Subnautica

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12424
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Subnautica

Príspevok od užívateľa Per » Pi 26. Jan, 2018, 19:18

Velky zmot..taky robinson bez ostrova..a snad prva hra ktoru poznam, co je od vyroby so slovenskymi titulkami
:dance:
edit: musim sa k tomu vyjadrit..pamatate tie casy,ked ste v mladosti,detstve,puberte zacinali hravat hry a tie vas vas uplne vtiahali do ich sveta..taketo stavy sa postupne vytracali a cloveka uz v hrach dnes sotva co prekvapi..

Tato hra mi priniesla rovnake pocity,ako kedysi,ked som len zacal objavovat caro virtualnych svetov. ten pocit,ked si clovek po case sam postavi svoju prvu mikroponorku a nemusi byt omedzeny kapacitou kyslika v obelku..Ten uzasny pocit,ked dosadnete s ponorkou na dno..vyleziete z nej a skumate dosytosti..hlavne ak ste sa predtym hodiny trapili len s kyslikovou bombou na chrbte,co vydrzi 120s a potom sa musite vynorit na haldinu a nacerpat novy o2, Tato hra je uchvatna.Svet ja tam natolko komplexny a realisticky,ze mu uverite kazde slovo. Navyse je to scifi z najkrasim stvarnenim podmorskeho sveta ever.



Chce to ale pevne nervy a nehladiet na gamelaye a turorialy..





https://www.sector.sk/novinka/145825/su ... oceanu.htm

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa shiro » Po 29. Jan, 2018, 10:16

Tiez som to objavil tri dni dozadu. Najprv na "neofiko" kanaloch, no po dvoch hodinach skusania nasledovala kupa :-)
Prostredie krasne, a funguje to plynulo na PC v podpise, 1080p, vsetko na max.
Podobnych survival veci je kopa, no toto je spravene tak nejak lepsie, pochopitelnejsie, privetivejsie.

Skoda ze tam nieje ziadna mapa, aspon uz preskumanych oblasti. Dokazem stavat ala StarTrek (fabrikovanie veci na molekularnej urovni z inych surovin) a taku banalitu, ako mapu si neviem nijak spravit? hmm.
Potom je dost otrava hladat uz objavene zaujimave miesta znova.
Ano, mozem tam nechat bojku, ktoru v obraze vzdy vidim, ale...
Ta mapovacia miestnost, skade vypustam drony ukazuje len to, co drony obehnu, alebo vsetko, kde som kedy bol?

Stavanie zakladne, prieskum vrakov na dne, ci vraku lode samotnej je tiez dobre spravene.

Su tam aj dva ostrov. Je sice na nich vidno, ze suchozemska grafika nieje to hlavne v tejto hre, ale v porovnani s hlavnym zameranim hry, ci podmorskymi prostrediami to vobec nieje problemom.

Ked sa clovek ponori do nejakych 300m, kde je aj cez den tma, a daco dakde zahuci, tak len sa obzeram ze co ma zozere.
Minule po mne vystartoval Ghost Reaper niekde v 280m...ani som ho najprv nevidel, tak lakacka :-) miniponorka schytala 40% dmg jednym hryzom.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12424
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa Per » Po 29. Jan, 2018, 11:57

Uz si stretol Leviathana ? Skoro som sa posra*

Ako sa pouziva ta skenovacia miestnost? Ja sa zamerne vyhybam vsetkym turtorialom a gameplayom..SIce ju mam postavenu,ma aj energiu,ale nejak s nou neviem interazovat..Asi to bude kvoli tomu,ze nemam vo vybave ten "cip" ani neviem ako sa vyraba

Slovenicna je tu dost strojova,akoby to bolo prekladane doslova..a obcas sa straca myslienka..

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa shiro » Po 29. Jan, 2018, 12:34

Hej, toho svietiaceho, Ghost leviathana, co mi dal facku do miniponorky. Len som utekal :-)
Ale videl som aj tych obycajnych, od tych sa drzim dalej. Potom este warpera - ti su ale hlboko 200+m, priwarpnu sa v takej guli...to tiez ked vidim tak utekam, vraj ta to vie teleportnut dakam nahodne ci co.

Praveze preklad mi prisiel velmi dobry. Samozrejme, su tam haluze obcas, ale textu zase tiez nieje malo :-)
Do sken. miestonosti prides, mas tam taku okruhlu obrazovku, na nu kliknes - prepne ta do kamery jedneho z dronov a s nim behas. Nemusis nikam chodit. Podla toho, co si zvolis na druhom paneli skenovat (hladat) ti ukaze pri behani s dronom na obrazovke.
A vsak daco dronom nades, nemas moznost si to nejak oznacit...iba tam drona niekde zasit. A potom plavat k nemu. Nasledne ho viez zobrat alebo po navrate s nim prides nazad. Dronov tiez radi kradnu Stalkeri - to su tie zubate ryby plavajuce okolo chaluh, co znasaju na kopky srot z titanu a hocico z neho vyrobene.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12424
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa Per » Po 29. Jan, 2018, 13:38

