Strana 1 z 1

Problem s mrznutim hier /mozno bios/

Napísané: Po 14. Aug, 2006, 13:31
od užívateľa ruto
Moze mi niekto poradit ako spravne nadstavit bios na doske KT4A-V pretoze mam problemy pri hrach-mrzne to.Potom musim natvrdo vypinat pocitac.predtym som nemal problem,ale ako som resetoval bios a znovu nastavil odvtedy mam problem.Zakladna doska :KT4A-V Procesor:AthlonXP 2600+ VGA:NX6200AX-128MB:Ram PQI256 400,Kingston256 400.Dakujem

Re: Problem s mrznutim hier /mozno bios/

Napísané: Po 14. Aug, 2006, 13:43
od užívateľa HULIAK
ruto napísal:Moze mi niekto poradit ako spravne nadstavit bios na doske KT4A-V pretoze mam problemy pri hrach-mrzne to.Potom musim natvrdo vypinat pocitac.predtym som nemal problem,ale ako som resetoval bios a znovu nastavil odvtedy mam problem.Zakladna doska :KT4A-V Procesor:AthlonXP 2600+ VGA:NX6200AX-128MB:Ram PQI256 400,Kingston256 400.Dakujem
daj tam deffaulty,alebo optimized deffaults alebo fail safe...nieje to vykonne riesenie,ale tak by malo vsetko fungovat ako ma...
A iba to proste zamrzne?alebo ukaze blue screen :?:

Napísané: Po 14. Aug, 2006, 16:31
od užívateľa ruto
To som skusal a je to ok ale CPUide na 100mh a je to lenive ak ho dam na 166 szstem ok a hri mrznu.Zmrne total ani ho nehne.

Napísané: Po 14. Aug, 2006, 17:10
od užívateľa midlet
Tak si pust Prime95 ci ti prejde. Asi to procak nezvlada ked ti to po OC mrzne. Napis aku mas zostavu...

Napísané: Po 14. Aug, 2006, 22:55
od užívateľa velijura
Proste ti nezvlada vyssie frekvencie...mozno by tomu pomohlo zvysenie napatia, prip. ponastavovanie deliciek a AGP/PCI frekvencii...

@midlet
...on tu zostavu uviedol...

Napísané: Ut 15. Aug, 2006, 08:19
od užívateľa Fester
ruto napísal:To som skusal a je to ok ale CPUide na 100mh a je to lenive ak ho dam na 166 szstem ok a hri mrznu.Zmrne total ani ho nehne.
Tak vyskusaj menej ako 166MHz. Postupne uberaj az do takej hodnoty kym nebude PC stabilne. Alebo opacnym smerom, zvisuj od hodnoty 100MHz az pokil to pojde :blind:
Klasicky postup pri pretaktovani :idea:

Napísané: Ut 15. Aug, 2006, 09:07
od užívateľa LoPiO
ruto napísal:To som skusal a je to ok ale CPUide na 100mh a je to lenive ak ho dam na 166 szstem ok a hri mrznu.Zmrne total ani ho nehne.
Pretoze tvoj procak ide len na 133MHz ;)

http://www.sharkyextreme.com/hardware/c ... 1450561__2

z linku je jasne, ze mas potom 2600+ XP z jadrom Thoroughbred, ktory ide na 2,13Ghz 16x133Mhz pri 1,65V :).

Takze si pozri v cpuz aky mas nasobic a podla toho si mozme byt isty aky mas procak a ako postupovat pri jeho pretaktovani, pretoze existoval este 2600+ XP z jadrom barton a ten mal 11.5x166Mhz 1.65V ;)

http://www.amdboard.com/barton2600.html