Ne 25. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Ilava

Príspevok od užívateľa toxicator » Po 17. Sep, 2007, 22:21

sorry za ot., zaujalo ma to MSCONFIG, co vsetko sa tam moze vypnut :?:
8gb ram ddr3, nvidia 960, seasonic 400W 80+ bronze

Užívateľov profilový obrázok
hromi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 341
Dátum registrácie: Pi 06. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Blava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa hromi » Po 17. Sep, 2007, 23:36

no moja odpoveD je prosta - proste vsetko co ti nejako nebude ovplyvnovat normalnu pracu s kompom. V services mozes vypnut rozne tracking sluzby, ktore vobec nie su na chod programu potrebne a zaberaju ram, ale ich skutocnu potrebnost si overis jedine spustenim programu a overenim ci to funguje ako ma. Napr. pri OO defragu co mam nainstalovany je zdanlivo neskodne vypnut nejaku tracking sluzbu no v momente jak zapnes program nepojde ti. Treba skusat. Ja mam vypnute rozne hluposti z trayu pohraj sa s tym to jedine ti mozem poradit
PSU: Eurocase 500W PFC | MB: Epox EP-8NPA SLi | CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice 2,0 GHz@2,4 GHz | RAM: 2GB, 1T.2,5.3.8.3, 400 Mhz - Kingston VR400X64C3A/1G + Goodram GR400D64L3/1G | HDD: Samsung - 320GB, SpinPoint T Series HD321KJ, 16MB SATA2, Maxtor DiamondMax Plus 9 - 120 GB, 8 MB P-ATA | DVD-R: LG - GSA-H12N, P-ATA | DVD±RW: NEC ND-3520A, P-ATA | SOUND: Sound Blaster Audigy 4 | VGA: Sapphire Radeon X1950 Pro - 256MB 1,2ns GDDR3 | LCD: BENQ FP783, 12ms + webcam&repro | MOUSE+KEYBOARD: Microsoft Reclusa & Microsoft/Razer Habu | COOLER: Arctic Cooling Freezer 64 Pro | FDD: Teac 3.5" | OS: Microsoft Windows XP Pro SP2 ENG | SUPERPI: 40s | 3DMARK06: 4120p (1280x1024, AF)

Napísať odpoveď

Návrat na "Hry a problémy s nimi"