Aha,ja som ju mal postacvenu samostatne,nepripojenu.Teraz som ju pripojil a uz do nej mozem ist

toho warposa sa nebojim..teraz som sa ponaral do 500m..s ponorkou som dosiel na 300m a do 500 som musel zist len pomocou klzaku..kysliku malo,cize som musel ist popri nom..kedze som len prefrcal,tak si ma nevsimal moc

raz mi ale slahol do ponorky..ale nikam ma nepremiestnil..akurat mi ju skoro celu rozbil

petranjel
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Po 29. Jan, 2018, 15:13

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa petranjel » Po 29. Jan, 2018, 15:50

Ahoj hrajem hry na pc cca 15 rokov a tak dobru survivalku som ešte nehral :) každý komu sa subnautica páči mal 24.1.2018 sviatok keďže subnautika vyšla vo verzii 1.0 čo znamená že ukončila early access.
Pre mňa je 3 kľúčové vlastnosti tejto hry: príbeh, grafika, prieskum (exploration)
Čital som vaše príspevky a tak pridam svoje poznatky, možno vam to pomôže:
Warper je polo robotický lovec vytvorený predchádzajúcou civilizáciou Precursormi.
Ma za úlohu zničiť všetko nakazene baktériou Kharra.
Nákaza Kharra ma 4 štádia, čím vo vyššom štádiu ste tým na vás Warpri budú agresívnejší.
Warper sa vie teleportovať (v praxi to zanemená že sem tam zmizne) ak ho napadnete teleportuje sa preč.
Vie vaším smerom vypustiť guľu ktorá, ak vas zasiahne teleporuje vas k nemu a on vám da instantene ranu.
Pozor dokáže vas teleportovať aj z kokpitu Seamontu . Ak vas gúľa od warpera netrafí na mieste kde dopadne sa objaví nejaká škodná ryba(ktora je niekde poblíž), ktora na vas zaútočí . Tolko o warperoch zatial.
Čo sa týka skenovacej miestnosti, určite sa oplatí vyrobiť sú HUB (alebo HUD) čip - ten vám bude v reálnom čase ukazovať priamo na obrazovke vašej postavy nájdene veci skenovacou miestnosťou. Skenovacia miestnosť funguje aj bez používania dronov. Tie su pokiaľ viem výslovne iba na prieskum hlavne ak sa potrebujete ponoriť hlbšie. V skenovacej miestnosti stačí vybrať položku, ktorú chcete hľadať a ona ju bude hľadať sama, akurát to trochu trvá. Oplatí sa to využívať najmä na výčnelky všetkého druhu lebo sú male a často ich prehliadneme. Pozor na Stalkrov majú v obľube kradnúť dronov aj ked sú zadokované v základni skenovacej miestnosti.

Zatiaľ toľko kľudne mi napíšte aj na Steam rad poradím nick rovnaký ako tu.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa shiro » Po 29. Jan, 2018, 17:01

warper utoci iba ked mas tu infekciu a je nad urcitou urovnou. inac ta ignoruje.
ale neviem ako tu uroven zistit.

odvazny, 200m len tak s klzakom :-) to je na mna moc riskantne. Mam miniponorku upgradnutu z 200 na 300m hlbky a idem ju upgradnut dalej, mala by mat maximum niekde na 900m.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12424
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa Per » Po 29. Jan, 2018, 17:49

a to to miesto v 500m hlbke bolo v jaskynom komplexe..siel som to na 3x..bolo tam vela veci a kym som vsetko nasiel utopil som sa..ma treti krat som uz vdel kam ist a stacil som sa len tak tak vratit..inak je to konkretne Obydlie Degasi (500m)

tiez mas ten bug,ze ked sa naloadujes do hry,tak drzis v ruke nieco co svieti ? ja drzim v ruke furt ten klzak

infekciu zatial nemam,mam za sebou cca 16hodin..

hru som kupil

hra ma metascore 90 na steame..to je dost nie ?

edit : Shhiro,mas prepojenu sken.miestnost so svojim HUDom,kede pises ze sa tazko hladaju suroviny

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 30. Jan, 2018, 09:37

V obydli Degasi v 500m som este nebol, ale uz mi to svieti ako objective. Dnes sa tam chcem pozret. Posledne som zakapal pri prieskume jedneho velkeho vraku. Som sa tam zamotal a dosiel mi vzduch :-)

Ale uz mam upgradnutu miniponorku na maximum jej hlbky, mozem ist do 900m.

Tiez sa mi podarilo dojst na okraj mapy, je tam nekonecna hlbocina a behaju tam ghost leviathani, ale velki. Zase prisiel jeden odzadu, curak, a zobral mi 60% zivota miniponorky. Henten, co ma chnapol predtym bol tak 3x mensi. Co som cital, tak ten koniec mapy ide do nejakych 3km hlbky, potom je tam vidno vraj nejaky kus nedokonceneho dna a potom ze to ide este hlbsie....vraj nejakych 8km a potom to vraj cloveka teleportne dakam k jeho modulu nazad.

