Hellblade: Senua's Sacrifice

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa Per » Št 08. Feb, 2018, 02:02

cestina
http://www.mujweb.cz/farflame/hellblade.htm

mala finta..toto si pridajte ako parameter k spustaciemu subor..vyhnete sa problemu s vykonom

-USEALLAVAILABLECORES -sm4

alebo

-USEALLAVAILABLECORES -dx10

Tibor26
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 608
Dátum registrácie: Pi 16. Mar, 2012, 08:38

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa Tibor26 » Pi 16. Mar, 2018, 13:10

Na 4K to vyzera poriti.
i7 8700K@5GHz, Asus Rog Z370-F, 16GB DDR4 2800MHz, EVGA GTX 1080Ti FTW3, 3TB HDD + 256GB SSD M2, Corsair 850W, Cooler Master ML240L RGB, NZXT 450 case...

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3800
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa molnart » So 31. Mar, 2018, 21:13

do akej miery je to strasidelne? uz dlho sa na to chystam lebo som cital dobre recky, ale pustil som sa do layers of fear a nedokazem ju hrat dlhsie ako 10 min v kuse (aj to pri kazdych dverach preklikavam na walkhtough aby som vedel co ma caka), tak neviem ci sa pustit do tohto...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa Per » So 31. Mar, 2018, 21:16

to naco hras hry,kde musis pozerat videa aby si sa nezlakol ?

nie su tam nejake lakacky..len budes mat v hlave hlasy :)

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3800
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa molnart » Po 28. Máj, 2018, 22:53

ta hra je super, akurat tie suboje ma nejako porazaju. normalne ma ta hra prinutila konecne kupit gamepad lebo som sa bal ze rozmlatim mysku a klavesnicu, ale uz mam obavy aj o gamepad. ku koncu ako je to cervene more s mrvtovalami som umrel asi 20x...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1763
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ne 29. Júl, 2018, 11:33

hra je famozna, akurát dohrane. Suboje sa mi celkom pacia, nieje to len rubanica, treba sem tam aj uskocit a taktizovať na koho skočiť skor a ako. U mna velke prekvapenie, graficky a hlavne zvukovo snad to najlepšie čo je momentálne na trhu, pribeh tiež nieje zlý, hlavne ak človeka baví Severska mytologia. Za mna krásnych 9/10, must play pre kazdeho.
MB: Asus Prime Z370-P; CPU: Intel Core i7 8700K; CPU FAN: Noctua NH-D15; GPU: EVGA GTX 1070 SC; RAM: 16GB Corsair LPX 3000; SSD: Crucial BX300 480GB + Samsung EVO850 1TB; PSU: EVGA SuperNova G2 750W; Case: Fractal Design Define C; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: MicroLab Solo6C; OS: Windows 10
NB: Lenovo IdeaPad 720 (i5-7200U+RX560)
Phone: Samsung Galaxy S8

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa rulerkelso » Ne 09. Sep, 2018, 12:15

Hra je skvelá, mám nahratých zopár hodín. Mám však menšie problémy s plynulosťou zakaždým, keď prechádzam tzv. "nahrávacími bodmi" ako som to nazval. Vtedy presne na tom istom mieste sa zakaždým prepadne FPS zo 90-100 na +-70 čo je dosť citelné. Je to akoby počítač nestíhal nahrávať ďalšiu lokalitu.
Kto ste hrali túto hru, tiež vám to robilo? Má tá hra takto ísť? alebo mám niečo zle nakonfigurované?
Hrám na 120Hz monitore s G-sync, 2K rozlíšenie.
Keď limitujem FPS na 60 tak sú zase prepady na 40-50FPS, atď. Skúšal som tiež rôzne druhy V-sync aj bez, tiež nižšie frekvencie, FPS klesá aj keď znížim nastavenie. Bohužiaľ je týchto miest v hre požehnane.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa Per » Ne 09. Sep, 2018, 22:26

toto si skusal ?
Per napísal:
Št 08. Feb, 2018, 02:02

mala finta..toto si pridajte ako parameter k spustaciemu subor..vyhnete sa problemu s vykonom

-USEALLAVAILABLECORES -sm4

alebo

-USEALLAVAILABLECORES -dx10

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa rulerkelso » Po 10. Sep, 2018, 15:37

-USEALLAVAILABLECORES
toto je už neaktuálne, údajne bol problém s viacjadrovými procákmi fixnutý v niektorom z patchov. Výkon je počas hrania pekne rozdelený medzi všetky jadrá. V každom prípade som vyskúšal aj tak, no k zlepšeniu nedošlo.