Nic take sa mi nedeje, netusim ci to povazovat za bug. Drzis to v ruke aj ked savnes v stave, ked nic nedrzis?

Ked sa skenerom oskenujes ty sam (drzis F-ko) tak ti na nom ukaze ci normal, ci infekcia

:cool: ku kupe, a 90tka nieje zla. Na porovnanie, moj oblubeny Supreme Commander ma 86, elite dangerous 80, GTA5 ma 96.

Hej mam, posledne som to upgradol. Vidim ich potom rovnako, ako ked behas s dronom.
Ked potrebujes diamanty, litium, zlato a podobne veci, hladaj v Sea Treader path na juhu mapy. Su tam take dlhonohe vandrujuce zvery. Su neskodne, ale ako dupu po zemi, tak odkryvaju take tie sutre co mozes rozbit a z toho padaju tieto drahe veci. Je to vsetko na jednom mieste a je toho vela, tak im staci behat popod nohy a rozklepavat. Pobliz sa daju najst aj rubiny. Mal som posledne toho za pny inventar a aj za plny kufor miniponorky.

Mozno dnes vecer vycraftujem aj PRAWN-a a potom sa bude este lepsie zbierat, lebo iba ten vie tazit tie velke loziska mineralov, co normalne nevies zobrat.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12424
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa Per » Ut 30. Jan, 2018, 11:32

Prawn oblek mam..ale je dost odveci,kedze chodi ako slimak a plavat nevie..:D Jedine ak by siel vziat do nejakej vacsej ponorky,bo ak sa s nim niekam vyberies,tak zdochnes od smadu aj s plnym inventarom vody snad :D

K tomu bugu...teraz som si vsimol,ze po loadingu mam vzdy v ruke to,co mam v rychlopozicii 5..Inu vec tam mam,len ked pri savingu mam vybratu inu poziciu.Dalsia vec. Ku konci loadingu, par sekund ako sa spusti hra mi palubny pocitac zahlasi,ze "Pozor,power offline..produkcia vzduchu zastavena..atd..Hned na to ale zahlasi,ze je energia obnovena..miniponorka mi vyjde do doku a . Negativny dopad na hru to nema,len ma to sere

teraz som skusil vytvorit novu hru..hned zaciatok..kde mate len hasiaci pristroj..mam ho v quickmenu..schovam ho,ulozim..idem do menu,dam loading a hasiaci mam v ruke
Naposledy upravil/-a Per v Ut 30. Jan, 2018, 12:23, upravené celkom 3 krát.

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2300
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa wingo » Ut 30. Jan, 2018, 11:39

Zaujalo ma to, dá sa to dakde zohnať lacnejšie ako tých cca 20€ čo je na STEAMe?
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), Acer HN274H, Logitech K200, Logitech G400, Superlux HD-330 + Brainwavz memory foam sheep skin round earpads

Užívateľov profilový obrázok
Le_Frog
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1099
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2010, 17:23
Bydlisko: Pezinok

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa Le_Frog » Ut 30. Jan, 2018, 12:59

Ja som kupil na Steame po prvom poste tu, dakujem Per. Paradna hra, akurat som zacal stavat zakladnu. Prvy survival, co ma bavi. Akurat sa tu krotte so spoilermi :)

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12424
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa Per » Ut 30. Jan, 2018, 13:28

najlepsie na steame..inde som hladal a max c zlava

takze este raz ten bug.. preinstaloval som hru..zaidne zalozne savy..spustim..mam len hasiaci..loadnem a je v ruke..cize to musite mat i vy

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 30. Jan, 2018, 13:33

Pozeral som napr. kinguin a bolo to tam drahsie, tak netusim.

K tomu bugu - hento s tou energiou mam tiez, nejak to neriesim.

Prawn je dobry na tie velke krystaly a kovy - nijak inac ich nezoberies. Prawn ma na to vrtacku, ktorou to tazis.
Samozrejme hlavna jeho pinta je koexistencia s Cyclop ponorkou, ktoru si postavis neskor.
Miniponorka ma max. ponor do 900 (po upgradoch), ponorka moze ist do 1700 (po upgradoch, podobne ako Prawn po upgradoch) a da sa v nej zadokovat ci miniponorka, ci Prawn.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12424
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Subnautica

Príspevok od užívateľa Per » Ut 30. Jan, 2018, 13:45

ok,to som rad ze to mas aj ty :D uz som myslel,ze je to kvoli tomu iportu savu z warez verzie do platenej..aspon to nemusim ist znovu..20 hodin by som zabil

Mala rada,vypnite si hlbku ostrosti..totalny nezmysel a len to vsetko rozmaze.. detto fxxa..lepie je dat si TAA

Napísať odpoveď

Návrat na "Hry a problémy s nimi"