-sm4
toto je prefix pre low-end PC. Vynúti použitie starej verzii shaderov v hre, čo má za následok značné zníženie celkovej kvality obrazu.
S mojou zostavou by malo utiahnuť hru pri plnej vizuálnej kvalite. Po použití prefixu sa mi zdalo, že sú stuttery o niečo menšie (avšak kouše to stále), no možno to bol len placebo efekt :?

Zdá sa, ze niesom sám s týmto problémom. Rieši sa to tu
https://steamcommunity.com/app/414340/d ... 309315454/
tu
https://steamcommunity.com/app/414340/d ... 826465795/
-zhodou okolností tiež hrá na 1440p a GTX 1080ti.
-v tej druhej téme sú aj videá, kde je znázornený rovnaký problém ako mám ja. Seká sa mu to presne na tých istých miestach ako mne.

Podľa mňa to bude niečo s drivermi alebo windowsom.
Pozrel som zopár videí na youtube a problém som videl zhruba u polovice PC hráčov. Niektorí majú tieto prechody plynulé. Nikde som však nenašiel odpoveď čo môže byť príčinou.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1757
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa wingo » Ut 11. Sep, 2018, 07:54

Máš hru na SSD alebo ťaháš z HDD? Môže byť že sa čaká kým sa načítajú dáta z disku, príznaky by sedeli.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), Acer HN274 (TN, 27", FullHD, 120Hz, 3D Vision), Logitech K200, Logitech G400, Superlux HD-330 + Brainwavz memory foam sheep skin round earpads

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa rulerkelso » Ut 11. Sep, 2018, 11:04

SSD
Je však nový, tak je možné, že ho nemám optimálne nastavený z výroby.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1763
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ut 11. Sep, 2018, 11:53

Nope to ti nemôže robiť. Prejavuje sa to bez ohľadu na grafické nastavenia ?
MB: Asus Prime Z370-P; CPU: Intel Core i7 8700K; CPU FAN: Noctua NH-D15; GPU: EVGA GTX 1070 SC; RAM: 16GB Corsair LPX 3000; SSD: Crucial BX300 480GB + Samsung EVO850 1TB; PSU: EVGA SuperNova G2 750W; Case: Fractal Design Define C; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: MicroLab Solo6C; OS: Windows 10
NB: Lenovo IdeaPad 720 (i5-7200U+RX560)
Phone: Samsung Galaxy S8

Lithil
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2367
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Senica

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa Lithil » Ut 11. Sep, 2018, 13:46

Skusal si profil v nvidia control panel? Vyskusaj zmenit optimalizaciu na max vykon a zakaz vsync.
Peace, love, empathy.

Užívateľov profilový obrázok
rulerkelso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22

Re: Hellblade: Senua's Sacrifice

Príspevok od užívateľa rulerkelso » St 12. Sep, 2018, 18:58

Jop, ako som už písal vyššie, vyskúšal som rôzne nastavenia aj nižšie rozlíšenie. Tiež som asi hodinu fušoval do nvidia control panel, skúšal rôzne nastavenia, synchronizácie, s g-sync aj bez, skúsil som znížit frekvenciu monitora, aj limitovať FPS cez riva tunes.
Pravdepodobne sa hra bije s nejakým nastavením vo windows alebo nemá rád niečo z mojho hardvéru :smutny:

V každom pripade som hru už dohral. Všetko bolo krásne plynulé až na tie "nahrávacie body", ktorých bolo bohužiaľ v hre neúrekom.
Na niektorom fóre som čítal, že ktosi mal rovnaký problém so steam verziou hry, stiahol pirátsku kópiu hry a tá mu išla krásne plynulo. Je teda možné, že DRM ochrana alebo čosi v steam apke robí problém. (steam overlay mám vypnutý)
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ak už musí vypadnúť elektrina, bude to vtedy, keď práve updatuješ bios :o(

Napísať odpoveď

Návrat na "Hry a problémy s nimi"